1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    СЕ СРАМАМ што живеам во оваа држава! Без разлика од која партија се, речникот кој го имаат нашиве парламентарци е само за во СВИЊАРНИК! Толку омраза, толку гнев колку оној кој го видов на тв овие дена нема ни во Газа!
    Да ви се плукнам во алчните задници! Оваа држава ќе пропадне од толку проста маса собрана на едно место!

2. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Ја прашуваат владата: – Како поминавте на буџет?- Онака, интимно, со најблиските…

На BoaVista, DeMelo, Li0ness и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Glorich

Glorich Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Прочитав дека некој пишал опозицијата мавтаа со рацете ко ненормални. Што требаше да прават да со крената глава да излезат кога некој се дрзна да им го одземе нивното УСТАВНО право да го изрази своето мислење за така значајно прашање како што е буџетот, па плус и ќотек добија а како што ми мириса и кривични пријави. Картички им биле доделени само на власта? Па кај го има ова? И таа опозиција ја избрал народот или тие магариња се. Искрено јас невидов напад ниту на претседателот на собранието ама незнам можеби и него му го пукнале ноктето. А и да го нападнале тој требаше да побара да се остранат тие 5, 6 пратеници а не брутално сите да се испотепаат проследено со аплаус. Кај е тука човечноста? Па и животно да малтретираат нема да можеш да се воздржиш да неизреагираш а камоли луѓе, а тие си седеа настрана и се смешкаат. И круна на сето тоа изјавата на диктаторот дека тој не бил известен за упадот на обезбедувањето, било лоша проценка. Кој уште му верува? Се види кој ги внесе, Јанкулоска. Тотално сум разочарана и за прв пат во мојот живот ми е срам што сум македонка.

На Li0ness, Angel.girl, AngieVi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Навистина жално...тотално се согласувам со претходните мислења дека од вчера и јас почнав да се страмам од својата држава...и од народов наш што никако неможе да се освести и дозволува на одредени телевизии да му го перат мозокот. Кој е до толку слеп и глуп за да поверува во изјава дека поединечна особа-претседател на опозиција тргнал да се ТЕПА со народот.Кој си дозволи себе си вчера да скандира АМДИ АМДИ??? Зарем е возможно некој да вика АМДИ АМДИ...
    Кој буџет го подржуваат стечајците, социалците,земјоделците,студентите????Буџетот за кој од авион се гледаат прикриени сретства за сопствени потреби на поединци тајно распределени по небитни ставки...
    И сите треба да знаат кога после неколку месеци овој доло очекуван буџет ке ни се сруши на глава,кога сите заедно ке запловвиме во државните долгови и кога за секоја плунка ке ни земаат по 50 евра (буквално) ИМАШЕ НЕКОЈ ШТО СЕ БУНЕШЕ ПРОТИВ НЕГОВО ИЗГЛАСУВАЊЕ, ИМАШЕ НЕКОЈ КОЈ СЕ ТРУДЕШЕ ДА ГО ОСВЕСТИ НАРОДОТ, ИМАШЕ НЕКОЈ КОЈ БАРАШЕ ПРАВДА, ДЕМОКРАТИЈА

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.839
    искрено ама ни едните па ни другите ја управиле а и нема да ја управат оваа наша Мала напатена Држвичка,на двете страни во глава му е само топлата фотеља и паричките што си ги лапнуваат.Едните претераа а другиве пак направија од мравка СЛОН,се жалаат ги влечеле и ги газеле како стока,па ете ги сега плачат ги болело,хмм..ами ако де нека ве боли,зарем пензијонерот што си кркаше шамари од вашите него не го болеше???стар човек ни крив ни должен си доби не заслужени шамари СТРАМОТА :fubar: Ама работава испадна 100 стапови на туѓ грб не болат,а на свој грб многу се :!:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bQ84KxrWAA

