Сега, кога е заокружен процесот на функционирање на криминалната власт на вмроу, барем јасно е зошто сме со мизерни плати и пензии. Требало такви нинџи во мвр и во сите министерства и други институции и органи да се хранат, куп будали и неписмени. Башка, нивното лично богатење, доведено до степен на перверзија,а мизеријата уште ќе трае...и секоја наредна власт, почнувајќи и од оваа, ќе изгледа гротескно во начинот да нешто поправи на тој план.
Зошто верглаш нешто милион пати побиено и апсолвирано на форумот кое ни здодеало на сите? Мене никогаш во животот не ми притребал албански, ама отсега се чини дека ќе го слушам насекаде. Допрва ќе гледате како ќе се остварат најавите на Бујар Османи и ќе се доселуваат „кадри“ од Косово и Албанија онаму каде што досега немаше ни Албанци.
Ја читам темава, од време на време... Иако се трудам, очигледно не сум доволно рамнодушен, баш напротив, далеку од тоа. Во ред, значи вака, Албанците, живеат овде. Демографски е нормално и сосема очекувано да го бараат и да си го добијат своето, т.е. она што им следува. Нечие постоење не смее и не може да се оспори. Не зборувам како било, зошто било, зборувам како е, сега. Повеќе битки се добиваат долгорочно со п... *женски полов орган* отколку краткорочно со пушка. Раѓаат и си ги почитуваат семејствата. Имаат голем број на младо и способно население, не се повеќето пензионери во изумирање. Треба за некои работи да се огледаме на нив, ако сакаме да не биде. Природна работа. Бугарите, Грците, во моментов, немаат збор овде, ниту морално право да бараат било што освен општочовечко взаемно почитување, а бесправно издејствуваа да добијат се. Ова не им е прв пат во историјата. И тоа е природна работа, пошто помоќниот победува.
Јас сум фриленсер,колку ќе заработам сама, толку ќе имам. Не сум државна администрација . Јас бев ВМРО. Додека не сфатив некои работи кој некој не ги сфаќа. На нешто што е очигледно со години,а тоа е албанизација на цела западна.мак.и етничко чистење на македонците,а каде твоите патриоти со прст не мрднаа за народот ке збориш за опасноста од албански јазик и некакви доселувања?!
Територијална реорганизација - 2004 (сдс) ЗУЈ за цела територија - 2018-2019 (сдс) Федерализација - ? (?) не мора да значи, но можеме да претпоставиме... а сега веќе не е ни важно...
Поштовање за напишаното се согласувам за се, можда за искрите( и гаројната, гарежот си постои вака-така) не толку и за ова болдираното. Конкретно и нашата дијаспора кога редовно и несебично финансиски ќе лобира како албанската(и работничката и криминалната албанска лоби група на светско ниво) и ние ќе се огледаме на нив за да не биде. Нивното е се само не-природна работа. Ако е природно зошто нашинците во Америка, Австралија, Шведска и другу земји каде се во доминантен број нашинците иселеници не уживаат исти права како албанците кај нас. Дека таму НАТО и ЕУ се безгласна буква и дека лидерите не им се наш Заев. Дека кај бургија не буши пара буши.
А ти што очекуваше да се случува во Западна Македонија после 2004/2005? Што очекуваш да се случува со државата откако новиот ЗУЈ ќе стапи во сила идната година?
Што се случува во западна Македонија жити се? Нешто што во Скопје е непознато? Во Скопје нема албанци во здраство вработени,во судство,полиција, и други установи?... Секаде ги има. Албанските знамиња беа поставувани во Струга,Дрбар,Кичево,а во Чаир,Aрачиново,Липково.. не така? Дај не се.и,исто е насекаде во државава. Заеф им го лиже задникот за да си носи закони кои му одговараат лично само за негов џеб.
Заев може ги донесе со него Албанците по другите градови.. В џеб ги носеше.. па кога стана премиер, оп! ги распрчка низ Македонија
И писателот што сака да каже со ова?? Тие го донесоа ма власт.Им се клањаше во џамиите,им ветуваше се и сешто и затоа го гласаа.Миленикот ти твој до гуша е заглавен во го.на.Вардар не го пере уште малку. Нека им го подудла уште малку,па ќе му свртат грб тие.Ама кај ќе оди не знам?Муртино најверојатно
Не ми е миленик, мила ми е работата за ЕУ и НАТО интергациите. Заев е менлив и минлив... Идејата не умира со еден човек.
Заеф сигурно ќе ја оправи интерграцијата Како што тргнал не знам која држава ќе оди во ЕУ и НАТО?може некоја новокомпонирана И западњациве му се смеат на Заеф што ливада од премиер е Затоа му свират како сакаат, за тој да игра по нивно оро.
Знаеме дека ти се информираш од македонски, вмровски 'портали'... Прочитај и нешто друго, па ќе прајме муабет.
Не сестро златна, не ти одговара муабетот затоа го вртиш на друга страна. А сакала ти или не, зајакот ќе ти биде прогласен за предавник број 1 на државата,за одредема сума пари.
После 2004/2005 ? Или имаш премалку години,или стварно политиката на терен ти е непозната. Многу работи се случуваа уште пред 2001.....
Јас сум одселена од град во западна Македонија 2002 година. Знам што и како било пред 20 години и како е сега. Скопје е тука некаде но во Скопје керка ми не учеше албански во 5 одд.таму учеа и учат. Во Скопје во државна институција немаш натпис само на албански,таму има... Во Скопје горе доле знаат македонски,таму ке застанеш на шалтер,а зборам за пред 1о години и ти зборат на албански. Каде сме ние од зап.Мак. Во Скопје. Зошто? Затоа што бевме граѓани од втор ред во нашата држава. Ќе зборуваме денес Зајко што ке вовел двојазичност,а ќе замижиме за се претходно што се случуваше...?
Факт е дека досега албанскиот беше непотребен и нешто сосем туѓо за граѓанин кој не живее во предоминантно албанска средина, како што е факт дека отсега нема да биде така со одлука на З.З, и на некој начин и на неговите гласачи.
@WildMk, те читам наназад пријави, та пријави криминал. Јас пријавив пред година и пол фалсификување на документ. Пријавено е и во полиција и во институцијата која е назначена дека го издала документот, а вистински го нема издадено. Не само што се нема мрднато со прст, туку фалсификаторот си има уште поголеми ингеренции и титули од порано.Имам докази за пријавите. Кога ќе функционираат надлежните институции за (вистински) криминал, тогаш може да зборуваме за пријавување. Вака може само муабет да си правиме на форум до сто и назад.