Многу би излегле на протест да не е организиран од ВМРО. Вака, да ми се перчат ВМРОвчиња и да го слушам Мицко неспособниот... Фала, никогаш...
Каде беше протестот организиран од ДПМНЕ? Се имаше само немаше Дпне немаше, знам бев таму и нон стоп се менуваа луѓето -5 беше имаше и млади и стари тој што не бил на лице место не може да тврди поинаку пошто не бил на лице место. Се обидоа Дпне да се приклучат на протестот по дваесетина минути стоеа последните два дена и си одеа. Толку се повлекуваат во нивниот главен штаб. И договореното го постигнаа. Инаку, на собраниски канал денеска имаше денеска седница каде што зборуваа Македонски и над нив одеше преведување на Албански гласовно преведување значи Македонецот веќе не постои во оваа држава а вие се уште спијте. Ќе биде касно кога ќе бидете казнувани брканица од работа и кога ќе бидете малтретирани ако по некое чудо сте останале на работа. Тоа и во Приватни и во државни фирми ќе ви се случува ако има еден или двајца Албанци повеќе. Но нема да заврши така, секогаш низ историјата кога Македонија се обидувале да ја делат и ја делеле сето тоа завршувале со војни во поголеми размери каде што се опфатени повеќе држави од две и три.
Како го викаа на времето она... „Пријави корупција!“ ---- Со новиот закон физички лица нема да имаат можност да пријавуваат криминално и коруптивно работење, тоа ќе можат да го сторат само политички партии, државни институции и граѓански здруженија. ---- Извор: https://www.mkd.mk/makedonija/polit...-na-korupcijata-kje-mozhe-da-se-proveruvaat-i ----
Подобро е..... Не можеш како физичко лице да поднесеш пријава, ама 'трето' правно лице, за тебе.. може. И невладини можат да поднесуваат пријави. Значи.. ти ако имаш знаење за некој што е корумпиран, не одиш со име и презиме на пријава, туку правно лице ја поднесува пријавата, а ти си 'извор'. Со тоа им дава заштита на 'свиркачите'. Исто, со новиот закон, ќе има и забрана за новинарите да изнесуваат податоци за 'свиркачите'. Ако пријавуваш некој што е моќен, верувај, многу ќе ти биде битно, да не те дознае дека ти си го пријавил... https://tocka.com.mk/vesti/294900/gragjanite-nema-da-mozat-da-prijavuvaat-korupcija-so-noviot-zakon
Гледам фалангата се распрострала низ улиците, кој ли ќе ги сопре. Престанете веќе со заплашување на обичниот граѓанин и со играње на карта на емоции, манипулирате со податоци и сензационалистички наслови од квази новинари, потикнувате насилство. Војните се завршени и се во минатото, колку и да присакувате војна вие болните умови, да знаете дека нема да ни се деси. Се освестува народот, битно му е да живее во права смисла на зборот, во државата, а не да умре за неа.
Некој што не се разбира во геополитичките збиднувања на балканот а со тоа и во светот може само ишарет да си тера. Војните каде се во минатото? Моментално се одвиваат над 25 војни и конфликти заедно во светот. Кои се тоа војни што се веќе во минатото?
Просветли не ти, оооо интернет геополитички експерту Од ракав извадена бројка, типично. По локацијата и населението на неколкуте места кај што се ратува моментално, ќе видиш и зошто се ратува. Напредна Балканот одамна од таа точка. А ти Рамбо, ако ти се војува, повели слободно, придружи им се на било која од завојуваните страни, во било која од тие '25' војни моментално во светот.
Не постои човек што сака војна, па така ни ја. Тоа што се обидуваш да ми ги извртиш зборовите и да ми ставиш зборови во уста како јас нешто да сум рекол е типично и веќе видено. Нема потреба јас никого што да просветлувам со моето знаење јас си кажав што си имав, тоа е реалноста во светот. Вие прифатиле или не. Поздрав сега и уживајте во "слободата" што ја имате.
СдсШ по кој знае кој пат покажа дека не е македонска партија... Доказ за тоа е вработувањето на терористот од Диво насеље Беким Алиу http://javno.mk/lider-dali-terorist-od-divo-nasele-e-naznachen-za-sovetnik-vo-vladata/
Toчно е ова и болно. Да си ја сакаа Македонија раселните ќе се вратеа во своите домови во Арачиново, Матејче, Опае. А ние што? Луѓето продадоа се од таму, демек нормално е да има чисти територии. Епа штом создаваме чисти територии, сега име ќе смениме заради едно нелојално малцинство, кое само се гоштева со наши пари, и не тепа по улици. Оваа албанизација ќе придонесе луѓе од различни националности да се изјаснуваат Албанци. Тешко нас. Ама криви сме, и тоа многу. Нема кај нашите политичари ниту 1% патриотизам. Албанците не сакаат да живеат со нас, само чекаат погоден момент, кога атмосферата ќе созрее.
Ќе си почекате ЕУ за најмалку 10 год Жао ми е-али тако је Црпе уште ќе ви ветува "мед и млеко"? Утопија? И вие пак слепо и "наивно" ќе му верувате Ајде сега заедно со него,бидејќи тој прв се изјасни, земајте северњачки двојазичен пасош и ајт од овде. Оставете не ние другите колку-толку да ја поправиме ситуацијата во МК. https://infomax.mk/wp/нокаут-за-заев-нема-проширување-на-еу/
Прво и основно, никој не рече дека утре сабајле ќе влеземе во ЕУ. Второ, муабетов е дел од дебата во ЕУ парламентот. Не е одлука. Исто како во нашиот парламент, секакви предлози има. Едни викаат вака-други така. Што ќе биде, ќе видиме кога ќе се изгласа некој предлог или закон.
За каква ситуација ти збориш што треба да се реши? Како што гвуичко ја поправаше 10 год, и реши да ја здува? И сега на мицовски му се тртите како овчички. Луѓе како тебе. ја доведоа држвава овде, и луѓе како тебе, се дрзнуваат да кажат дека ќе ја поправат држава. Луѓето попрво ќе си заминат тука, него ли што ќе се преокупираат да ја "поправаат државата". Грујчко почна, заевчо ќе ја докрајчки, и тек после мицоски уште повеќе ке ја пегла држава, само што има луѓе како тебе, што го гласаат.
Тешете се,тешете се..... јасно ко ден е дека нема ЕУ уште дооолги години.Патем нема врска со Грујо ова,што го мешате него. Неспособниве требаа со реформи да се зафатат,а не SALE на Македонија.Уште бетер е сега,корупцијата и криминалот расцветаа и во најголем подем се. Освесте се бе дечки,како уште вака размислувате бе?? И да сте партиски определени зарем не гледате,не читате,не разбирате кај тераат црпнативе изроди. @Bokchee хахахахаја,слатко ме насмеа!