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.437
    По не знам кој пат сум шокирана од нашиве политичарчиња.Како не им е срам вака да се однесуваат.Ако тоа е слика на академски граѓани кај ни е тогаш крајот.Владата на ВМРО не ја сакам и нивната политика,ама и овие од СДСМ ја претераа.Зошто не седнат да размислат да понудат на овој народ нешто ново.Така ли се презема власт.Не ли се свесни дека се што е старо и истрошено треба да се замени со ново.А Бранко и неговата фела треба да сфатат дека едноставно треба да се тргнат чекор наназад.На народов му е доста од стари сценарија и веќе видени работи.Зарем толку не можат да ангажираат млад кадар,кој со нови знаења ќе оди напред.Ама не пуста фотеља е толку топла и слатка па не се напушта,па макар и да правиш сеир со самиот себе.И едните и другите не доведоа во ситуација да се степаме меѓу себе,а од друга страна Албанците си ги тријат рацете и подмолно се смешкаат.Направија да се мразиме меѓу себе,луѓето да губат време на бесмислени протести,90 проценти од нив не ни знаат зошто се таму ,како прочуеата госпоѓа со нејзината спектакуларна изјава кој треба да дојде на власт.Мислам стварно :!: .
    Жално е вака ама Бранко никогаш нема да ја сфати политиката на Грујо.Да се разбереме повторувам не ја сакам нивната политика.Ама Грујо внесе млад кадар,му замачка очи на народот,со спектакуларни апсења ,со нови споменици кои за жал само Скопје ги поседува ,ние другите од провинција мутави сме и на нас не ни треба ништо.Направи од своите силна партиска војска која безусловно го слушаат.Е тоа му фали на овој другиот,визија и храброст.И се дури си тераат по старо нема шанси да одиме напред.
    Нема :!:

На kate21, blond и MiloMalo им се допаѓа ова.
  7. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    http://www.youtube.com/watch?v=c7vN_zKgeQg

Nekad bio boranija, nem’o prebijenu banku
    naprasno odlucio da osnujem stranku
    preko politike do love, to je prica stara
    najbolji nacin da se ovde uzme para
    Uclanio zenu, decu i par ortaka
    svastiku, tastu, zeta, frizerku, suraka
    ime, povelju i statut registrov’o potom
    napravio i bedzeve sa stranackim motom
    Ne ide mi lose, ne mora da se rinta
    ali samo kad si vlast – tu je prava kinta

Raspisani izbori i trka se sprema
    bez pet posto glasova nista od skupstine nema
    a zna se da glasovi ne padaju s neba
    zato bez blama ljubim dupe tamo gde treba
    Sa svakakvim strankama us’o u koaliciju
    sa zeljom da u stvarnost pretvorim fikciju
    s punim ustima Srbije ja tu pricu guram
    a tamo gde treba – na manjine se furam
    Na ‘zandar palace’ furam, na radnike pomalo
    a i do seljaka meni je bas stalo

Posle pobede ja dobio resor u Vladi
    sada ja naredjujem ko ce sta da radi
    i nema vise hladnih klima, uredjaj me hladi
    pored stare kuce, nova se gradi
    Imam sluzbeni auto i licnog sofera
    imam jace obezbedjenje i od Tonija Blera
    sada tompuse pusim, pijem samo viskozu
    svakog dana kokainom pucam se po nosu
    Ministarska fotelja ima znacenje jako
    zato preko veze rodbinu zaposljavam lako
    jakim poslovnim ljudima usluge vrsim
    i puca mi bas sto zakone ja krsim
    Jedni me vole, drugi nazivaju skotom
    treci finansiraju pozamasnom svotom
    ako odem, ispunicu mnogima zelju
    ali ne mogu, dupe mi je sraslo za fotelju

:)

