Знаеш каде е проблемот? Што мислиш дека ни "даваат". Не, не ни даваат ама баш ништо. Тоа се наши пари, твои и мои, а не "нивни" па они да ми даваат. Денес со мои пари се купуваат учебници за твое дете, утре со твои за моето, со нашите се лекува некој итн... И, бидејќи сегашниве се идиоти, тоа не ја пере идиотштината на претходните. Секој нека си плаќа за криминалот, ќе им дојде ред и на сегашниве. Мене во времето на вмро ми "дадоа" решение. Ама знаеш што? Не ми го дадоа, си го заслужив и презаслужив. Нема за сопствен труд да им бидам благодарна дека се "смилувале". Токму тоа што знам како јас заслужив решение, а некои овчички добиваа на поклон, најмногу ми ги отвори очите за неправдите и нивниот размер кои ги правеше претходната власт.
Блазесити Ја уште долго ќе се трујам оти Зоки ме прелажа Кој ми е крив што сум ја одбрала погрешната страна
Додека дојде ред на денешниве "Пројде возот" Отиде државата. А Миле Јанакиевски зш не е уште осуден?Тој ко најкорумпиран ми се гледа
Е ова поштујем Затоа не можам и јас да се помирам со Зоки Трн во око ми е. Го гласав за подобро утре,ме прелажа, и ја продаде државата(слаба точка) Мислам нема да си простам
Во случајот соГруевски, државата тука потфрлија односно власта што дојдоа до ова. Патем кога планираат да ги затворат ако веќе имаат докази за Јанакиевски и за За Јанкуловска мислам дека и они имаат доста кримининал направено. И таму ако откријат проневера во финансискасмисла од страна На СЈО треба да има враќање во буџет на парите и одлежување на затворска казна без одлагање. Што чекаат и Јанкуловска и другиве да киднат и никој да не одговора? Ако сакаме да имаме понормално судство овие работи мора да фунционираат за сите без разлика од која партија и за било каков профил на луње.
Во оваа држава треба да постои механизам да се вратат некои пари ако со тоа се оштетил државниот буџет и да се одговара во затвор за тоа. Не сме ние помалце неспособни во однос на другите држави.
Јас мислам цела имовина да им ја запленат.Нема другачје како..сите можни сметки да им ги блокираат и овде и во странство.Јас да сум на местото на Заев сè до долен веш што би се рекло би им собрала.Куќи, коли, станови, вили.Се.
Миле гадот да ми го препуштат на 5 минути само. Да му се врати мајчиното млеко што го пиел. Само 5 минути. За секоја солза што ја пролеавме, за празните ноќи без татко ми.. за се! Ама ќе му дојде и него денот. Како викаат секогаш на најмилите се враќа... нека му ја мисли.
Да се заплени имот, сметките да им се блокираат, и пари да се вратат во Буџетот и со тие пари да направат некои проект што ке биде за ситенас граѓаните.Тие се наши пари буџетски и имаме право на на тоа, патем некој од владата сигурно не дава од негов џеб за да направи нешто. Просто и едноставно. Што ви направил Миле на вас?
https://bulevar.mk/најлудите-твитов...4SP1OW8YZBzAmaMQ4c4vN6KQBGbJKKrMe4SeF3gzKfAEA кој фатил толку крупна риба, та и ние опремена сум со пијалок, грицки ма и 3Д наочари и чекам продужење.... ме интерсира шо е следно поздрав...
Во место каде не може да се замрзне имот, одземе пари, и затвори, и притоа скоро сите се бранат од слобода, особено како Груевски што избега во Унгарија без пасош (!?!). Пошто често се базирам на идни настани односно обожавам да претпоставувам, да речеме дека и Заев може да избега, ама на другата страна, Косово?! Инаку општо во државава, едните продаваат патриотизам, а другите изиграваат нешто граѓани на Земјата и не е важно ништо освен да се влези во ЕУ и НАТО што сосема е океј, ама не како курва. Се на се во глобала ако анализирам и кратко да скратам без да пишувам што и како и каде (не сум сегде кадарен како Латас и уште неколку души и од спротива секако), во државава единствено е што се смена дресот од ЦРВЕН на ПЛАВ.
Ova e neverovatna komedija uste I go baraat pa I extra dnevnici frcat na policajci, politicari, novinari,.... Go baraat A kogo toa , a koj go bara Ne pozdravil na FB, jas pa ne upotrebuvam takvo nesto I ostanav neiformirana I voedno nepozdravena Abe ajde. Ova scenario go nema I vo komedija krimi triler romance
Грујче украде европски пари за оној патот кој го финансираше Нато, не му беше доволна мк, па сеа Будимпешта е во Нато ќе го притиснат да ги врати парите т.е да си го плати азилот па ќе го шутнат у затвор таму, во мк неможе ни да извршува затворска казна за тие дела али ајде нека се почукаат у гради браќата патриоти. Најсмешно е сценариото се знае судијата ја кажува пресудата, лисиците и притвор..Грујче требало ли да се пољуби дон корлеоне стил со братучедите од 6то колено?
Се осеќам моќно,и јас почнав да пишувам во 3 по полноќ ко Грујо во последно што правеше Шега на страна,читнав вицови,мемиња што и да беа во врска со бегалецов,и се посмеав и фатив сеир,ама неколку минути тоа траеше,не се опседнав два дена со тоа како што се опседна цела земја и цел форум. И мене ми се плачи,делам мислење со @KateKane .... Не "издупија" во здрав мозок со бегствово,како дух пред нос им испари човеков и на судство и на полиции,а вие карајте се пак браќа со браќа,другари со другари. Во реалноста останав рамнодушна,смачено ми е од слепото бранење на Грујо,често наидував на расправии со мои блиски неистомисленици,а негови слепи приврзаници па ај тука да си поџафкам,да ми се олесни де... Јас би сакала топтан да го видам затвор човекот,ама со се братучед му,со се Вициња,Чифлици и дивљаците од Дуи,дотогаш нема да се задоволам ама со ништо друго,не е фер да го крка Грујо за сите кога ќе го "фатат " ФМП....
Covekov nikogas nema da odi vo zatvor zosto koga ke rikne rabotava so SDS ke treba tie da odat vo zatvor. Dvonamenska usluga, vazno e, narodot go lazeme uspat I extra dnevnici si delime.
Па можеби затоа и пишав лошо им е сценариото во кое го пратиле Грујо дома за поздрави, честитки со најблиските после кажана судска пресуда. Сепак тоа не го оспорува фактот дека се украдени европски пари, а со тоа се потикнува само уште еден голем прашалник што ќе биде со животот на младите овде..