Пa сaмо aко нaстaпи кaко кaндидaт нa некојa пaртијa би имaлa глaсaчи зa победa (кaј нaс тaкa сaмо глaсaaт), зaтоa е нaпишaно тоa тaкa. Бaрем јaс тaкa го сфaтив. И јaс јa познaвaм професоркaтa, и ми е еднa од омилените. Нaјфер, нaјкоректнa и еднa од единствените којa се зaлaгaше зa студентите, a не гледaше свој интерес. Големa чест ми е што ми предaвaлa и сум имaлa можност дa јa зaпознaaм. Преинтелегентнa личност, и не се сомневaм во нејзините способности ни трошкa, верувaм декa би билa одличен претседaтел. Ми се плaчеше когa ми излезе во пресрет, нaученa бев нa дрскост и aрогaнцијa од остaнaтите професори нa Прaвен. Е сaмо тоa би ми било криво, што студентите би немaле повеќе можност дa присуствувaaт нa нејзините предaвaњa.
Браво,браво! А да прашам за кои капитални инвестиции се задолжи? Чисто информативно https://infomax.mk/wp/власта-ги-задолжува-граѓаните-за-нови-26/
И двете вести се од денес. Некој лошо ја толкува изјавата. Со оглед на тоа што само во линкот на @iki26 и на курир пишува вака, а на сите други исто како во слободен печат, сакате да се кладоме?
Хахахха па нели не сакаше со мене во дебати да влегуваш. Еве маче,не се грижи не се фејк њуз. Само да се каже што со задолжувањето?"Где су паре"
Еве маци уште "фејк њуз" Пак ќе прашам за што се задолжи? За по џебови и трндери? Или да ја покрие дупката во ПИОМ ?
Ова е тоа едно (јазично) општество за сите Глуперди црпнати,мамето ваше фашистичко и балистичко. Па и едвај издржал 1 година. А реформи да започневте? Нели завршите со SALE на Македонија, кога ќе се фатите за работа? https://expres.mk/dzheferi-zapochna-sednica-na-albanski-dosta-imav-trpenie-edna-godina/
Бараа циркус,сега нека гледаат Спротивно е на Деловникот на Собранието.Самото тоа што не е потпишан од претседателот,е невалиден.Не знам зошто опстојува Уставен суд во овој состав.Ако не сакаат да си ја вршат работата и да го укинат Законот,нека си одат.Газат преку се.Понижувачки е
---- Извор: https://tocka.com.mk/vesti/296440/s...sto-cudno-vo-slucajot-sekoj-ima-pravo-da-umre pdf: http://janevski.net/zoran-karazdov.pdf ---- Скандалозна изјава на директорот на Клиниката за абдоменална хирургија по смртта на пациентката: “Нема ништо чудно во случајот, секој има право да умре” Точка 31/01/2019 15:09 2.998 Големина на фонт А А А 61-годишна жена починала во неделата на КАРИЛ, од сепса која ја добила од пукнато дебело црево. Пациентката претходно била препраќана од една клиника на друга, при што било изгубено драгоцено време, тврди извор близок на семејството за “НОВА”. Жената имала силни стомачни болки, но три дена лекарите не успеале да дијагностицираат за што точно станува збор, ниту итно да ја оперираат. Според зборовите на семејството, таа ноќта ја поминала во болки за утрината да биде однесена во Ургентен центар. Оттаму одбиле да ја хоспитализираат бидејќи немало место. Три дена, сега починатата жена била шетана по болничките ходници за потоа да биде хоспитализирана на Клиника за нефрологија, иако не била за таму. Дури откога бил повикан абдоменален хирург кој препорачал да биде однесена на Клиника за дигестивна хирургија, таа минатата недела во четвртокот била примена, а попладнето и оперирана. По операцијата, пациентката била префрлена на КАРИЛ, каде по три дена починала. Директорот на Клиниката за абдоменална хирургија изјави дека нема зошто да објаснува во медиумите за случајот и тоа ќе го стори само на барање на Министерството за здравство: “Примена е сабајле кај нас во четвртокот и е оперирана попладнето. Не е шетана од клиника на клиника. Се што треба ќе објаснам на Министерството за здравство, ќе им ја дадеме и потребната медицинска документација. Нема ништо чудно во случајот, секој има право да умре”, рекол Караџов за “НОВА”. Во Државниот санитарен и здравствен инспекторат потврдуваат дека вршат вонреден инспекциски надзор и го следат процесот по кој била лекувана починатата, почнувајќи од матичен лекар па сѐ до КАРИЛ каде што починала. ---- Чекам да ми објасни некој од овие просветлениве, како тоа „тек допрва ќе ни тргне“ со социопатолошкиве паразити.
Ова е шокантно..бедно се надевам дека не е вистина, пошто ако е тогаш го допревме дното. На баба ми има и се ова случено како помлада.Имала силни болки во абдоменот и место на слепо црево сакале на дебело да ја оперираат..едвај утврдиле што и е. А на дедо ми сестра почина од заплеткување на слепо црево на Клиника, не биле способни да ја оперираат.Се мачеше во кревет.. После зашто сама сум се лечела и сум зборела дека се пола таму со средно..Ете затоа. Медицински сестри се шетале без причина со инфузија во себе, им останувало вишок и си ја ставале во себе.Има очевидци
Албански ќе збори Џафери на седници? Ооо, боже. Абе Албанија ли е ова? Ахх, ни нема спас. Не не бива за ништо.
