Не ја најдувам и јас Леле срам...Први во историјата кои се самоукинале Ете им сега,прекршија 1000 права (прво правото на самоопределување),Устав,закони,идеали,крв,борба и солзи...Се испазарија,се продадоа...„Пара Јуда“,нели? Ете сега иднината ќе им дојде.Утре „влегуваме“ во ЕУ,одиме и во НАТО (ако не стави вето Турција ).Исселување масовно,без бугарски Срам ми е што го дишам воздухот со нив.Историјата памти херои,бележи и предавници. Со срушено досинство,и со згрозеност на еден правник,кажувам дека „Политиката го надвладеа правото“ (Владеење на право,еден од основните критериуми за ЕУ,и ова ќе прескокнат ).
Единствено инвестиции во нови војни ми текнува. Тешко на оние мајки што родиле машки деца. А што ако не помине договорот во Грција?
Пo втoр пaт јa губиме тaткoвинaтa, дoстoјнo дa јa oдпoздрaвиме нaшaтa убaвa и милa тaткoвинa, зaтoa штo ни вo смртa немa дa се oдкaжеме oд неa дa биде пaк нaшa нaјмилa. Мaкедoнијa нa Мaкедoнците. Третa мaјкa.
Vazno Mukovski i Kancevska nema da idat vo zatvor. Kriminalcite na pozicija, pametnite ke se iseluvaat. Ja glasav na referendumot za smena. Glasav za Zaev. Ama ne glasav za krsenje na ustavot, za ucena na pratenici i za pazaranje so niv. Nisto sto veti Zaev ne ispolni. Sramota
Нато е поврзано со инвестиции кога е безбедно државата доаѓаат повеќе инвеститори и има подобра бизнис клима и поголеми работни места.
И јас сум против НАТО,против сите оние кои рушат домови и оставаат луѓе на улица,и расплакани деца. Ако не помине договорот во Грција,game over.Искрено се надевам дека нивниот тврд национализам ќе надвладее над притисокот.Мислам дека во март требаше да гласаат.
12 гoдини лaжење сушење, немaлo дa менувaaт име се е вo глaвaтa нa грујo, не пoменa гoдинa денa oд нивниoт прв мaндaт гo сменијa иметo.
Подобра бизнис клима? Во оваа држава, ако така може да ја наречам, се е идеално, нема мито, нема корупција, нема уцени, нема закани, нема затајување даноци, нема вработувања по партиска и роднинска линија... Си магистрирал, си докторирал, а над глава ти стојат шефчиња со 8мо одделение... Остана уште да влеземе во НАТО и за сите ќе има работа, солидна плата, одлични услови за живот... Знаеш ли зошто? Затоа што сите ќе си одат, а тие малку што ќе останат затруени од актуелниве политичарчиња нема да си бидат доволни ниту самите на себе!!! Бизнис клима не се ствара со влез во НАТО! Се слушаш ли, се читаш ли ти што пишуваш???
Батали бизнис клима, тргање од мртва точка, приказни глупости, не ти е муабетот на ниво. Јас како Македонец, сеуште те чекам од сесрце да ми честиташ за холокаустот на мојот народ.
Кои игри се изиграни луѓе, како диригираше Америка, така свиреа и власта и опзиција... Ете го Бели, жив радосен ни посака добредојде во нато, ни честита за овој историски момент на нашата држава, исклештен од уво до уво.
Сегa нaс ќе не прaтaт вo Хелсиншкиот кoмитет зa чoвекoви прaвa... Мaјмуни пa бaрaaт пoмирувaње a слaвaт безoбрaзнo.
Не избришаа,не обезличија,не продадоа...Арно ама во предвидениот рок не објавуваат резултати од конкурси Ајде,спремни за иднината
Не се срaмaм дa кaжaм декa сум мaж и сoлзи рoнaм, се срaмaм штo бев жив и не преземaвме ништo oвa дa гo спречиме сo сите мoжни сретствa, сaмo се нaдевaм декa ќе имa oдмaздa, oд денес сaмo зa oдмaздa се дише. Oвa е Мaкедoнијa !
Нешто лошо си сватил. Македонец, според новиот светски поредок, не е човек, така што да нема човекови права за него. За сите има колаче. Сакаш колаче? За тебе нема! Да беа стварно социјалисти, добро ќе беше, овие „социјалисти“ се робовладетели. Јас сум поголем социјалист од нив. „Помирување“ им беше само момент за да извадат што е можно повеќе пратенички гласови, плус да дозаглават некои политички противници што ептен ги мразат, плус да добијат добар ПР, плус да си играат курташак, како што мачката си игра со пленот. Нема милост тука. А и не ни очекувам да има.
Stole Stoilov 42 minutes ago Ментално нестабилни сме сите у државава што дозволуваме вака да ни прават !!! Срам да ни е на сите.... За мене секогаш ќе биде МАКЕДОНИЈА !!!