Не се вреѓам,ама јас ја кажувам вистината(според мене) поврзана претежно за промена на името(не дека сум некој фактор). И затоа на некои тука тоа не им одговара,и веднаш етикети ставаат.
Што ме боли мене,тебе или било кој,зошто и како има бугарски пасош.Па пола министри имаат,поранешниот премиер Љупчо живее во БГ,јас ќе се замарам да оправдувам за бугарските пасоши.Тоа е лична одлука и определба на секој поединец дали сака и може да има пасош.Мене не ми пречат тие што имаат и бугарски и италијански(пола албанци од МК имаат германски и швајцарски пасош,па никому-ништо) и хрватски....пасоши. Очигледно ти имаш проблем да сватиш што се случува со Мкд во моментов,т.е. како двата договора што ги потпиша Заеб се штетни за државата на сите полиња:национално,јазично,историски,културолошко.... Затоа се фаќаш ко слеп за стап за други работи,занемаријајќи ги овие ствари. Гледај каде лежи проблемот,ама толку ти фаќа паметот па не можеш да разбереш
Затоа што, ако имаш бугарски пасош и коментираш дека договорот со Бугарија не чини, муабетот ти паѓа во вода. Ти веќе си се декларирала како Бугарка, и испаѓа како да глумиш лудило. Односно.. знаеме дека не ги гледаш така работите.. што всушност е уште полошо. Оти не си ни свесна дека си направила нешто, што е во интерес на Бугарија.
аууууу шта речи-а не се смејати Туку не ми одговори за прњтходно за 12 деца од Ваташа?На која дрога биле ? Нема што да кажеш така?
Ти ми одговори како Лука Александров добил бугарски пасош? Кај реков дека биле на дрога? Твои зборови, не мои. Кај реков и дека ми се допаѓа договорот со Бугарија? И тоа те прашав не ми одговори.
Абе ти не свати дека се заебавав си бугарскиот пасош Испадна ти" ја ништо не сфаќам,и разбирам" , и многу наивна и невина се правиш со политикава кога нешто не ти одговара.
па зошто ги оправдуваш тие со бугарски пасоши? Посебно политичари? Ем со бугарски пасош, ем рендаат кашкавал, дека не чинел договорот со Бугарија. Ко да си плукаат во уста испаѓа.
Што ме интересира мене типот од каде му бугарски пасош.Не го знам ни кој е.Ама тоа што го напиша,а јас го превзедов(и наведов дека е превземено) сметам дека е вистина,што впрочем јас наназад го кажував истото,можеш слободно да провериш.Со вистината што има врска тоа? Па очигледно ги поддржуваш 2 договори на црпката и се сложуваш со нив(се гледа дека го браниш) и автоматски според тебе нашата иторија е изменета,а бугарите не биле фашисти во МКД.И од таму одговори ми кој тогаш ги убил 12 деца?
Оправдувам,и не ми сметаат луѓе што имаат било каков пасош освен Мкд.Тоа си е нивна лична работа, и одлука. Зошто и како зеле друг пасош,не ми пречат и загрозуваат мене и моето семејство како индивидуи. Вие сте запнале зошто па зошто Петко,Станко.. имаат бугарски пасоши и од каде.Од кај знам јас.Не работам во пасошно да знам.
Не е било каков пасош, бугарски е. За него, мораш да се декларираш дека си Бугарин.. За шведски, не мора да се пишеш Швеѓанин... Има разлика
Што има врска ова со договорите што ги потпиша Заеб?Не околишај?За грчкиот се изјасна дека си ЗА,а за бугарскиот? Еве јас лично сум против двата.
Како бе не го знаеш кој е, а ги следиш и превземаш статуси од него? Онака ти текна дека е фина личност за следење? Еве ти кажав кој е, внук е на Тодор Александров, значи и Тодор Александров е Бугарин, нели? Како земаш здраво за готово мислења од луѓе кои не ги знаеш и не ги познаваш? Ако не го знаеш, а на пример е некој силувач, педофил, ѓубре најголемо, а ти го следиш и превземаш мислења од него? Каде тоа одбранив било кој од двата договори?
Тогаш и другите имаат право да се согласат со бугарски пасоши, а не и со договорот. Двојни аршини не е фер да важат само за едната страна.
Аха.. Чекај, сега по Рамковен и Бугарите ќе побараат Бугарски јазик, школи, знамиња, натписи.. Не заради мене, туку за 'нивното малцинство' кое се декларираа како Бугари
Не по Рамковен, туку според договорот. И не поради малцинството, туку поради таквите како тебе кои го поддржуваат договорот. Кој нели не ни менува ништо, а ни менуваат пасошите. Не знам како не гледате дека и едното и другото влечат последици.
цк... по Рамковен. Во Устав ни стои дека малцинство со 20% застапеност, треба да има се' на свој јазик и да слави свои празници на државно ниво