Узалуд се трудам и трубам, кога очигледно сте партиски/провладино настроени,(без навреда)и не ги гледате нештата реално како што се. Договорот со Грција е само лист хартија кој само МАКЕДОНИЈА го почитива,и треба да се води по него.Исто и со бугарскиот договор.Во сите договори само МКД е губитник. Зачувај ги коментариве па здравје за некој месец пак ќе пишуваме тука.СЕ НАДРВАМ ДЕКА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР НЕМА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА.
Преспанскиот договор ќе го почитуваат и од наша и од нивна страна ако се ратификува. Ке правиме муабет ке видиме како ке се одвиваат работите.Ова е нешт што мораше да се направи и од двете страни, со години немавме решение сите го знаеме тоа.
vo red za sud njujork nadlezhnost... samo shto go nema vo taa prikaska nikola gruevski. drugi se goneti, a n.g. nema nikakva dokazhana vrska so toa. drugo se rekla-kazhala muabeti i izmislici. kako shto spomnav, takvi navodi se baranje dezhuren vinovnik... se se raspagja, vazhno grujo e kriv... i za loshoto vreme i za se... odredeni dela zastaruvaat po nekoj rok, zavisi od navodnoto delo. ef-bi-aj sigurno ima popametna rabota.
За ова, потполно се согласувам. Точно е. Ама знаеш зошто е така? Оти прво се дефинираат параметри по кои ќе функционира една држава, како устав, закони, прописи, после се менува се' врз база на тие пропишани закони и правила. Исто како куќа кога градиш. Прво темели, после ѕидаш на горе. Работата е, што до сега, ни една влада, не стигна толку блиску до поставувањето на тие темели. Не дека Заев е многу паметен, па него му текна, туку оти некој го фатил за врат, да 'среди работа'. Исто како што се фатени и Грчките политички лидери, па и нашите. Зошто Мицковски иначе изјавува: Сум против, ама нема да го спорам?? Ко.. не чини, ама ќе ќутам? Оти и него му е кажано што и како треба да прави. И Заев пробва да се истрга од тоа што се договорил со странчиштава дека ќе исполни, како на пример, шо се исчатали да прави предвремени избори, па да си го продолжи и устоличи владењето две години плус. Ама како по*акан се 'премисли', кога му рекоа некои други, да не скока ко петел. А дека Грција нема да ни ја признае нашата националност, ме заболе патиката. Вие снекир па со сите убаво си живеете. Ние да влеземе во НАТО и ЕУ, па Грција може да не не' сака, дури постои... нивни проблем.
Абе сто пати ти објаснав, не знам како не ти стана по јасно: Други беа судени и во тоа судење се кажа кому давале мито. Тоа бара истрага. Финансиски криминал не застарува никогаш! И тоа го кажав веќе. Ако не разбра пак, никогаш нема да ме разбереш, и престани да ме цитираш со исти - па исти прашања. Ко со дрво да збора чоек.
Ако Грците го почитуваат договорот во целост ,ветувам дека на оваа тема уста нема да отворам повеќе.Ама......I dont think so!!Во овој договор само МКД направи енормни,неповратливи уставни отстапки.Грците ама баш ништо не жртвуваа за договорот. Решение какво што е за промена на името не ни требаше за влез во ЕУ и НАТО(само грција бараше таков услов) РЕФОРМИ ни требаат. Брзо ќе поминат 2-3 месеци и пак ќе правиме муабет.
Да ги прашаш грците, ќе ти кажат дека со договорот ние сме добиле се', а тие само губат. До перспективата е.
Фактите и доказите говорат. Пишани се во стотици страни.Цел свет знае,само тие на "Тошо се прават".И тие тоа добро го знаат.Зборот перспектива за нив служи како еден вид на оправдување пред самите себе и целокупната грчка јавност дека тие нешто губат,а ние се сме добиле.
Абе, ти кажувам што изјавуваат грците. Ним им се чини дека губат со договоров. И таму има мака Ципрас да го истера по законски инстанци, пошто има отпор од такви кои сакаат поусловувачки договор, по можност, ич да не постои зборот Македонија и Македонски кај нас. Читај, ќе видиш.
