Мене ми е одличен, само што имав напоменато ме иритита тоа етничко истакнување: треба Албанец, Албанец.. ни треба способен човек за сите!
Дури и хипотетички пејачот да дал согласност - што е многу е многу. Фамата околу Тоше Проески ми е посебно морничава ако се има предвид содржината на неговите последни песни и каква депресивна атмосфера почна постепено да надвладува откако беше актуелна таа музика. Знам дека на многумина нема да им се допадне моето мислење, ама мене одлуката не ми се допаѓа и тоа е тоа. Се надевам дека нема да остане името и во иднина.
Сендвичи даваат ли сеуште дпне по автобусите? Или сега се на цезар салати? Сдс вчера дебакл, си отишле пола од шарените, почнале митинг на албански јазик, така барем видов од медиумите.
Стево во дебатата напнува и влегува во збор на другите двајца кандидати, за што го опоменаа. Нема да гласам за него. Мислев дека е европски политичар, но се однесува како невоспитано дете на дебатата.
Пишал кај него на страна дека не е вистина. Кај даваат тие туку така оставка, едвај чекаа да дојдат на функција.
И тоа што викаш, тие едвај чекаа да се дочепаат до фотеља. Така пишуваше по порталите. Мада и треба да си даде со сите скандали кој беа за вакцините и други работи кој се случија, ама они свест и морал немаат...
На дебатата албанскиов кандидат покажа нај големо достоинство. Не би го гласала од причина што ниту еден албански политичар НИКОГАШ не настапил како политичар кој ги застапува интересите на сите граѓани, а со самото тоа не се објективни. За нив постои само албанското население.Мак.политичари можда никогаш немале иницијатива за некој албански проблем, ама и те како давале поддршка, дури и на штета на Македонците. Кандидатот на ВМРО - млака работа Кандидатот ма СДСМ - дрзок, зелен, БЦ во покушај..ама за да биде БЦ му фалат многу фурни леб и уште многу асфалт да изгази. Што би рекол Цацко - дај друго дете
Нема медиуми кај нас,сите се пристрасни и влечат дали на една или на друга страна. Објективноста умре одамна
Честит Велигден! Честито новиот светски поредок! ---- Извор: https://www.mkd.mk/svet/vesti/pozharot-vo-notr-dam-snimen-so-policiski-dron-foto ---- Пожарот во Нотр Дам снимен со полициски дрон (ФОТО) Џиновски оган ја пустоши познатата катедрала Нотр Дам во центарот на Париз, заканувајќи се да го уништи целото ремек-дело и скапоценостите во него. Еве како изгледа катедралата снимена со беспилотно летало на француската полиција. ---- ---- Извор: www.youtube.com/user/RussiaToday/videos ---- livestream: ----
Во Македонија ни М од медиум нема. Курир мислам дека беше на Латас или Ивона, а Нимфомакс на Миленко. Тоа се тие главни фаци во нашите скапани медиуми. И Саше Поликлинико да не го заборавиме.
ТV 24, 1tv, Телма се најдобри ако више збориме за медиуми. Јес да се гледа дека се против ДПМНЕ ама соопштуваат за двете страни без лажни вести, за разлика од Сител, Канал 5, Алфа и уште не знам кој вмровски канал. Од веб страни пак, Либертас, НоваТВ, А1он и уште еден два, не ми текнуваат во моментов. Другиве најпрво не ни проверуваат какви вести ставаат, милион лажни вести имаат за кликови, без никаков новинарски кодекс итн итн. Ама дефинитивно на врвот на најкатастрофални срање од страни се Курир, Инфомакс, Мактел. 2 вмровски 1 сдсмовски, ама Саше не може да ги стигне уште иако тоа му е целта..
https://mobile.twitter.com/1VidiVidi/status/1116455301601951746 Хахаха еве еден од примерите колку Телма е независна.
И најпознатите светски медиуми се пристрасни и навивачки настроени, новинарството е страшно неплеменита професија. А овие сител и канал 5 менуваат страна во зависност од тоа кој е на власт или кој има најголеми изгледи да дојде на власт. латас (знам дека реченици не се започнуваат со мала буква) неколку пати јавно се фалеше дека на сител никој ништо не им може зашто секогаш ќе бидат со власта, која и да е. Сетете се дека таа телевизија е основана во време на сдс, а и канал 5 добија национална концесија додека сдс беше на власт.