Само една информација што очигледно не ја знаевте, истиот тип беше заменик министер за одбрана во владата на СДСМ ,чисто онака да се знае ,а овој потег во никој случај не го подржувам,што си дробевме тоа ќе си сркаме ,ај наздравје
Мене ми се повраќа и прди истовремено од целото лицемерие околу мене. Ако има некогаш избор за најлицемерен политичар во историјата на човештвото и светот, без размислување ќе гласам за Груевски. И несакам да замислам да градам соживот со тие гнасни гниди, кои убиваат и бранат егзекутори на деца, убиени на најголемиот Христијански празник. Никогаш во мојот живот нема рака на шиптар да подадам, макар паѓала во провалија и единствен спас ми е тоа. Никогаш! Сите во мозокот ја имаат истата цел и мисла, работат 24/7 за тоа, а нашиве шупаци од политичари им помагаат и се поголеми шиптари и учки од самите учки. Замислете само колку луѓе овие денови се превртуваат во гробовите, замислете колку клетви се фрлени од мајки кои загубиле чеда во 2001ва загинати под команда на гнидава од сликата погоре, дезертер од АРМ за да оди да се бори за човековите права заедно со планинците му соплеменици! Замислете ова да се случеше во соседна Србија, само замислете! Одма ќе имате атентати на највисоки државни функционери, без око да им трепне, ама они се достоинствен народ кога станува збор за интересите на мнозинството, не се пички под кошули како нас. Стасавме на дереџе да бидеме серени врз глава од инцестоидно козоебачко племе.
Јас дојдов само да Чао , пријатно Јасно ми е дека од тука треба да се бега колку што не држат нозете .
Ако Господине Груевски (ако воопшто можам да го наречам господин),нека ти служи на честа. Добро бе,еве премиер е човекот,ама вака пред да си легне да спие се прашувам дали не го гризе тоа совеста,заради овие работи кои ги прави а? Како ќе го гризе совест него,среден живот,полна капа пари и за неговите пра пра внуци..А овој најнов срам од негова страна? Незнам зошто министер за одбрана? Отстапи му ја твојата фотелја! Каде се сега подржувачите на власта м? Горди се на одлуката на нивниот диктатор.Каде е Сител со некое објаснување или одговор на оваа ситуација? Море,ви го знам муабетот јас вас.Пак Бранко е крив а? Еве ви избори,гласајте ги пак.
Истото што го пишав овде го пастирав кај грујо на Фб фан пејџот, за неполна една минута ми го избришаа коменарот и ми ставија забрана за оставање коментари. Демократија на ниво на Северна Кореја.
Јас не знам ни што да напишам. Згрозена сум до сржта. После ова некој ќе ја брани Македонија? Се п*сраа на сите што го направија тоа, на сите што ги дадоа животите, на сите што останаа инвалиди и не можеа да си ги издржуваат семејствата... Вака само по форуми анонимно се силат сите, сите се патриоти.. Сите се за Македонија. Чувај Боже да речеш дека вадиш бугарски пасош, дека бараш чаре да излезеш од тука, душман те прават. А вака никој никаде нема, си ќутат сите ко офцички и си пасат што ќе им се сервира. Не сакам да живеам тука, а нема ни да живеам. Последно да ми биде ќе си заминам, денар да немам во џеб, ама тука не сакам да живеам, не сакам тука деца да раснам. Нема.
Од фан страната на Груевски. Оваа здрава е?! Не знам да посакувам зло, ама посакувам да го осети стравот од постојана загуба на некој драг...толку,ништо повеќе, само голиот страв, полн со неизвесност! Од ретардирани луѓе кои не знаат да разграничат кога е ДОСТА со некои работи,преку таквото! Дајте и работа на женава,аман...
Не зборувај барем не за Србија која им го отстапи цело Косово и не успеа да се избори за истото, исти "пички под кошули" се како што ги викаш ти. Истото се случува и тука. Истото се случува низ Европа кои свесно го признаваат Косово, а истото ќе ги снајде и нив. Само тие се тешат со тоа што се унија и воено поспособни. Се мисли само на сегашноста а не на иднината. Сите актуелни политичари мислат само на својот газ, со терористите соработуваат за да дојдат до богатство од шверц. А што се случува всушност со Европа? И се случува исламизација, ете тоа. Народот знае и се бунтува а власта им замачкува очи. За нашава власт не ми е чудно, исто и за цел свет. Се може да се очекува кога е во прашање политиката. Сме имале шипци министри ама за одбрана бе? И тоа докажан терорист кој убивал македонци. Ова им остава простор да започнат нова војна, бидејќи војската за "одбрана" се знае кој ќе ја избира. Овде го укинаа дури и служењето на воен рок. Платената војска нема да им кој да ја плати а народот јаден ќе бега иако нема каде. За да заминеш ти требаат минимум 20 илјади евра. Од кај да ги најдам без работа, па и да работи човек нема шанси да заштеди толку за да бега. Значи заглавен си на ова парче земја, кое е толку бесценето и штета за македонскиот народ ако го изгубат, во иднина ќе им текне што изгубиле. А нашите политичари не се за жалење, тие ќе им обезбедат на нивните фамилии "бегство" во странство. Блазе им на тие што имаат финансии за да побегнат, но следното прашање е дали има каде да се бега, секаде ќе биде исто веќе со вакви меѓуетнички тензии предизвикани од искривени политички цели. А овој потег е голем минус за владата особено сега пред избори. Вакви одлуки само ќе им направат штета, ќе ги поделат македонските партии а шиптарските ќе профитираат.
