Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Ете тоа е кај нас труло што смрди во државата.
    Чекате реакција само од една политичка партија ако некој не навреди. Вас не ви смета изјавата или се согласувате со тоа?
    Зошто не скокнете вие за нешто како за промена?
    Ако реагираат, зошто реагирале, ако не зошто не...
    До сега да бевме сложно племе како некои други друго ќе беше, а се додека некои мува не ги лази за ништо па и го*на да ве наречат, а тие да си ќутат и да чекаат реакција само од другите ... нема да не биде.

Harper, zuto, Rama and 5 others like this.
  2. iki26

iki26 Популарен член

И јас не слушнав некој да го осуди за сеење на говор на омраза, каде дирекно се говори за македонците, или "скраја да е" да некој од нивните (албанците) да ги осуди овој зборови.
    Ама затоа пак тие Столе наш (играчот со број 5) го направија "државен непријател" САМО што ја напуштил салата бидејќи говореле и на албански ј.
    Дури тука пишуваа( слободно побарајте) дека се плашеле за својата и безбедноста на своето семејство од луѓе како Столе.
    И многу вакви "слични" коментари на кои им стегаа пријави од МВР за говор на омраза.

Harper, galapce, zuto and 7 others like this.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Не знам што ти е поентата и како заклучи дека не ни смета. Факт е дека и за двете партии во моментов само кампањите се битни, слабо реагираат и дејствуваат по многу прашања, не само ова.

Јас како хејтер од дно душа на верските институции, скокам тука и тоа како на сите нивни идиотизми од највисоко ниво. И зборот ми беше дека секуларните инстанци се најхрабри и конзистентни по овие прашања.

А ни најмалку не претендирам да бидам дел од такво т.н. „сложно племе“ (т.е. националистичкиот дел од Албанците) кое се согласува со вреѓање на друг народ. Додека тој концепт ни биде некаква цел и пример, е до тогаш нема да нѐ биде.

4. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Хмм, дали тоа вие очекувате опозицијата нешто да скока, да биде браник, гласноговорник, или грешно се изразувате можеби? Веројатно „нирванава по Заев“ ептен ве опила, па ви се заматиле сетилата?

Опозицијата ако заборавивте, се влече по затвори и судови, перманентно се уценува и се заплашува за да може нормално, сите вие да уживате непречено во демократијата и жизнорадостието што ви беше одземено за време на „Режимот“. И еве сега заедно со големиот лидер Заеф, гледам дека станавме Рај земен, па тоа комплименти, хвалоспеви, рецитали, оргазми, монодрами фрчат од сите страни. Само се чека денот кога некој ќе го прогласи за врховно божество. Така што за сите нејасни прашања и проблеми ќе си се обратите на адреса на Заев, Спасовски, Шеќеринска,Тричковски и компанија. Тие се сега „браниците“ на чело со фараонот.

А тоа што ние овде на Форумов (едно време бевме „испрани“ мозоци, небањати, ви текнуе?) ви кажувавме како ќе се одвиваат работите кога ќе дојдат „пречистиве“ на власт, врска немало, сме немале појма. Затоа тргајте си го раатот, не е ова ништо, има Заеф уште капацитет.

И поплака веќе да не чуеме!

Harper, corto.maltese, zuto and 7 others like this.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Со вакви ментални склопови шо ги делат луѓето на северџани и патриоти не се праи муабет. Уште па и си го баравте. Ај терај си по патот.
    @ocicka2014 Нели партиите се претставници на народот? Јас го осудувам секој таков говор али шо вреди тоа, тие што имаат легитимитет од народот си ќутат ко пи*е под кошулче.

6. Someonespecial

Уау, ако толку те погодува барање одговорност и критики до партија (само една, се разбира), никој не те тера ни да читаш овде. Поплаки да не си чуела, тоа во штаб можеш само да бараш.
    Поштеди ме од нотификации за нешто што врска нема со она што го пишувам, пристрасното и еднострано испукување по којзнае кој пат може и без цитат да го пишеш, меѓу одамна прочитаните членки си. Ајт, олади и чувај си енергија за следен митинг.

oblace1, galapce, LollySky and 2 others like this.
  7. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Уау, неко се јако унервозио.
    Енергија имам за се`, никого не штедам за ништо, па нема ни тебе за нотификации, јас кулирам - ти олабај се. Ти мрчиш - јас ти покажувам каде е шалтерот за жалби, или терај си го раатов, си го заслужила!

8. ocicka2014

Да ама во постот повика на "браниците на македонштината", а не на тие што имаат легимитет и @Someonespecial се надоврза на твојот пост дека се зафатени со кампањата на Гога.
    Па после се правите наудрени дека не сте мислеле нешто како што ние сме разбрале.
    Јасно ни е што сакавте да кажете и вие сте тие што го делите народот на патриоти и како по дефолт треба тие да реагираат.
    Еве не сте Северџани, што сте? За украс? За што се залагате вие, за вакво почитување и меѓусебно живеење? Или тоа важи само ние кога ќе кажеме нешто што ќе ги навреди другиве?

А "терај си по патот" и "немора да читаш" употребуваат само тие кои немаат аргументи да одговорат. А тука таква работа не, само дома можете да му кажете на некој што да прави.
    Ако немате аргумент немора да реплицирате со "со тебе не се разговара", едноставно не одговарајте и готово. Не секогаш мора вашиот пост да е последен па и било што да пишете.

9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Добро добро :(
    разбрав што мислиш my mistake :(
    Абе види ваму сеа .. Не се прости , само знаат да избрзаат понекогаш :D
    . Реизот под итно да се извини на македонскиот народ , и да си добие соодветна казна .
    Браво за неа . Така и им треба на сите кои шират говор на омраза.

