Извештајот на Транспаренси Интернешанл: Откако е СДС на власт Македонија ја бележи најголемата коруптивност во последните 11 години. Македонија е најкорумпирана земја во Европа,заедно до Косово откако е Заеф Црпката премиер на РМ. Еве ги реформите.Дојде живот!
Македонија најдобро да се подели на време за да спасиме што повеќе територија се дур имаме време. Потоа ќе биде доцна.
Еве еден дел од забранетата историјата каде се говори за Македонија. На српски е,ама се разбира. И после ние не сме постоеле како народ,вештачка нација сме биле. https://srbski.weebly.com/srbi-svi-...8qm0R5yZmzINSdERbt_u-dPYuHkCH6KPsRj050_WcAsFY Овие два-три месеца се опседнав со политикава
Што е битно какви сме биле во минатото? Важна е сегашноста, а сите параметри покажуваат дека нема да постоиме како држава наредните 10-15 години. Барем не во овие граници. Вистината е сурова и од неа не треба да се бега.
И чаре?Ајде сите жустро пред собрание секој ден. Немаме мудри опозициони политичари(јасно е дека Мицко е поткупен опозицијата да дреме во собрание и без скоро никакви активности) затоа е дотука дојдено. На кого да му се верува?Еве јас како неутралец на кого да верувам?
Многу е едноставно. Решение нема. Затоа што го немаш факторот популација. Секојдневно не има се помалку, корозија во општеството и семејните вредности, затоа и Албанците и малцинствата се повеќе бараат права и простор за територијално ширење. Се дур не ја прифатиме реалноста дека треба во најбрз можен рок да се поделиме и што повеќе да спасиме од територијата времето не гази. Јас сум за Македонија да се подели.
Јас не сум за делење.Има Македонци и во Те,и во Гв,Струга,Кичево... Каде да одат тие?Што си се уплашил ти до толку од шипциве? Обичниот народ-неисполитизираните не се вакви како Ахмети,Артан Груби... Се предаваш без битка?Треба да се бориме на политичка основа.Да се најде лидер(без толку задни намери) и со ум да се работи.
Не сум се уплашил јас од никого. Само ти ја кажувам реалноста. 90% од Македонците нема да мрднат со прст за ништо како што се слушува и сега. За тие ли анти национални хипстери, педери, лезбејки, дрољи, самобендисани себични идиоти треба некој да се бори? Напротив, мене ми е драго што таквите дегенерици не се репродуцираат и изумираат ко што и се случува. Само затоа што имаат некое македонско потекло не значи дека ги сметам за свои. На Македонците од Западна Македонија треба да им се понудат станови и куќи во централна Македонија и тука да се населат. Нормално тие што сакаат. И нека се постави граница. Тоа е најфер и најбезболно решение.
Чути таму не им давај идеи,толку им треба.Не верувам некој до толку да загризе да ја подели МК.Нема да дозволат мислам.Јес да Зајакот нема 'акал и усул,ама и ова да го направи не верувам.Зарем до толку? Си ја одработи тој работата што тебаше(преименувањето и редефинирањето на МК) и ќе оди во предвремена пензија.Ние ќе ја чукаме главата во иднина
Го нема ова инфо на Транспаренси Интернешнал. А веста е од сајт кој исто нема референца до изворот, плус е преку прокси, да не можеш да видиш кој е сопственик. ------------------------------------------------ Еве ви една локална вест Обвинителството било прислушувано со години “Од јавното обвинителство денеска на брифинг со новинарите соопштија дека институцијата била цел на прислушување кое веројатно траело со години. Опремата била монтирана во рамките на телефонската централа“
А на нас од Скопје каде да ни се понудат станови?Пошто мртва трка ке биде за 2-3 години,пола Косово имаат купено станови во карпош.Остајте трампи на територија и население,тоа е невозможно поради позицијата на Скопје.
Теоретски.. веќе поделено е Скопје со градбите покрај Вардар што ги изгради Грујо. Физичка граница е меѓу предоминантно 'албанскиот дел' и предоминантно 'македонскиот дел'
[ ------------------------------------------------ Еве ви една локална вест Обвинителството било прислушувано со години “Од јавното обвинителство денеска на брифинг со новинарите соопштија дека институцијата била цел на прислушување кое веројатно траело со години. Опремата била монтирана во рамките на телефонската централа“ [/QUOTE] Веста со преслушкувањето ме потсети на реченици што ги прочитав пред некој ден: Превземено: На УБК му ги демолираат возилата; На Јавното обвинителство му ги преслушкуваат разговорите; Ма полицијата му бега главниот капиталец!!! WHAT THE FICK??? Му доаѓа работава
Сликите се превземени: Може некој поинформиран да објасни овие небројани МИЛИОНИ ЕВРА владава за кои капитални инвестиции,проекти,градби...се задолжи?Што и направи на милиониве?А уште колку има?Пати 5 или 10 плус? Што видовме ние позитивен ефек од овие задолжувања? Знаејќи дека секој сектор во државава моментално е во колапс и "дише на шкрги" Немој да ми кажете за плати и пензии се задолжувањата ,стара прича е тоа. Некоја шајка да ставеа некаде?
Ги гуглав,тоа е "Мижи Асан да ти баам" има една поговорка. Ништо нема виделнина од тоа.Само по џебови. За кој проект се потрошени? За која инвестиција? За кои филтри? 80% по владини џебови,20% за плати и пензии. Друго ништо.НУЛА!
А кој да ги приваји? Јас,ти,Петко,Станко не сме должни да ги следиме како сенки кој што направил.Има "институции" кои во моментов се "нефункционални или корумпирани" или под владини влијанија.