Освен што ги исповреѓа неистомислениците, не кажа ништо паметно. Гледам колку се потресовте. Освен џавкање од дома на тастатура, никој не излезе да протестира, добро, едвај педесетина максимум. Е па тоа кажува нешто. Кажува што мисли навистина народот. Делото зборува, џабе тролате по интернет.
Виде некаде да спомнам политичар? Не збориме за лица или не лица збориме за Република Македонија, а народот колективно отсекогаш сакаше да се прекинат разговорите за името затоа што во 21 век тоа е повеќе од смешно. Да ти се нарушат сите основни човекови права. Но ете успееја да им исперат мозокот на поголемиот дел од народот, како што вели тука една демек по влегување во НАТО ќе допле сите инвестиции, тие ако сакале да инвестираат што чекале до сега?
За да разбереш треба логички да размислуваш што пишува, а не само да прочиташ да влезе од една страна а од друга да излезе и да бев, и дури по 5, 6, саати затоа и сега сум болен на минус температури Стоев и гордо Стоев може бевме малку но ладно нон стоп некој доаѓа некој си оди околу 2000 души продифелиравме пред собрание а Чак може и повеќе, но за да го знаеше ова требаше да излезеш а не во топло да седиш и да чека некој друг од надвор да ти даде нешто, без труд и пот. А има малку луѓе пошто не е ова "режимот" овде тепаат и затвараат без око да им трепне кампови растураат преку ноќ и крадат лични предмети од истите тие кампови, фрлаат лебови кои некои немаат ни тие да ги јадат. Но џабе мечка од планина да симнев ќе го вклучеќе мозокот до сега. И извини но јас не навредив никого само ја кажував вистината, а ако вистината ве боли и вреѓа тоа си е ваш проблем. Ако има нешто нејасно кажи што е тоа?
Ja многу добро знам што е Нато и нема да лупам без врска ако незнам што е тоа. Многу добро знам каква е , и освен што е најпрво воена безбедносна организација меѓу другото значи и зачувување на нашиве граници неможат да не делат и слично, ке бидеме побезбедно подрачје цело време зборам за тоа , али некој не може да ме искапира негов проблем, сега не сме безбедни и не сме сигурно подрачје, бизнис климата ке биде поолабевена, олабавете времето ке покажа па ке збориме.
E како бе, зарем овие странскиве инвестиции што работат со години дојдоа иако не сме безбедни? Баш ме замисли. Јас единствено се чувствувам небезбедно кога малоумни и плитки во тоа главите, без мозок, ни ја водат државата, не го почитуваат нашето мислење, нашите загарантирани права, мењаат закони и устав... ја продаваат државата! Најдобронамерен совет, не лупај глупости јавно оти ќе ти се смеат.
Taka е, ако вистината те боли и вреѓа тоа си е твој проблем. А вистината е дека веќе сме Северна Македонија, сакале ние или не. Ќе си легнеш на брашното. Немој да мислиш дека ова "Северна" не остава горчлив вкус. Остава, и тоа како. Ама факт е дека постојат уште два дела на Македонија, а ние го узурпира(в)ме името кое припаѓа на сите три дела, не само на нашиот. Немаме ексклузивно право на името. Сепак сме Македонци и тоа е најбитно, државните уредувања и именувања се минлива и менлива категорија.
Пола од тие странски инвестиции се во џебовите на Грујо и компанија како што пола и више најаки фирми ги земаа они и во тоа не треба да се каже тоа јавно сезнае. Јас зборам дека тогаш ке биде друга ситуацијата и ке биде во поголема корист за нас никој нејке полошо да му биде.Бугарија од кога е во Нато има повеќе сигурност исто со Албанија. Естонија Хрватска ,Црна Гора.НИе Кај Сме? Во ранг сме со КОсово со Србија со Босна. Така да логично размислувам.
