https://wikileaks.org/plusd/cables/...It5tEiUEOaK33Rzuc7vXpeuNWgAkuYHlyaT8wvCAeqSj4 Димитров бил најголемиот кодош во Мк(покрај другите) и години-години уназад им репортирал на ЦИА за секое случување во МК. Сите тајни на државата како дипломат што требал да ги чува,тој им ги "доверувал"на ЦИА Што уште ли нема?? Продадена душа,па уште и го бранеа претходно,кога ќерка му зеде државна стипендија од 40 000 евра да студира во Холандија. Димитров да има праведно и непартизирано судство треба да одговара кривично. Саботажа Член 315 Тој што во вршењето на својата работна обврска со намера да го загрози уставниот поредок или безбедноста на Република Македонија на прикриен, подмолен или друг начин, ќе предизвика значителна штета за државен орган, установа или правно лице во кое работи или за друг државен орган, установа или правно лице, ќе се казни со затвор најмалку три години. Шпионажа Член 316 (3) Тој што ќе стапи во странска разузнавачка служба, ќе прибира за неа податоци или на друг начин ќе ја помага нејзината работа, ќе се казни со затвор од една до десет години. (4) Тој што прибавува тајни податоци или документи со намера да ги соопшти или предаде на странска држава, организација или на лице кое им служи, ќе се казни со затвор од една до десет години.
Ама проблемот е што ти читаш закон. Тебе така ти се чини. Тоа е пишана илузија... Можеби не е тоа што пишува таму, можеби е сосема спротивното, од кај знаеш? Или можеби е, ама имал добри намери... Или можеби немал добри намери, ама бил добро платен. Пак е добро, нели... Царски ферман, не се чита. Законот, уставот, претставуваат менлива форма на уметничко изразување, отворено за интерпретација од страна на актуелната власт. Ич да не се размислувало прогресивно... Вака ли ќе мрднеме од мртва точка и статус кво? Само традиционализми... Јас сум, не разочаран, револтиран... Мичку патер...
Им реков јас следново! "Да ми водите грижа за граѓаните, оти ќе има оставки и разрешувања" Кој е разрешен или си поднел оставка?Пааааа......можеби Димитров?????.......Или не?? Ама не ме слушаат. Еден игра видео игри, друг не се бавел со граѓаните, трет спие во Собранието. Тоа е! Ама дајте ми време, што се две години власт! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1857258541068690&id=156376844902014
https://www.magazin.mk/се-ситни-2-3-мнозинство-се-бара-да-се-избр/ Ај на здравје бричење!! Што убаво си бараат шипциве!!Ви реков ја претходно,ќе се јават и тие. Косово да го вметнеме во уставот,која дрскост човече Не значи дека ќе прифатат нашиве,ама нема два прста после..... Уште тоа да го сторат, и да се утепаат што живеат. Поддржувачиве на договориве ќе останат без коментар А? Чекај-чекај,допрва ќе се изненадат.
Официјално не граничиме.....Но ништо чудно во иднина.... Истово,ама баш истово го зборев пред месец дена,само си создаваме безпотреба меѓуетнички тензии внатре во државата,и непријателства со соседите. За на крај сите челници во МК да испаднат шпиони,кодоши и што уште не за пусти пари.Ни НАТО ни ЕУ ќе видиме. А ние ќе се испотепаме меѓусебе,и егзистираме од ден-за ден.
Како мислиш не граничиме? Нема граница Македонија - Косово? Преку која држава вртиш за да влезеш во Косово?
Постои граница да,но Косово не е формално држава/република признаена,самопрогласена е Косово Република е.Затоа имаме само 4 соседни комшии/држави засега.
Па кој рече дека го немаме признаено??Кај прочита тоа?Туку дај кажи бекни нешто за статијата погоре,немој веднаш да се караш без потреба,као по обичај. Ти сакаш да влезе во уставот тоа за Косово? Што ме интересира мене Косово. Дај некој коментар за тоа што е напишано. Едит: да не се изгуби статијата https://www.magazin.mk/се-ситни-2-3-мнозинство-се-бара-да-се-избр/
Кој се кара? Фино те прашав како тоа Косово не ни е сосед и како тоа не сме го признале? Деца имаш, како учат во школо? Со кого граничи Македонија?
Не ми одговори за напишаната статија и тоа што те прашав погоре за тоа дали се сложуваш со условите и поднесените амандмани на Села? Немам намера да се контрам безвезе тука.
И јас те прашав дали не граничиме со Косово па ти не ми одговори. Ајде, сега втор спам линк прати. Чекаме Дискусии очигледно не ти одат од рака. Само спам по спам.
Зошто тогаш ми реплицираш кога не сакаш да дискутираш за политика? Ете јас постирав тука убаво се објаснето што-како,ти ми верглаш нешто сосем 15. Ако не сакаш за тоа што треба да дискутираш,не мора да се расправаш. https://www.magazin.mk/се-ситни-2-3-мнозинство-се-бара-да-се-избр/ Еве за ова да ми пишеш 2-3 збора.
Косово го признаја владата на Вмро во 2008. Признаено ние е валидно и патуваме со лични карти. Тоа што Беса си бара може да се бара нормално да нее нешто ненормално, тука се нашиве власти дали кего прифатат таквото како нормално и валидно. Така да не вадете тези дека не ни е признаено. Чим имамае валидна граница со Косово значи логичниодека ни е сосед. Незнам шо е ако не ние сосед? А иначе Беса не живает во Косово пада ни наметнуваат барање, сепак е тоа до владата, а договорот треба да биде со преспанскиот договор никакви додавки од наша и нивна страна. Не може на кој ке му текне да наметнува нешто.
Абеее и Рамковниот не беше во план и вметнат во Преспанскиот,па тие си ијздествуваа и го вметнаа. А "требаше" да се отвори уставот САМО за измени за преспанскиот договор. Они си бараат,и ако најдат овци ќе стрижат. Не пишав никаде дека прифатиле,туку да видиме дали ќе прифатат,и ќе си се пазарат како и досега.
А зошто во изворот погоре пишува ЗијаСин ? Не беше овој ЗијаДин Села ? Инаку , се надевам нема да ги прифатат барањата на Сеља . Ако сакаат Косово , ете им личните , куферите под мишки и да ги нема . А ние дали ќе сме Северна или Јужна , тоа и не врши улога . Се вртат поголеми игри овде
Е што фали де?И јас место ,,македонски граѓани” би пишала ,,граѓани” или ,,граѓани на РМ”. As all we know одамна не сме 100% Македонци на територијава.Што се буните сега не знам. Глупо е веќе да се делиме сите меѓусебе, место да имаме мирен живот.
Дали е печатна грешка или не,не знам. И јас викам кој сака косово,албанија...ајт создравје,не ве тераме со сила да останете. А по чему да менуваат вековно име,и уреден уставен поредок само за нивни лични интереси? За нивно лично богатење и алчност. Излегуваат полека-полека на виделина сите превари и кодошења,шпионажи.... на нашите таканаречени лидери.Може и касно е ама.. Мк никаква полза нема од тоа.Народот не го прифаќа тоа. Веруваш во добрососедски односи со Бугарија и Грција?Па и Албанија? Колку и да сме "добри" никогаш нема да им чиниме,и ќе бараат се што можат од нас.