Па што има врска ако се под 35де па тролаш пошто ова е скроз надвор од темата и го пишуваш со лоша намера
Па секако дека целиш. Не кон Груевски, ами кон други. Тоа не е ли таргетирање?! Ова овде што го потенцираш, нема врска со годините. Можеби се анонимни, ама имаат време да се истакнат. И Груевски бил анонимен, некогаш кога почнал.
Да те прашам нешто. Колку години имаше Лука Кежаровски кога стана генерален на Службен Весник? Јас мислам неполни 22. А ти? Не...зашто е претседател на јуниорите на ВМРО..затоа прашувам..
И Скопје е далеку ако одиш пеш,има една изрека. Ќе чекаме, ама да не умреме чекајќи,бидејќи не гледам желба и некоја активност од нивна страна.А поминаа 2 години чекање.
Сите го очекуваме истото. Во собрание дремат и плата земаат и искусни политичари. И како се ова го поврза со годините?!
И исти активности имаа? Исти заложби? Исто се снаоѓаат на полотичката сцена?. Грујо пред да стане министер мислам беше активен во ВМРО(не знам како-што) Мислам споредбава
Ми текна. Затоа што се млади. Значи желбата за прогрес и активностите кои од нив се очекуваат, се детерминирани од нивната возраст. Каква логика.
А ти мислиш дека некој ќе го кандидираат за пратеник или било која функција, ако не бил активен во партијата? Тоа што јас или ти, не ги знаеме, не значи дека се анонимни. Македонија има скоро 2 милиони жители.
Ама 30 год.Дали некој од овие учествувал во некоја дебатна,политичка емисија?Да ги слушнеме какво е нивното размислување,нивниот став но некој проект,некое интервју за весник,ТВ,странски медиуми... Не се малку 2 год барем некаде да ги имаше за нешто.Сепак се пратеници,и тоа баш во завиден број.Некој од овие за нешто да беа повикани некаде.
Не се појавуваат сите пратеници по телевизии. Од секоја партија има такви. Отвори на страната на собранието и види кои се' се пратеници... и колку од нив си ги видела на телевизија. http://www.sobranie.mk/segashen-sostav-2016.nspx Еве ти еден пример.. Појма немам која е: http://www.sobranie.mk/vmro-dpmne-2016-ns_article-ane-lashkoska-16.nspx
Па и многу други млади растураат во животот и на политичката сцена.Дадена им е шанса,тие моментално ни 1% не ја искористиле.Еден од овие барем за нешто,што било да отворел уста.Ама тешко изгледа. Па ете грујо бил млад,па се трудел са се докажува во политиката, Димитар Апасиев исто така, и многу други
Па тоа ми беше муабетот.Сакаат да се докажат,да ги има во политиката,да направат нешто,не да дремат у собрание.
@iki26 за Лука..ќе ми одговориш? А Сашо Стефановски на колку години стана генерален на Фонд за Здравство?? Иначе Сашо исклучително го ценам.Супер дечко.Ама нели влечеш за јазик, ќе се отвори Пандорината кутија
За да бидат на телевизија, треба прво некој да ги покани. Тоа прво. Второ, нема интерес ни една партија да им шетаат пратениците по медиуми и да даваат изјави, за да не истрескаат нешто, што не е во согласност со официјален партиски став. Трето, ако знаеш што 'проповеда' партија, ќе знаеш 'што мисли' нејзин член. Ко Борг се партиите. Иначе се согласувам дека треба да бидат канети по медиуми и да видиме на кого, колку им крепи црпката. Апасиев не е пратеник. И од неговата партија, повеќето појма немаш кои се ...
Лука се докажа????!!!?? Леле што ти е Ики.. Лука од последен испит па на функција Ај те молам. Затоа и до ова дереџе сте
Освен звучните имиња од двете партии појма нема за другите.Не сум по политиката (освен овој период) А за погоре споменатите,тие моментално се на власт,тие ни ја кројат судбината,тие носат важни и државнички одлуки.Од нив зависиме моментално.
Аха.. ако не се на власт, нема потреба да се 'докажат'. Како ќе се кандидираат пак? Може и ќе победат на наредни избори. Плус, опозицијата ако беше бескорисна, немаше ни да има опозиција. Како си ги рационализираш работите, како ти одговара.. чудо едно.