Someonespecial and Rama like this.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Женче, не си ми дома, ама морам да ти кажам, малце посмирено, трудничко си ми ! :*Секогаш ќе има различни ставови, тоа не значи дека мораме му докажуваме на некој нешто по секоја цена.
    Секој е доволно зрел и возрасен и знае кој пат го фаќа...мисловно или реално... така да, џабе е... ама океј за издувавање може да си пишуваме се што си сакаме, во граници нормално... сакам да ве поздравам сите, вклучувајќи го и @John Snow ... мала дигресија вака од моја страна....што не значи дека така и треба да биде,...

ocicka2014 likes this.
  11. ocicka2014

Абе досадно ми е дома сум и имам време за дебатирање.
    Инаку предходно на форумов нигде ме немаше :rofl:
    Инаку се нервирам што ја опустошија земјава парче ја направија, нема правда, си ги кријат задниците и двете партии, само обичниот народ страда и тоа ме фрустрира- што не сме сложни како народ.
    Овие запнале Европа па и газот да им го побараат ќе се напупат, а од другиве има еден куп што глумат патриотизам а или избегани се во странсво или само се да си штитат столче.
    Страв ми е бидејќи гледам дека нема идина за моето дете во оваа држава се е отидено во к***ц.

А кандидативе за председател вриштат кој од кој.
    Хормони ме нападнаа и на постов.
    Ај чао :rofl:

zuto, baba Rada and Emma2 like this.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Ги навредив твоите па се изнервира? Една работа ме нервира кај твоите, еве твои ќе ги нарекувам пошо ги браниш, кога немаат политички поени од нешто си седат на страна и молчат, патриоти по потреба. Ај за Зајко јасно ми е коалиција му зависи од тоа па мора така, што не е ни малку добро и ако продужи вака ќе си изгуби на избори ама за Вмро бе што се удираат у гради само кога можат да изманипулираат гласачи. А мене не може никој да ме манипулира, ни едните ми дале нешто ни другите.
    @Emma2 Те љубам:l:

13. ocicka2014

Леле моите бе:rofl:

Ако овиеи се мои, другиве твои ли се?

Ај читни го мојот последен пост пред твојов изгледа не го прочита оти си пишувал твој (fingers)

14. John Snow

John Snow Форумски идол

До хормоните е, не се лутам ај:D ниедни не се мои, нек се гонат исти ку*ац се само шо овие шо ги симпатишаш се малку лицемери:P

15. Emma2

Emma2 Популарен член

Те сфаќам и ја сум дома врзана, и мене ми е досадно, па и ја еве форумска активистка хахахах
    За се си во право и те подржувам глеаш со лајкови, и мене ми се вришти од земјава, и од едни и од други, првите само си гледаа за тие шо им лижеа дупот, да бидам искрена така е...и скроз почнаа да забегуваат, им удри слава во глава,затоа сум скроз разочарана и од нив, ама па овие денес се полошо зло, овие да можат да те продадат сосе партали, мислам родена мајка ќе продадат а не па тебе... енивеј, ние џабе збориме кога од нас нишо не зависи... маж ми мисли некои експерименти се прааат на нас ко земја, пошо по ненормално од ова што се случува неможе да биде.... одиме даље, само тоа ни преостанува, да не чува Господ или како што некои обичаат ГоспоТ ! :wasntme: :lol:
    Хормони ко хормони, барем сеа имаме оправдувања :D

ocicka2014 likes this.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ова дури смешно е Албанец да каже за други народи дека се диви :rofl: а вие сте се изнервирале, гледам и владиката Агатангел се јавил со доста емотивен коментар... јас мислам дека е под ниво да се прифаќа топката и да се подгреваат меѓуверски тензии, едноставно реисот треба да се повлече од позицијата и да биде заменет, ама каде е државата „да се погрижи“ за него, зафатена е со кампањата на Пендаровски?

Harper, Emma2, Rama and 8 others like this.
  17. ocicka2014

Ме интересира што игра ќе направат со аболицирањево на осудените што нападнаа во собрание.
    Едниве ги осудуваат за тероризам (facepalm)
    Другиве ако ги аболицираат е ептен апла заебанција со нас, бидејќи утре слободно можат терористи да си лапаат ослободувања, оти нели ќе биде "вие први почнавте и може да се аболицира за тероризам".

Чекам да видам баш дали ќе ја изиграат шпанскава серија до крај по ова сценарио!

18. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Ќе покуша Фикусот да ги аболицира под името Република Македонија, но ќе му кажат дека е сменето (најверојатно не знае тој) и нема да му помине и ќе си останат во затвор кутрите.

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Оти викате дека никој од власта не реагирал на изродот од ИВЗ?

https://novatv.mk/vladata-go-osudi-govorot-na-omraza-na-poglavarot-na-ivz-sulejman-redhepi/
    https://plusinfo.mk/зекири-поглаварот-на-ивз-е-срам-за-сите/
    Хелсиншки со пријава
    https://www.libertas.mk/helsinshki-...omraza-za-poglavarot-na-ivz-sulejman-redhepi/
    осуда и од Река
    https://vecer.mk/node/11179

Од ВМРО некој се јави, или зафатени се со донирање на лустерите?

referentka, oblace1, Rama and 4 others like this.
  20. Someonespecial

Е ова сѐ не сум го фатила, Хелсиншки ги следам на фб па ми излезе постот од нив само.
    @orevokrsacka сега што ќе кажеш златна, што погрешно рековме прееска, па мораше да изреагираш и цитираш?

Last edited: Apr 11, 2019
    oblace1 and galapce like this.