Не е спомнат како осуден, осомничен или обвинет, затоа што е само спомнат во изјави во судот, кои стенограф ги внел во архива и можат да бидат база за понатамошни истражувања ... Сеуште нема ништо официјално од САД... за истрага, не мора ич да ти кажат дали прават, а чим нема обвинение, нормално дека ќе нема ни осуда...
Мене не ми е гајле ни за Грујо, ни за Заев! Ми е гајле за Македонија, и квалитетот на животот во нејзе! А не да се мислам, дали да му ја киднам во странство. Сакам тука да биде подобро, а не да зависи од партија, толку години на едни им е добро, онолку на другите им е добро.. И ќе се ротираме ко несалам!
dobro, toa mi e celta na komentarite... nikola gruevski ne e gonet sudski nitu osuden vo stranstvo. a za vo Makedonija... sudovite sekogash gi shtitat interesite na drzhavata i tekovnite vladeteli. nikogash na narodot i obichniot gragjanin.
Абе не е обвинет ни осуден во странство, туку е под истрага.. Тоа ти кажувам. Обвинението му се спрема.
Абе не е само тој.. Ти ги набројав кои се истражуваат: Никола Груевски, Али Ахмети, Бранко Црвенковски и Владо Бучковски... сега - за сега
dobro. samo to ne bilo vo vremeto na vladeenje na ng. a posekako kako za zachin mozhi da go mestat.... koj posleden dojde v kafana, plakja smetka za site
Не прави разлика.. Пошто и опозицијата и позицијата биле платени да молчат. Ако не беа и едните и другите потплатени, немаше во време на владење на двете партии, да нема истрага со децении. Очигледни се оти сметките тогаш, кога ќе дојдеш на власт. И ако си и ти потплатен, и ти си ќутиш!
Со право е да не веруваш. Ќе зборуваме по некое време.. Затоа реков уште преѓе: Штета што промената на перцепирањето на реалноста, се случува бавно...
Јас од тебе не сум прочитала критика кон гвујо и мафија, кон зајко да. Дури и го величеше владеењето (крадењето) на гвујо, а го критикуваш истото кај зајко. Тоа е необјективност и двојни аршини. И таквите кај мене немаат кредибилитет. За твојот коментар за зајко и дали ме болат критиките можам само да ти се насмеам ако ми ги прочепкаш мислењава ќе видиш дека ниту едниот, ниту другиот ги сакам или величам. Ѓубриња се. Поздрав и немам намера понатаму да ја ширам дискусијава. Бесполезна е.
ne mi e verojatno da se veruva deka opozicija, ne vlast tuku opozicija, primila potkup za da molchi za neshto. deluva kako lov na veshterki kolku da se brka nekoj. ili namerno mestenje vina po nalog. obvinenija i obvinitelstva sluzhat za da osudat nekoj, kriv ili ne, ne da utvrdat koj e vinovnikot i zlostornikot. i sekogash zavisi od politikata... koj e na vlast, vo chija polza e vo momentot i koj gi kontrolira parite. a percepcija na realnost... koj kako saka si ja sfakja... edno e realnost, drugo e zabluda, a treto e faktichka sostojba.
pa, ne gledam deka nikola gruevski e obvinet vo njujork. nitu deka ima nekakva odluka za nego. a spored nadlezhnosta, njujork ne e nadlezhen nad Makedonija. spored statiite, obvineti se nekoi menadzheri koi se spogodile za kraj na procesot... krivi, ne krivi... bash i to epten kriva pravda, krivi se ama ne odat zatvor tuku vrakjat pari i obekjavat nema da rabotat na toa pole... deluva ko stechaj, ne ko kriminal.
Допрва ке се одмотува клопчето, и ке има доста отварање на заташкани случаеви и тие мора да имаат разрешница пошто и тоа ни е ден од пред условите за борба против корупција и правосудство. Допрва следуваат уште истраги, полека ќе се менува матрицата на функционирање. Мора да има одговорност за тоа што ке се прави, а на да се мижи и да се прогледува.
Да пишувам исто те едно по 100 пати. Грујо не ја распродаде Мкд,Зајко го прави тоа на велико.И затоа го плукам и ругам.На тезга не стави цела држава, и повелете соседи кој на што му треба слободно нека побара.Кој име,кој историја,кој јазик...на сите по малку. А кај го величев Грујо жити се?Читајте и разбирајте убаво,не само тоа што ви одговара,и како ви одговара.Ме прашаа што имаше позитивни работи кога беше ВМРО на власт,им одговорив(безплатен превоз,безплатни книги,додаток за 3 дете...).Така беше нели? Види убаво па пиши пак. Ај лажи ми што е позитивно додрка е ЦРПКАВА на власт?Едно нешто?НЕМАААААА!!!! За овдешниот(форумски) кредибилитет мање-више не се тангирам.Се е анонимно и не знаеш дали е вистинито или не. Си имам јас кредибилитет каде што треба.
ne veruvam deka do tolku toj konkreten sluchaj magjar telekom e zatashkan. a verojatno dosega e i zastaren. a najverojatno ne ni postoi za imenuvanata lichnost. a doprva istragi, indicii i sl. deluva kako lov na veshterki... izmislici za zamajuvanje na javnosta i odvlekuvanje na vnimanieto od drugi dnevnopolitichki temi... od tipot: "nema vrska shto se gushite vo zagaduvanje bidejki grujo mora da e kriv...", "nema vrska ponishtuvanje na narodnite obelezhja, prodavanje i grabezh na drzhavata bidejki grujo mora da e kriv...", "slaba ekonomija i plati, bogatenje na isti krvopii za smetka na obichniot chovek, vazhno grujo e kriv..." itn. a posekako, mislam deka ova se nachini za obviniteli da ne rabotat nishto pravejki i izmisluvajki rabotni zadachi koi se neosnovani i shuplivi. tuka specijalnoto (pristrasno) obvinitelstvo ionaka si izmisluva rabota, slatki im se po 3000 evra mesechno za rechisi nishto sraboteno, a mislam deka najslatko im e glumenjeto bog nad site - moe lichno mislenje.
https://www.crnobelo.com/novosti/sv...HIJqj-C1_69B2oZnR-rOK_Uh5lvzNRE0ZFmDOHDvY875g Во еден паралелен универзум, kаде разумот доминира.