На Li0ness и kikikikirika им се допаѓа ова.
  8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Не следам нешто посебно политика, зошто од секогаш сум знаела дека се тоа е само лага. Сите само напразно ветуваат, а за жал има многу сироти луѓе кои веруваат во се и сешто. За никој не би го дала својот глас....
    Сега на некој му се потрошиле НАШИТЕ пари, па мора да дојде до фотеља за да се наполни резервоарот. И стварно не знам што мисли народов, некој да сака да ти скрати и од она малку што имаш, а ти повторно да бидеш на негова страна...Градов е во војна а никој не е свесен за тоа, уште се закануваат дека не е безбедно да се шетаме по улици.
    Никој не е свесен или пак никој неќе да да примети дека тој дотичен господин, кој толку жестоко се бори за позиција што двајца наши претседатели тргна од власт. мене не ме нервираат тие, ме нервира нашиов глуп народ. И толку ми е тоа ниско, да те управува политичка партија, да се препуцаваш за тоа. Абе нит фамилија гледаат, нит па гледаат дека ги молзат.
    Е сега треба никој да не излезе на гласање..ама баш никој. Ама македонче, не игра по свое, туку како ќе му свират.

9. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    значи ми се гади од ова политичариве наши :puke: :puke: :puke: пу!!!!!! и од едните и од другите......ама врв на се беше кога во Понеделникот на сите шо ги вработија пред 2 -3 дена во фамозниот Рек Битола од кој 90% се наркомани и бандити,ова е од сигурни 1000000000000000000 % извори.......му се јавија во 5 сабајле и му рекоја да тргнат за Скопје....... :fubar: :fubar: :puke: :puke: :puke: :puke: и после немало во Рек да биди партиско вработувањето.....пууууу......како не ви е срам :@ се срамам шо живеам во ова проклета и смрдена држва!толку! фала и пријатно!

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    А што ќе коментирате на ова?
    Не знам колку се веродостојни вестите објавени од Нетпрес и Курир, јас веќе искрено немам зборови за целата оваа шарада. “Интелектуалци“, доктори на науки да се тепаат и да скокаат како мајмуни, ефтина глума, и уште ова фалеше. Заев дефинитивно има лоша среќа, ист е како кравата што давала млеко и потоа на крај го турнала- така беше со јадењето живи луѓе и таман се подзаборави тоа, сега нов скандал. Ептен е малер човекот :D . (Ова се смеам од што ми се плаче).

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/97198-VIDEO-SDSM-sprema-krvavo-scenario

На i...ja и kikikikirika им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.459
    Курир ти е исто што и Сител.
    Е сега видете колку се релевантни информации што ги објавува овој сајт.
    Од некни па до денес, сајтот објави се и сешто, секакви сценарија и верзии, некои премногу смешни и нереални, затоа со резерва. Впрочем, јас и не ги читам информациите од овие медиуми.

На Hellen, SunFlower94 и AngieVi им се допаѓа ова.
  12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Се согласувам со тебе, Сител и Курир претераа ама ништо чудно од нив. Ај вака ко поупатена како би ми го објаснила ова новото од Заев кај што вели не одиме ни избори ( што е демократски) туку ке пукаме (недемократски) а вели владава била недемократска?

Или и тоа сител и курир измислуваат?

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.459
    Јас би го избрала Заев за Премиер!
    Толку.

На Filiposka, SunFlower94, AngieVi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Јас ќе го изберам за премиер тој што ќе пушти бомба во собрание кога ќе бидат собрани сите, и влада и опозиција и не толку релевантни ситни грабливци од страна.

На MandyLane, esperanca, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Јас прочитав расходите се 17 милиончиња и бидете среќни само толку дека се.
    Нормално е, држава во транзиција, со примитивна политика, со релативно неразвиена индустрија каде вработеноста се пресметува според бројот на вработени лица од една партија,а не вкупно граѓани, да има многу повеќе расходи.
    И за 17 милиончиња не се ништо, према она колку сме задолжени,а за некоја година кога ќе рипнат каматите,кога ќе се намалат платите, кога ќе се зголемат даноците, кога ќе влезиме во една таква убава криза, нема да знаеме во која дупка да се пикниме.
    Можеби ќе се смилуваат па ќе ја прелажат Етиопија да им ги продадеме споменицине на старо, не се многу користени само една и пол година до две, само Аце не го даваме.
    Мене најголема мака ми е со тој студентскиот парламент што се ВМРО. Како бре, пензионерите ги продадовме, земјоделнците ги продадовме, кутри социјални случаи и нив ги продадовме, пола работна сила ја продадовме, останаа само студентите како иден столб на државата и нив ги дадовме. Уште од бебиња да почнат да се етикетираат уште на болница заедно со оние ремчиња на рачињата за идентификација да им се допишува до бројчето едно В(ВМРО), С(СДСМ) или Д(Дуи,ДПА што и да е)
    Срамота, срамота.

