Nikola Gruevski 24 minutes ago Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот. Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти. Секогаш ќе останам верен на каузата на Македонија. Никогаш нема да отстапам. Мила мори душа напатена. Дури и од Будимпешта се бори за благосостојба на државава.
И промената на името е дел од условите кои треба да ги исполниме. Грците не го имаат подмитено.. ако зел од некој пари, зел од ЕУ ...
Тежи многу пари човекот. Наши пари. Знаеше што му спрема и на тие пари нормално дека ќе оди негде каде што може да ги троши. Не за џабе крадеше човекот. Години се вложени. И не за џабе изјави дека нема да гласа за уставни измени. Знаеше дека ќе биде на одмор тој период. И јас мислам дека е наместено. Е сега дали со амин од власта, не знам. Но е можно, за да се изгласаат уставните измени на пример. Преминал со патна исправа од друга држава, што е многу можно. Или нелегално преминување граница. Ако е првото, на граница не го виделе од загадениот воздух оти е тој. Матно им било.
Без реформи нема влез во ЕУ, ама БЕЗ промена на име и со реформи нема да влеземе. Ја воочуваш разликата?
Да,ама ако не сака народот што правиме?.Има алиби,има правни докази,има се, според кои не може да оди против нив (а оди со 200 на сат)Мора на ваков начин да биде целата трагедија? Ќе влеземе во 2025 и вака и така,па чему тогаш толкави отстапки? Оваа остапка не ја бара ЕУ,Грција ја бара,и нашле магаре,направиле стратегија и толчат.За влез во ЕУ не бараат они да се "прекрстиме" Сами изигравме вака. Верувам дека и од Грците има милиончиња земено,инаку нормален премиер вака не прави.
Леле, на таа пара, до Будимпешта. Па уште и се јавува. Па уште и коментари му пишуваат - леле, умреФ! Одете читајте. Со тоа купченце шо го има, вадам фејк документи, одам во Белизе, на Карибите, сеедно каде и продавам кокоси до крајот на животот у беж гаќици и кошула со палмини дрвца. На шо ќе го најдат. Иначе, знаев дека вака ќе испадне. Ни другите нема да лежат, така ми мириса. Има некоја спогодбичка направено. Се' за да се изгласа името. И волкот сит, и овците на број.
Нема да влеземе никаде, без средување на надворешна и внатрешна политика. ЕУ си кажа: Ова-ова-и ова.. Ако не, пасете овци на Шара. Тој 'народ' што не сака, ќе мора да се научи да сака. Симпл.
Глуп чоек. На таа пара место да се сонча негде, тој у Будимпешта.. Грујо пиши ни некое писменце ако снемаш пари да ти пратиме. Дур да се снајдеш де.
ЕУ не бара од ниту една земја кандидат да менува ИМЕ.Никокаш не барале таков услов.Да било така зошто ниту една земја нема направено вакви промени. Сум за реформи во судство,здраство,образование,јавна администрација....сработи ги ти овие прво како што треба(а никаков напредок нема засега,посебно судството кое е во целост партизирано) и остави го името на крај. Направи стратегија,разговарај со цела политичка,правна,историска афела во МК,најдите заеднички договор и настапувај после здружено. Вака се продава,партал прави
Е од нас бара, оти Грција очигледно има проблем со името наше, а Грција е членка на ЕУ и на НАТО и може да си игра к*р-ташак со нас, до 101 и назад.
А дали некој помисли барем на секунда сека стварно ќе го уапсат? Прикаски за мали деца, ама што е најтрагично сам си пишува статуси, ова као in your face bitch