Уште се расправаат со надворешната, не гледаш. Прво се прави држава, после се носат и спроведуваат (европски во случајов) закони.
И таму 'роварат'. Секоја земја не е место за ист модел на дејствување на големите сили. Украина не е како Романија, Македонија не е како Албанија, СФРЈ не беше како Белгија. Не делува секаде исто. Го поправаа иначе автопатот, кој минатата власт го згреши, и во трасата и во излезите.
Државата е направрна пред многу години,тие сакаат да ја преправаат за нивна лична корист. А да поработеа и на внатрешната политика? Или си ги поделиа тендерчињата и раат се сега. Никој не ми одговори за проектите на Заеф?
Ти одговорам, не сакаш да читаш. Не може да спроведе ништо асолно додека не се дефинира државата. Каква политика ќе има внатре, каква надвор. Уште ги решаваме параметрите на нашето правно-политичко општество. Тоа што имаме територија, само по себе не е држава.. или барем не 'прописна'. Пола не призната, изолирана, блокирана, економски затворена, без инвестиции..
А зошто новинар да си го ризикува животот, кога се е јасно веќе? Зарем Боби Цанков не ги раскри бугарските мафиози? И го убија пред некоја година. Џабе потрошен живот. Бугарската мафија е многу појака од нашата, им изгинаа многу народни херои ним. Нашите доцнат едно две децении. Долга е раката на вмро. Ќе лежи Грујо, може не годинава, ама до 2020 ќе лежи. Толку време чекавме, уште малку остана. Три ипол години поминаа од бомбите. Не е така едноставно да се тргне диктатор.
Оти тоа им е работа. И Асанж и Сноуден ризикуваа живот, па не ги спречи тоа... Јадам ла*на и јас.. Верувам дека има луѓе кои би се бореле за правда и вистина. А кога протестирав за Мартин Нешковски, мајка ми нон-стоп паничеше и ми зборуваше да не 'се плеткам' оти ќе настрадам. ОД првиот ден бев таму, и не снимаа, и не сликаа, па никому-ништо.
Да да, сигурно. Имаш уште да споделиш од твоите глупави изговори? Зајко ви го пушти Груевски на слобода. Ви го зачука, ве излажа, прелажа ко се до сега. Колку телевизии, новинарчиња на батерија ќе им го перат срамот сега? Секоја земја е ист модел на дејствување, но се дејствува само кај неподобните. Дали тебе ти се допаѓало или не, ама Груевски е најуспешниот македонски премиер последните 40 години по сите параметри спроведени во бројки. Знам приватник сум. Работам свој бизнис. Ја знам разликата од тогаш и сега. Неспоредливо.
Единствениот ''новинар'' кај нас кој што има јајца да копа е бурето. Никој друг. Лупевска се прослави на времето со војната и толку веќе. Младенов заврши кај што заврши. Од нација кај што бодрат осуденик од затвор што избегал, не можеш ни да бараш храброст да се одважат да копаат. А бурето копа оти има грб и тој. Поврзан е со многу што му даваат инфо и делат парите од уцена. Замисли некој што се дрзнал да украде толку пари, да ризикува сЕ за да живее комотно, и некој новинар да се избаци со истражувачки текст каде што го разголува до гола кожа. Па на ражен гол ќе го испечат. Кај нас е организиран криминал. Крадат сите заедно и се штитат. Ангушев е лопов прва лига. Ама пред изборите фукнал 50 милиони за кампања, и сега е на функција, нормално. Нема да не стават мене или тебе, туку некој што спонзорирал.
И тоа тоа ти е проект? Овој проект го немаше кажано.(зошто немаше ни да победи на избори)Изгледа"новите" проекти имаат предност,во однос на ветените. Не се дефинира државата,моментално се Редефинира.Додека го чекаме Заеф да се испазатува, пројде возот.
Прво информирај се. Еве ти линк од Црна Гора. https://www.tuzilastvocg.me/index.p...riminala-korupcije-terorizma-i-ratnih-zlocina Имаат и останатите Еве на пример-Косово има исто: https://www.scp-ks.org/sr Незнам зошто волкав отпор кон СЈО?
http://media24.mk/2018/11/13/се-све...OJ7iKRUX1d-oCJ-4MaqasqJ3uCrNHyn368J7glTZ48JIo Зошто овој да лежи во затвор во вакви услови, а Грујо да лежи во Коринтија хотел во Будимпешта, кој е со 5 ѕвезди? Како бодрите човек кој ве лажеше 15 години што избегал, а за овој не ви ни текнува?
Осуден бивш премиер избеган у странство уште зема пратеничка плата. Јебем ти живот у државава, па уште кога ќе ми текне дека овие што му го подржуваат (не е грешка у пишување) се радуваат уствари на ова, се мислам дека некоја јака дрога се става у ова загадениов ни воздух. За греота сме. Сите.
Информиран сум. Мило Ѓукановиќ најголемиот шверцер на Балканот, кој патем ја воведе Црна Гора во НАТО без референдум, сеуште без никакви проблеми владее 28 години во Црна Гора. Вечниот претседател. Харадинај и Тачи воени злосторници кои на душа носат стотици и стотици убиени Срби сеуште успешно владеат и си бркаат бизниси. Поштеди ме од нивните СЈО. Тоа е само проформа и хартија. Албанци и правда е ко курва и поштење. Имам против партиско и селективно СЈО.
СЈО не треба да постои. Никаков аир нема државава од нив. Служат како бабарога за вмровски функционери да бидат послушни безгласни букви наспроти Заев и само за тоа лапаат пари.
И то Шо викаш Да ги пуштиме Гоцето, Миленцето и остала криминална банда, пардон, патриотска банда да ги троши тешко украдените пари. Не ќе ги апсиме, де. Да живее Македонија!!! На чело со пресветиот маченик бегалски Гвуески
Делумно се согласувам за напишаново но грешиш кога сите ги ставаш во ист кош. За (не)среќа познавам доктори кои не примаат мито, наставници кои нејќат ни да чујат за мито, административци кои си се помириле со судбината дека се просек во општествово според плата па дали ќе земат митенце или не ништо не им менува. Инаку да многу ги има како опишаниве од тебе ама признај си самата на себе си сигурно за се што си правела во животов не ти барале мито нели? Нешто е и твоја заслуга така? Дека како што опишуваш сите купуваат дипломи, подмитуваат доктори, наставници, администартивци и полицајци при тоа ставајќи се и самата ти во тие сите се надевам баш буквално не си го правела ова како сите. Со ова ти пропаѓа во вода стратната теза дека сите Посоодветно и попрецизно пишано е повеќето! не сите...
Можеби. Битно не штитам и плачам по криминалци, а уште помалку ги идеализирам и величам. Уопште не мислам дека Зајко е светец (ко што вие мислите за гвујче) ѓубре криминално е и се надевам дека и него ќе му дојде редот, па ќе се дружат зад решетки со фирерот ваш.