Ништо не ме чуди, ова на Маврово вака ве учеа? Во тие кампови каде переа мозоци на средношколци и студенти наназад 20 години или? Напишав цел реферат од кој очекував издржани аргументи но залудно, кога се разговара со испран мозок или паричките и бесплатните патувања добро дошле или работното место кое е загарантирано после успешно завршените кампови. А за Северна што мислиш дека е веќе? Тешко, треба да се освести те какви незаконски работи се случија овие две години, и колку само кривични дела што не застаруваат се сторени, или да ќе си сменат законче и оп легални се сега. Која комедија од држава ја направија. Но нема везе се што е сменето и онака не е законски, ќе дојде време некој се ќе испозатвори како Ердоган што ги испозатвори сите чистка на сите перачи на мозоци направи, може не се согласувам на начинот но ефектно и по брза постапка, од професори до доктори економисти и политичари и т.н.
Џонсон контрола е на Грујо, Ендава е на Грујо? Џонсон мети? Или пак ванхол сите се на Грујо? Странец мислиш ќе дозволи некој да му влезе во џебот? Хаха не дека го бранам Грујо ама не ми се верува како нелогично бре размислувате. Како да ви е испиено тоа мозокот. И ај да речеме дека се на Грујо што треба сега се да се затвори како 90'тите и сите 20% од 40% невработени да станат бездомници за да можат нашите газди да се изживуваат врз нив? Да им се дерат дерат да ги тепаат? Како за време на таа црна приватизација? (Инаку процентите тие се кажуваа цело време колку и како се требаше да утврди новава влада но еве денеска шеќерна на само вистина сама си потврди и се обиде да си припише на себе дека они од 40 на 20 посто ја довеле невработеноста). Толку од мене на оваа тема ако имате нешто попаметно да кажете (а немате) повелете.
@monibejbi зошто го избегнуваш мојот пост? Еве те тагнувам случајно да не не си го видела, иако не верувам
Социјалното го покачија со новите мерки, ке добиваат поголема социјалнапомош со новите мерки, ја покачија минималната плата на 12 500. Во однос на другите области треба уште раб.
Многу често Ќе го употребуваш Не се важи додека не е спроведено. Нели 500еур плата ЌЕ беше? На другиве прашања ќе ми одговориш или ЌЕ ги браниш нешто, некако шкрта на зборови си?
Еве ке речам позитивно за таа работа, но факт е дека последните години многу забегаа све живо исконтролираа све живо, голема медиска пропагантна почнувајки од Сител па све даљњ, немаше транспарентност за могу работи се се правеше тајно без народот да нема ни појма. истомислениците немаа право на мислење само наредба од главните и се спроведуваш на дело, и тоа што меѓународно изолирани .
Реков за другото им треба уште работа, 500м евра рекоа до крајот на Мандатот ке видиме до тогаш, но очекувам и сакам и оваа година да ја покачатпак минималната.
Социјалното го покачија, данокот го покачија. Кој го плаќа социјалното? Пак ние. Од наш џеб. Они ништо не направија. Ја покачија минималната плата. Дали ти знаеш дека во многу фирми дел од платата се враќа на газдата? Дали знаеш дека во странскава инвестиција на грујо кај што работам, ниту некој вратил пари, ниту некогаш во овие 7 години доцнела плата... ? Велиш -истомислениците немаа право на мислење- па ме интересира дали народот има право на мислење денес, дали ВИЕ (ние ќе, ќе, ќе...) го почитувате мислењето на народот?
Јас не велам дека тогаш било сјајно ама од сега во секој сегмент било далеку подобро, краделе нека ги затворат (ги пуштија) или тоа нека не го коментираме не е битно иако за тоа дојди нели дека некои "ќе си лежат" ах да си лежат со по 300 000 евра ќешарица, некој во Будимпешта некој на Малдиви и Флорида. А тоа дека немало слобода жими Асам да ти баам ,па новинари политичари експерти изградија кариери само на зборење против претходната влада, да не беше претходната влада ќе беа некаде со прстот во уста. Протести имаше секој ден од 2015 до доаѓањето на власта, па сите тие што беа протести (од организаторите не тие обичните смртници излажани прелажани) си лапнаа фотељички еден куп, а сега никаде ги намести истите за животните, за воздухот, за неправдата, за тендерите во четири очи, продавањето на државните фирми и така натаму.
@Sandrin4 маци не се плаши од Столе,не ти загрозува ништо. Плаши се од другите,пријателчињата што ќе те носат у Европа