Итно дасе направат реформите во безбедносните служби во делот на Ота да се постават содветни кадри да почне со работа.Исто и во делот на безбеднсните служби.
Може некоја од вас ( поддржувачите) да му објасни на Српско-Струмичкава ретарда дека Св. Климент ја измислил Кирилицата, а не Св. Кирил и Методиј. Сигурно самите не ја нарекоа азбуката по самите себе! Климент тоа го направил во чест на неговите учители. Заеб ги продаде просветителите на Б'лгарија https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1099614340210330&id=417063465132091 Боже,Боже ЗОШТО? За кои гревови???
Покрај кавгите поради името, Грците и Македонците се спукаа и поради јадењето мусака Чиј рецепт е, грчки или македонски
Овој настан се случил на саемот за храна во Германија и на мусаката стоело македонско знаме...е сега грчиштана се бунеле ама што биднало на крај се уште незнам
Човек, примарната грешка е во системот. Овој убавецов што направил што направил, а потоа јавно изел тежок, мрсен бурек наместо барем да ќути, е само шлаг на тортата. Се заебавале со неа уште од 21-ви. Македонското здравство функционира според следниве два принципи: - Го прешалтувам пациентот во друг оддел и не ми е повеќе проблем. - Го прешалтувам пациентот во друга смена и не ми е повеќе проблем. Такаречи, неодговорно си играат пинг-понг со луѓето, додека тие умираат. Ова генерално важи за сите дежурства по клиникиве, ургентини упати и ургентни состојби. Често пати не ги ни валидираат ургентните упати во таква ситуација, чисто да нема хартиена трага од нив. Ти кажувам од искуство. 10-80-10 распределба, bell curve: - 10% се луѓе од мајка родени сакаат да ти помогнат, затоа и работат медицина, треба да се наградат - 80% да помине смената, треба да се потикнат да бидат како првите 10% - ќе резултира со скала - 10% садисти, тешки идиоти Јас сум за тоа лекарите да имаат статус на бели мечки и пристоен, да речам и богат живот, ама мора да сносат одговорност, да бидат одговорни. И никој не им е крив, сами си го градат системот, сами си го градиме системот. Ако гледаш дека нема услови, па не работи бе! Не ги поддржувај, речи им нека се носат. Ако имаш среќа да наидеш на горните 10% ќе преживееш. Ако не, како што кажал господинот Зоран Караџов - „Имаш право да умреш.“ И наместо Филипче и компанија да работат на сузбивање на овој пропаст што се повеќе и повеќе не јаде веќе многу долги години, на нив не им е гајле. Не им е ни на дневен ред ставено! Ако пристоен живот нема, нека им обезбедат барем средства за работа на горните 10% што сакаат да помогнат. Пак ќе повторам, оториноларинголог во било која државна поликлиника, нема ларингоскоп! Тоа е како мајстор без алат. Срамота. Дежурства траат по 19 саати, ова е мрднато... Толку време досега имам поминато по клиникиве, што најверојатно со @baba Rada индирекно се знаеме од некаде... Сите use-case-ови им ги имам свртено, само не ми се зборува повеќе во моментов, ми се згади.
Како нема да е исплашен кога наместо да остане и да одговара му ја кидна и ги остави неговите да се снаоѓаат како знаат и умеат. Да беше како лидер исправен никој ништо не му можеше, но човечкото око незаситно.
Заев купува гласачи со мои и твои пари. Верувам дека оваа владина одлука се коси со законот за дискриминација, доколку сме политички коректни. Нели, пред Бога (ако не го укинат и него) и законот сите сме еднакви, ама некои се повеќе еднакви од другите. Граѓанин од втора класа е комплимент. На сето ова арогантно малтретирање и секојдневно крајно понижување, да имавме малку достоинство и осет за себе како народ, досега Рајхстагот запален ќе беше. Ама на жалост, не. И потоа некој ќе ми каже како тоа небањати националисти сме биле, како не сме биле луѓе, како сме биле затуцани и непрослветлени, седи бе ќути таму, не јади татлии, ќе ти залетне. ---- Извор: https://24.mk/details/zaev-najavi-otpis-na-dolgovi-za-struja-nastanati-do-2006-godina ---- ЗАЕВ НАЈАВИ ОТПИС НА ДОЛГОВИ ЗА СТРУЈА НАСТАНАТИ ДО 2006 ГОДИНА Тим 24 пет, 01.02.2019 | 6:28 pm 0 Коментари Владата има план да избрише долгови за струја на граѓаните за сметки кои стасале заклучно со 2006 – та година- најави премиерот Зоран Заев од Охрид. Пресметките се дека ќе се избришат долгови од 110 милиони евра, а ќе бидат опфатени околу 200 илјади семејства од земјава. За оваа мерка согласност дале и енергетските компании од земјава, но и од ЕВН која ја врши дистрибуцијата и е во приватна сопственост. https://janevski.net/zaev-energetska-efikasnost.mp4 ----