и приказните со исчезнувањата и паниката околу нив, се од штабот на ВМРО, колку за инфо... Специјална војна водат. За еден Грујо, и 20 негови пајташи... Која пожртвуваност за лидеwo И после, не биле култови партиите.. Не бе... комуни се
Кога сте кај родител 1 и 2 .. Мислам дека прво треба да се реши моменталната состојба со врсничко насилство . Тоа е многу поголем проблем , отколку истополовите бракови . Најпрво треба да се реши тоа , потоа ќе дојде редот на истополовите бракови и децата во тие бракови . Ако дете од традиционален брак ( помеѓу маж и жена ) трпи врсничко насилство , замислете каков би му бил животот на дете кое потекнува од геј брак ? Сеуште е рано за родител 1 и 2 . Има многу примитивизам што треба да се искорени кај народот . Немам ништо против традиционален брак , впрочем и јас сум во еден таков брак , меѓутоа , ако една индивидуа има желба и чувства за индивидуа од ист пол , и сака да формира семејство , јас ќе го почитувам тоа . Знам дека беше лажна вест ова со законот , но и да дојде до таква ситуација , прво треба да се справиме со врсничкото насилство .
Ве читам и ви се чудам, иако ретко коментирам на темава (скоро ич), а и кога коментирам обично сум умерена во коментарите и за оние различните од мене. Денес нема, што се однесува на второто! Луѓе, про-З.З. и неговата политика, мислам дека е време да престанете да се бавите со Грујо и, како оние што ги биравте, време е колективно да покажете прави европски вредности. А тоа се, да се бавите со себе и она што вие т.е. СДС направи во изминативе две години, одткога се на власт. Во време кога имате скандали со тендери, непотизам на максимум, афери со истечен рок на вакцини, убиства сенкир див запад, масовни исчезнување на луѓе, несреќи од секаков карактер, па како да е се ова средено, уште социјалниот аспект на заедница семејство дојде на ред да се ре-дефинира. Охх, ве читам и ви се чудам! Вие сте или навистина чипирани, или партиски полтрончиња кои МОРА да штитат грб на срање од партија. Ве жалам на испраниот мозок и т.н европски вредности!
Нели прочита дека тоа со редефинирањето на семејството, не е вистина. И дека не е вистина оти 'масовно' исчезнуваат луѓе. Би се занимавала јас со вистински проблеми, ама некои, постојано одвлекуваат внимание на темиве, со лажни вести. Види го обидов за 'дебата' На шо личи?
А што ќе дебатираш на празно бе душичко, па свесна ли си како изгубивме се во оваа држава...нема ништо што функционира саглам а нема веќе ни саглам човек...не убија, не дотолчија...тураме едни лопови за да тргнеме други, убици и предавници седат во парламент....страшно...нема иднина веќе во оваа земја!!! Алал нека му на црногорецот вчера во собрание кога јавно кажа дека треба да верификува лажно добиено име, против воља на Македискиот народ и дека Талат Џафери е убиец на македонци и срби... Тоа е човек со муда...браво за него. Неможам од телефонов линк да ти пратам ама сигурна сум дека гледаше вчера на вести.
Тоа треба тебе да те прашам, очигледно не ти е јасно или така ти одговара...или пак да не беше надвор од државава и не си во тек со сите криминални збиднувања што се случуваа!?
Дека се судиите на СДСМ? Ај провери, кога се избрани уставните судии кои денес се на тоа место? Еве ти... да не луташ: Судии-Уставен суд
Да де.. Нема суд над судот. Секогаш има некој над некој.. Да знајш. И ако има проблем, се изодуваат институционалните канали. А не се 'скока' со обвинување во јавност, без да имаш и пријава поднесено.
Што??? Мене прв збор ми бил "тато" затоа што татко ми ме чувал повеќе во периодот кога сум прозборела. Законов е смешен, ама и да се оствари не верувам дека ќе е некој голем проблем. Пример, сопруг и сопруга е правилно а почесто се користи маж и жена. Така ќе си останат мама и тато, мама и мама или тато и тато. Срам да ви е што дискриминирате хомосексуалци, само поради тоа мислам дека е рано за законов. Мир нема да видат тие бракови..