Македонскиот народ сакајќи лошото да го истера, налета на уште полошо за жал... Е сега како викаат она народната од кај да се свтеш, газо ти е од позади
Не е тоа најлошото. Најлошото е што овој народ живее за партијата. Се надева дека партијата ќе му помогне, нему и на неговото семејство и блиски. Дека партијата ќе го вработи и треба да чека. Дка партијата е неговиот бог и тн... Се додека се надеваме на ова како народ, нема да не биде, за жал.
Кога ке се спојат еднаш криминалци тешко се разделуваат. Така и дуи и вмро. Премногу провидно е сценариото на Џафери по договор со Вељановски. Колку правеле криминал вмро 12 години толку и дуи. За да ги прекрие Вељановски, ете ти неуспешна седница за одземање на неговиот имунитет. Плус сјо го стега обручот околу дуи...А треба да се гласа и законот за сјо Дуи се најголемите штеточини заедно со вмро за сите во државата и албанците и македонците. Сдсм треба да ја растури коалицијата и да направи со Села, Дпа, па и со осумте независни пратеници крај краева, ако треба, се е подобра опција од дуи. И онака на дуи им е опаднат рејтингот и кај албанците, нека седат во опозиција со пријателите им криминалци.
Тоа што го знам не е од медиуми(не сум сретнала ништо за притворите до сега), него од обуки што ги имав од факултет, меѓудругото и лично од лица што биле притворени, инаку притворот е во Шутка и многу се полоши условите од затворот во Идризово, а исто и пренатрупано е тоа одделение, тоа си е нотирано во Европски извештај за човекови права во Мк ама ништо никој не презема...а живеат во страшни услови, по 4 5 6 луѓе во една ќелија од 8 квадрата тука јадат пијат одат во вц се прават, некои немаат ни кај да спијат, храна ако не им праќаат од дома ќе умрат од глад буквално, мов им расне од подот, немаат лекар кај да ги прегледа, немаат лекови, онј буквално слават кога ги преместуваат во затвор или им почнува судење а збориме за лица што сеуште не е докажано дека се виновни, било кој да е не заслужува таква нехуманост...
Судот повторно да им Достави барање до Собранието и да се свика седница каде пак ке се расправа за имунитетот и на Вељановски и на Димовски.Не може само ситнните таканаречени да лежат притвор кои што го направиле упадот. Мора да одговараат и да ја докажат невиноста пред судот и они двајца. Не сме ние народот будали и да не гледаме и да не реагираме. А не да се фаќаат за обични смешни прекршоци. Судот да реагира на нивни начин и да се испрати баранње до Собрниети пошто не ова некоја мала прекршочна работа која може да се заботоши.
Знам.... Точно е дека никој не заслужува. Не ги делам ним. Само го коментирав фактот, дека не беше општо јавно познато, дека живеат во нехумани услови. Дека е против сите правилници и принципи во развиениот свет... И ме тревожи тој факт.. дека за обичните луѓе, немаше место по медиуми.. Ако не е проблем поврзан со партија, кај нас никој не му придава значење... Затоа уште ќе се туфкаме по распаднати болнички ходници.. без доктори, без опрема и лекови...
Душо, сите политички партии и политичари се штетници за Македонија и за Македонскиот народ. Дпне, сдс, дуи, дпа и тн...
Абе ние се смееме, ама човекот е сериозен за кандидат. Јас со две раце би потпишал за него. Плус гратис кока коли ќе пиеме и од чешмите ќе тече Амди Бајрамка... Ем волкот сит, ем овците на број.
Неее... нашите нови пријатели ЕУ и НАТО ќе не водат... што всушност веќе се случува. На нас кога е оставено, сите сме Амди Бајрам.. навистина.
Која еу која нато, кога се покорумпирани и од Бугарија и Македонија заедно... А за тоа колку се и криминалистички расположени да не зборам ич. Ќе осетат Прилепчани за некоја година како им летаат авиони над глава и им пукаат тенкови...
Дали се сложувате со оваа нова предложена измена на закон? Јас лично не се сложувам. https://infomax.mk/wp/се-укинуваат-термините-мајка-и-татко-д/
Никако се зе знае кој може да биде родител...Мајка и татко... А ова ротител А, Б му личи како да е правен за педериве и лезбејкиве кои што сакаат да посвојуваат деца
Точно! Но јас сум повеќе загрижена бидејќи директно се удира врз традиционалното семејство. МАЈКА И ТАТКО! Потоа сигурно ќе следат програми во училиштата каде децата од најмала возраст ќе учат дека е нормално да бидат геј. ОДВРАТНО!
Заборавиле да напишат дека ова родител 1 и 2 е предлог закон во Франција, а не кај нас. Важно на крајот вмро-дпмне лицемерно декларираат дека биле против дискриминација. Инаку, одвратна е хомофобијата.