Нема апсолутно никаква основа да демонстрираш морална супериорност, не си воопшто чиста во оваа работа. Ти си на страната на криминалци со самото тоа што си им дала глас на избори (што би рекла ти, нели гласавте за подобро ), а поддржувајќи го Селективното јавно обвинителство, покажуваш дека остануваш на истата страна. Грујче и зајче ќе се сретнат во затвор никогаш, напразно се надеваш. Со фирерот е готово од 45-та, не знам како ти промакнало
Маскиран како ЖЕНА влегол во Маџарска..немам коментар. Му кажав на татко ми да е на негово место дека очи нема да ми виде.
Прочитал татко ми негде, го слушнав коа и кажуваше на мајка ми.Кај прочитал од кај разбрал врска немам.
Јасно е како ден дека се работи за координирана акција на релација Македонија-Србија-Унгарија. Владите и разузнавачките служби на овие три земји се добро запознаени. Лицето Н.Г. се прошетало а потоа ја напуштило Македонија,влегло во Србија,се прошетало низ Србија, излегло од Србија и влегло во Унгарија...Без пасош(и)... Народот е попарен и од десни и од леви веќе...Мал процент на луѓе си прават што си сакаат...Собери го кремот,а одговорност 0...Тотална асиметрија... Taleb во неговата последна книга "Skin in the game" ова многу добро го објаснува...За асиметријата и останатите аспекти во прилог: Очигледно е дека ваквите состојби се глобален проблем...USSA...Grilling...Wells Fargo CEO...2016 Моја нова пасија... Не сакам да верувам дека единствена солуција за вакви ментоси се воспоставените практики во Saudi Barbaria...
Ич не ми е до мајтапи, дали Грујо поминал граница како жена, дали Заев чинел, кој е подобар а кој полош, кој е попатриот и попредавник!!! Детето ми диши најзагаден воздух во светот. Сериозно ви е дојдено до глупости, наместо да се фокусираме на моментално најголемиот проблем? Децата ни се трујат, политиката не е важна!!! Дајте еднаш барем сите да сме на иста страна, да се кренеме на нозе , да бараме да се преземе конечно нешто. Години поминуваат, се повеќе деца болни, бараат средства за операции, дишеме болест!!!
Груевски нема бугарски пасош. Потврдено од бугарското МНР. https://lider.com.mk/makedonija/oficijalna-sofija-gruevski-nema-bugarski-pasosh/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=489958561499758&id=100014568541751 Браво за бугарските полицајци. Само вака може еден народ заедно да си ги оствари и добие своите права и побарувања. За разлика од кај нас.......
Сега кој ќе е следен за притвор ? Протуѓер ? Спојлер: Бегство Што оти избега во Унгарија? Ќе му дадат азил и ќе мора до крајот на животот да не излезе од Унгарија. Незнам зошто не се соочи со казната.Можеше и од Иванов да побара аболиција и фино-лепо до наредните судења да си седи дома меѓу своите. Од каде знае, можеби ќе почнеше да соработува со власта и ќе прекинеа со обвинување. Вака сам себе се осуди на слободен затвор
Ми се смееа на темиве, кога им кажував дека не фаќам врски и не потплаќам. Некои не ми ни веруваа, затоа што 'такво нешто не постоело'... така да 99,9%
Нови барања, нови услови. Нема македонски јазик! https://www.magazin.mk/борисов-ќе-г...ZRq32ttxR-UzONZc6MLPDO7aPOryGfdpgDE11_UVRyB64
Ма нека се смејат само тоа можат кога гледаат како некој поштено се пробива низ животов. И вели ура што само на смеење останале можеле и позлобни да станат од завист кон некој чесен Е кога и тие 90%( ај јас не би да велам 99,9) ќе научат дека поштено треба да се потрудат за нештата да мрднат во нагорна линија нема да ни треба ЕУ и нивните стандарди, сами ќе функционираме и подобро од ЕУ. Ама нешто ми вели одвнатре, гласчето внатрешно изгледа дека и да влеземе во ЕУ пак одреден процент ќе тера по старо. Така да не е и до политичарите, точно си е тоа. Но пак нив им ја олеснува работата народецов дека колку попрост народ толку појака држава(команданти на држава). Додека народот се замара и вени сече на тема политика тие политикантите си седнуваат си грицкаат пуканки док ја гледаат џевата народот што ја прави и попат се договараат кое идно сценарио да го пласираат за гледачиве и следачиве нивни. А тие очи нека си вадат, ете толку сме им битни ние на нив.
Е ќе почека Борисов за некои работи. Иначе, интересно е што бара да се спомне 'бугарското малцинство' во Македонија.. Муабетот што ви го кажував, дека еден ден Бугарија ќе си бара и по рамковен права, ако доволно македонци се пишат бугари (за да извадат пасош)... тра-ла-ла, тра-ла-ла, сама си го барала.
Дали Заеф навистина е навистина ГЛУП да верува во добрососедски односо со овие татари?или со Грција? ПАРИ,ПАРИ И САМО ПАРИ. Посебно овој дел е важен. Е мои мили феминки што бевте и скокавте за соседска соработка. Навистина ли верувате дека е можна? Секаде само ние го почитуваме договорите( а сите договори се во наша штета) Ако,ако почекајте,лека-полека Заеф си ги одработува земените аванси,ние ќе се потепаме зборејќи и зафркавајќи се за Груески,а ваму тонеме.
Секој сам по своја волја си зема бугарски пасош и се пишува бугар. Не ни наметнува такво нешто никој.Штом се пишале бугари,нека ги почитуваат и бугарските закони.Нека служат војска,нека плаќаат данок, нека бидат спремни да одговорат на побарувачките на Бугарија.Нема лутење тогаш.