На Annath, BoaVista и JuLleE им се допаѓа ова.
  16. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Или пак Стевче Јакимовски, секоја чест за човекот, од Карпош направи најдобра оштина во Скопје, па можеби и во Македонија. Не остана награда што ја нема примено. :bow:

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Уште ли некој верува дека целото ова фијаско беше за буџетот?И бабите у маало сватија дека ова нема врска со тоа.Па во понеделникот низ сите немири ,врескања и пцуења никој не го ни спомна буџетот.
    Опозицијата излезе објаснувајки кој како бил бутнат ,повреден ,(што е навистина вознемирувачки),кому каде му ја скинале блузата,потоа како ке се одмаздиле,ама никој не рече:Луѓе,еј,најстрашно од се е што се изгласа ваков буџет.
    Најлошо од се е што си правиме сами лошо на себе,се смеевме на грците кога излегуваа да кршат по улици,применувајки граѓанска непослушност,викаа и кршеа по улици,а ние?
    Буџетот сам по себе и не е така лош,ние сме меѓу нискозадолжените.Е сме потполнувале со кредити,е ова само лаици можат да го кажат.Секоја земја ги потполнува празнините со кредити,проверете ги другите земји па споредете.Искрено мислам дека се беше претерано.
    И не треба граѓаните да учат вовед во право,бидејќи во овој случај не би им користело,опфаќа друга материја која верувај не би ја сватиле,подобро основи на економијата,по можност макроекономија :)

На SkarletOHara и kikikikirika им се допаѓа ова.
  18. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Надја дали според тебе буџетот беше ли донесен во постапка предвидена со закон и Устав?
    Зошто толку брзање и сила да се донесе буџетот( и немој со тоа дека ќе немало плати и пензии, зошто со тоа може да го лажат само неписмениот народ кога сите знаеме дека постои закон за привремено финансирање и порано сме биле во таква ситуација кога буџетот се носел дури во март)? И ако буџетот не бил битен, тогаш која уствари била поентата на опозицијата според тебе?

:lol: :lol: :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=H9_Tg7Ft ... ture=share

На danielka0507, Annath, SunFlower94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203

Велат дека јавниот долг е како вреќа со камења на грбот. Јапонија, според некоја листа е најзадолжена земја, но е силна да ја носи таа вреќа на грбот бидејќи има развиена технологија индустрија итн итн... Грција, втора најзадолжена земја, не е баш така силна.Освен маслинки, туризам и некое бродоградителство што има? Видовме сите дека не е во состојба да се носи со тој долг. Нашиот јавен долг изнесува околу 30%. Прашањето ми е, колку сме силни да ја носиме таа вреќа на грбот? Што имаме ние, што произведуваме, како ќе го вратиме долгот? Треба ли уште да се задолжуваме?

На Li0ness, Annath, SunFlower94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Да се разбереме,препорачливо е буџетот да се донесе до крајот на годината за наредната година,така е предвидено и во законот.Зошто тогаш секоја година не се донесува во март.
    Мене не ми е јасно што е со амандманите.Доколку тераа амандман по амандман до велигден не втасувавме,не до март.Поарно предложи пет вредни и што држат место него илјадници како оние од ДУИ.
    E сега јасно е дека во Март има избори(да не заборавиме избори и за опозицијата и за власта),јасно е ако не се изгласа навреме буџетот и се развлече до март изборите се во прашање и нели на крај јасно е кој ќе биде крив тогаш,власта нели?
    Ете според мене дел од поентата,а за остатокот умни сте сами.