Хм... не ми текнало ова.. А има логика. Ми беше чудно зошто баш нејзе ја одбраа да ја кандидираат. Жал ми е за жената.
Воопшто не се согласувам. Секако дека имаат поддршка од прозападните сили за се неуставно до сега што направија, но не може да увезат 500 илјади народ за сигурна победа на Пендаровски. Второ со ова "бабата" покажуваме колку сме само шовинистичко и малограѓанско општество. Нас ни треба Претседател, а не манекенка. Во овој момент тоа би требало да бидат Силјановска или Река.
Дали ти се согласуваш со исходот или не, е најмалку важно. И кога веќе зборот „баба“ го сметаш за нешто навредливо, се надевам дека си доследна на себе, и мајките на твоите мајка и татко не ги нарекуваш баби. Можеби почитуваш варијанта родител број еден на родителот број еден/два за да не испаднеш шовинист и малограѓанка. Нема причина да ти биде жал за неа. Таа свесно зема учество во шарада.
@sjdgo Трамп има 72 години, па никој не го нарекува дедо. Путин има 67, пак никој од светот го нема наречено дедо.
@lovestoneddd Јас имам сретнато по нетов Киро Глигоров вампир го нарекувале, па никому ништо. Ама може вампир ви звучи поарно од баба, од кај ве знам. И на мене друго ми беше поентата, ама нема везе, бројте си баби и жаби. А и знаете што, ѓон ме заболе како ословуваат некоја лопужа од 90-те.
Хаххахха да важи. Терминов "Баба" го користат како термин за омаловажување и навредување. Извештајот на ОБСЕ/ОДИХР зборува за тоа со какви навреди и предрасуди се соочи Силјановска на почетокот. ПС: Критиката треба да е конструктивна, ама каков народ(менталитет) - таква држава.
Што има врска ако ја викале баба? И марсовка нека ја нарекуваат ама да ја бива. А не ја бива.. За професорка можеби, ама за преЦедателка не баш.
Напишав дека не ме интересира како ја викаат, немој да ме цитираш ако ти се зборува за тоа. Ти терминот баба го користиш за омаловажување и навредување? Ако не, тогаш размисли зошто е во ред рандом постара жена, дури и родителот на твојот родител да биде наречена баба, но не и Силјановска-Давкова. И премини кај друг член да агитираш за да им обезбедуваш цензус и успешни избори на сдс.
Да секако во различна конотација.Зошто за Река и Пендаровски немаше именување со "дедовци"? Помлади да не се? Колку сакам ќе те цитирам. А да, секако дека посакувам цензус - не планирам Талат Џафери да ми е Претседател на држава или некој избран во собрание. Вољата на граѓаните ќе каже кој ќе биде.
Секој со различно мислење и во тоа не навлегувам. Ќе се повторам: Зошто Пендаровски и Река никој не ги нарече "Старци- дедовци"? Само Силјановска беше омаловажувана и посочувана како " баба,вампирка и сл". Ужас,шовинистичко и малограѓанско општество бевме и ќе останеме изгледа.
Има извештај за колку пати погрешила назив на населено место или колку лаги има кажано во кампањата? Оти за строго фер кампања се залагаше а ништо не и се врти околу претседателството, само околу опозицијата
Нема врска ова со тоа што е жена туку ради гафовите што често ги прави. Колку жени пратенички и градоначалнички има па никој не рекол лош збор за нив.
Ти очигледно не си ја слушал или слушаш само тоа што ти одговара.На дебатите се виде кој поентираше од прва до последна - Силјановска и Река. - А за лапсусите, не видов дека нешто помалку ги имаа и другиве. И тоа е најмал проблем во кампањава.
Не реков дека Пендаровски е нешто посебно. Многу пати кажав дека било кој можеше да го победи. Силјановска ми се чини како намерно избрана за да се глупира Срамота е да победи човек што не еднаш, туку повеќе од еднаш го погреши градот во кој се наоѓа.