Не верувам некој повторно да гласа за Имер. Си го покажа тој своето вистинско лице. Само за потсетување по изборите кога виде дека не доби ништо целосно почна да ги брани своите. Да збори за азбуката нивна за нивните права... се со цел да добие повеќе гласови -читај пари од неговите. Па така ниту неговите го сакаат, ниту пак нашите сега.
100% точна вистина за ситуацијата во МК. Според мене само едно нешто не е спомнато.Преголемата(намерна/ненамерна) пасивност(во последните неколку месеци)на ДПМНЕ.1 http://expres.mk/leonid-savin-zabrzan-procesot-na-unishtuvanje-na-makedonija/
Преименувајте ја темата во Политичките размислувања на Ики26. И онака и да има новост напишана ке се измори човек дур ја најде.
Британија излезе од ЕУ заради јаката лоби група на националистите, кои ветуваа дека Британија повторно може да биде Британија само на Британците! Самостојна светска сила, најјако кралство, конолонизатар наново... А не оти ЕУ не чини. Сега, што добија знаете? Никаква економија!! Како тиквари некои, како лаици кои прв пат влегуваат во глобални светски шеми, заборавија дека економијата им е веќе тесно врзана со ЕУ и дека без нејзе, не се никака сила, ниту фактор некој... сами-по себе.. Живеат на 'стара слава'.. Само тоа ги држи.. Е таа националистичка пропаганда, која ја шират сите кои се националисти, без разлика на која нација припаѓаат.... е она што ги с*ебува поединечно државите! Сенсот дека глобално функционира економијата, а не локално....како пред 2000 години... Дека се базира на физички закони... и ако не ги почитуваш, сам ќе се зафркенш! Тажно.. ама вистинито... Видете.. национализмот е само пркосење на природата на нештата.. Како малите деца кога пркосат на гравитацијата.. па паѓаат на секое... Ова се учи откако ќе се родиш... не на 20-30-40-50 години.. и секоја наредна е потешко да се 'вратат назад' Галабо мори!!! Шо те задеси??
Тачно ! Допрва Британците ке сватат што ги снашло , и сега тие квоти на Еу за олово .... Богами ке станат како Балканот
Економски,социјален,монетарен...напредок во државата.За подобар живот,еднаквост помеѓу граѓаните...За тие идеали протестираа дел од шарените,а за возврат добија Ништо од тоа.Само пропаст на државата.
https://fokus.mk/grad-skopje-nemalo...a-makedonija-blokira-tretirani-se-kako-otpad/ Месец и пол цел град го малтретираа, а шаторите празни
Ај за Британија , можеби си во право . Ама се ми се чини дека имаше уште некоја држава референдум за излегување од ЕУ , ама неуспешен го прогласија .. не ме држи за збор , не ги памтам многу ваквите случувања , ама 70% сум сигурна дека уште една држава сакаше да излегува од Унијата .
Јасно како ден е Чекам да ми пишеш кои капитални проекти се реализирани?Јас искрено не знам! Убаво си е пишано,собира данок од каде ќе стигне,ама за покачување на платите мало сутра
Еве ти едно просветлување каде и за што се трошат нашите пари. Еден проект на владата од областа на културата и промоцијата на МК во странство?овој го бараше А? https://infomax.mk/wp/буџетски-пари-за-xулигahиte-од-тетово-држа/
Ики морам да те цитирам . Реално ако зборувам , и Војводите ( навивачите од Фк Тетекс - Тетово ) скандираат , провоцираат и тепаат . Не е нешто ново , напротив , се случува години наназад . Не знам оваа година како стојат Војводите , ама дека се и едните и другите " хулигани " , тоа го знам . Една година и полицаец беше истепан за време на натпревар помеѓу Тетекс и Шкендија . Многу деца тинејџери се тепани , прободени или со скршеници од двеве навивачки групи , подеднакво Македонци и Албанци . А тоа што Владата ги финансирала Балистите , не го оправдувам . Буџетските пари се за други намени .