Па добро, човекот само возел под дејство на алкохол, убил некој си млад човек и избегал. Ништо страшно. Среќа што не влегол во Собрание и не станал „терорист“.
https://www.aperkat.mk/нова-трагеди...4f_f-fPexmiH5ZNe3ALpJ7LJA7HBTyOs6trUnUlZUOVcg Вистина е ова или жута штампа
И јас го прочитав на друго место. Синот на екс градоначалникот на Штип, Захариев. Луѓево како да добиваат идеи од тековните случувања. Бог да го прости, трагедија.
Ако чуете за луѓе кои продаваат плац сосе куќа па и фирма за илјадарче (евра), па и две-три нека е... тагнете ме. И јас сум хуман човек ко Коце, и јас би да им помогнам на газди луѓе кои зацапале у долгови. Дури и некое евро плус ќе дадам од него.
Зошто да не се вика Тоше Проевски? И Јане Сандански не играл ракомет па не го прашаа дали се согласува
„A каМо пРиЈавИ зА гоВор нА оМраЗа од АлбАнцИте??!1“ Е па, еве ви една. Also, уа и бљак за верските пастири, по којзнае кој пат.
Еее, а затоа тој запна таму да пробива булевар со мост преку Вардар на местото на пешачкиот мост. Ама и овој клапчово Борче од Гази Баба сега го тера тој проект
А зошто да се вика стадионот Тоше Проески, затоа што одржувал концерти таму? Со секоја смена на власта имиња ќе менуваме. Нека изберат најарно име на бивши фудбалер и тука точка нека се стави.
Најважно околу името на стадионот е дали овластените се обратиле на семејството Проески и дали истото тоа семејство дало согласност за да се даде името на Тоше на стадионот. Доколку е се како што треба, сметам дека е во ред. Но, доколку името на Тоше се става на стадионот без знаење и согласност на неговите најблиски роднини, тогаш тоа апсолутно не е во ред. А што се однесува до неговиот последен концерт, не е важно дали бил на Градски стадион или во Универзална. И на среде автопат да бил , без согласност од најблиските, не е во ред да се искористи неговото име. П. С . Што е со реисот, не сум во тек ..?
Па ваљда не се толку прости па утре тужба да си попијат. Такви работи не се праат без претходна согласност. Инаку реизот рекол дека Македонците се диво племе без идентитет и не чув бранициве на македонштината да скокнат..
Е, баш тоа... Скокнале и поднеле тужба Хелсиншки на чело со Уранија Пировска, истата што беше испцуена и колнета по социјални мрежи ради храброто откачување на сите религии и верски заедници во врска со законот за абортус. Другиве слабо нешто против ИВЗ и нивниот поглавар, изгледа премногу се зафатени со кампањата на Гога јога...