Знам,читам,и верувам дека ќе го ратификуваат договорот најбрзо што може.Само глумат лудило,а подобар договор за нив не можеа ни да сонуваат.СЕ ДОБИЈА, ДУРИ И ERGA OMNES,што никогаш ниедна македонска влада не прифатила и прњговарала околу тоа.Ама ЗАЈКО ГНИДАТА ДУШМАНОТ МАКЕДОНСКИ за пусти пари и тоа го даде.За гроб и споменици да му служат и нему и на неговите.(извините на изрази,ама од дното на душата го мразам Зајачето)
Е подобар бараа. Скопје ќе не крстеа за малку. Вака барем Македонија си стои. Им смета тоа што ќе стои 'Македонија', ама кој ги тркала. Не е убо да колниш така. Не знаеш што може да те снајди во животот. Зајко не прави ништо, што не се бара од нас... Не го напрај тој проблемот со грците. Им сметаме ним, откако се отцепивме од Југославија.
Па секој може да бара,ама дали ќе добие.....Еве и јас барам оставка од Заеф (што самиот ја најави патем)ама шипки,нема оставка. Црпнатиот ништо не побара(барем нешто,ете да признаеја мак.малцинство) па затоа и ништо доби.Трчаше и брзаше како куче што побрзо само да го потпише договорот,без да мучне малку со таа црпката расипна. Јас си сум права и пред господ и пред сите(нит сум крадела, нит убивала,ниту сегашни и идни поколенија ме колнат за нешто),за разлика од ГНИДАТА.
Пијатнот Шилеџе е тема на потсмев сам си призна https://mkreporter.com/шилегов-свесен-сум-дека-станав-таргет/#
Никогаш порано не сум коментирала, не сум навлезена до толку во политика, но сега во последните неколку недели активно читам што пишувате и само едно сакам да кажам: @iki26 нема да кажам дека не си во право, ниту дека си во право, но едно нешто ми падана во очи и не си свесна колку грдо звучи. Во секој твој пост употребуваш навреди упатени кон Заев како гнида, лејка, говедо итн. Нема да навлегувам во тоа дали ги заслужил или не, знам дека си револтирана ама прибери се малку. Мислам дека една културна личност би требало да дискутира на смирен и културен начин, а твоето ни малку не личи на тоа. Извинете ако коментаров е офф, нека биде избришан.
Е ако немаше Ерга Омнес немаше ни да дојдеме до договор, ама на вас изглеа добро вие вака да бидеме настрана и никад да не влеземе Нато. Епа овојнарод сака да се мрдне напред и да одиме кај што сите одат. А не само ние да сме изолирани. Не сме будали више а затоа и овој период ке се прават притисоци да има реформи и во оделот за обезбедување , безбедносни и борба против корупција и судство.Секој што ке згреши да одговара.
И официјално сменети имињата на училиштата во Дебар https://kurir.mk/republika/opstini/i-oficijalno-smeneti-iminjata-na-uchilishtata-vo-debar/ Кога тргнале нека сменат се. И така да не се мачиме. monibejbi и wildmk се најголем очобол. Ептен токсично им делува марихуаната на Вицето. Тие се тие ЕУ реформи, а @monibejbi?
Добра револуцијава на Мицко што ќе ја гледаме секоја среда, ај барем повеќе се од оние пред собрание 20 души што дремат.... Требаше да се држи до стариот завет , таму барем ќе собереа нешто 10-20 илјади души ко ништо...
https://infomax.mk/wp/снимка-од-дронмасовна-поддршка-за-вмр/ Без спинови. Протестот беше многу масовен и тоа само од Скопје имаше луѓе.
Нато па Нато...тоа е баба рога за мали деца само. Што мислиш, ако Русине им влезат на Украинцине, ќе мрдне ли Нато со малиот прст за да ги одбрани?
Знам дека изразите се грди,но премногу сум изреволтирана од Заеф,и начинот на неговото владеење како премиер во МК,и затоа користам такви епитети кон него,што патем и заслужени му се. Ќе гледам да се воздржам во иднина(ако успеам)