Жалосно е што баш тие кои ги сметаш за пријатели, попрво ќе ти одмогнат, отколку што ќе помогнат. А, некој кој го сметаш за непријател, може дури и да те зачуди некогаш и да увидиш дека не бил непријател. Иначе, конкретно да кажам за актуелнава тема што се коментира, е дека немам коментар, немам зборови, навистина срамотно и безобразно. Се чудам како може некој толку да оди против својот народ. Сите Македонци се згрозени и повредени од оваа одлука, ама никому не му е гајле.
За да коментирам некој политички настан во државава мора да сум крајно револтирана. Во главно се воздржувам од коментари. Ама моменталнава ситуација во државава ме ужасува. Сликата на претходната страна споделена од BoaVista ме трогна....Јас сум од делот на државава каде што беше нажестоко за време на кризата во 2001. Претрпевме многу страв терор тортура но останавме дома со семејството, не го напутивме домот во ниту еден момент и покрај тоа што бевме свесни што се случува во шумата над нас. ЈА ЧУВАВМЕ ТЕРИТОРИЈАТА НА НАШАТА ЗЕМЈА. Само Господ знае какви последици носиме ние децата кои во своите 12-13 години (периодот на созревање) го претрпевме тој стрес. Стравот дека татко ти е таму некаде и го чекаш цела ноќ да се врати, со секоја пукотница нова страв, нов стрес...За денеска да го доживееме ова.... Излишен е секој коментар...и така тоа не допира до некој што има моќ да ги промени работите. Колку и да ја сакам државава полека станувам свесна дека не вреди да се бориш да се трудиш... и најдобро е да се замине од тука
И, сакаш да алудираш на нешто нели, сакаш да го одвраниш дека не е крив сеа премиерот така??? Пак е БРАНКО крив???? Нели НИКОЛА е поасален од БЦ? Нели БЦ нечини, а Груевски мисли за народот не е предавник, не е како него? Се покажа на дело исти се, ама ИСТИ. Неќам да чујам збор ни еден веќе ни за едниот и другиов Ми се гади од нашиот простотилак, продаденост, разеднестост, неписменост. Не сме за држава луѓе, се покажува со ова. Сами се се окопуваме никој не ни е крив за ова. Никола не заборавај дека и ти имаш деца, ќе пораснат и треба да растат во оваа држава. Или планирате да бегате до тогаш, а ова дувла да го оставете да скапе. Срам се сите политичари а Латас ќити како пичка. Плукам по сите. Или мислеа и ова ќе ги протнат и ќе помине нечујно а? Освестете се, разбудете се, простотилаци едни, бруки ПАРТИСКИ! Заради патриотите како вас пропаѓаме.
20 илјади евра? Де бе. Од кај ја направи математикава жити се? Сигурно сите млади што се разбегаа имале длабок џеб. Спојлер А членката мислам дека сакаше да каже дека сите се исти, ист срам се за земјава.
Значи Hipster сакав да кажам дека и во владата на СДСМ и во владата на ВМРО овој беше и е министер и нема што едните или другите да се удараат у гради. А значи незнам колку ти е јасно ама со Охридскиот рамковен договор кој го потпишаа и двете најголеми македонски партиии потпишаа капитулација на Македонија и сега се што можеме е само да зборимо до бескрај ама џабе тоа тие којзнае што се пишува во тој договор. p.s. Олабави малку прво прочити што ми имам напишано ,размисли, па обвинувај ај поздрав
^Ти кога пишуваш структурирај си го мислењето, пишувај целосно, а не делумично. Да гатам јас на гравчиња што си сакала да кажеш Башка ни јас ни никој од тука не сме во основно, па да ми кажуваш што значи рамковен договор. Како и да е, пониско од ова неможевме да паднеме. За срамови сме. И уште сте сигурни како од пушка за кого сакате да гласате???
Па одамна сакав да избегам и јас , ама кога ќе почнеш од апликација, од сите потребни документи, заверки, нострификации, лекарско, авионски карти, парична гаранција за тебе што мислам дека е околу 20 (30) илјади долари , сигурно нема некој да ми плаќа стан и храна итн. првите месеци кога ќе отидам, а дека ќе заработам веднаш тоа тешко. И кога би се земало предвид дека првите 2-3 години ќе работиш колку да вратиш тоа што си потрошил, тешко за тој што не е добро финансиски поткован уште од старт. Кога си заглавен заглавен си тука, нема мрдање Смири се малку и не ги напаѓај така другите членови. Мислењето на запирка си е повеќе од јасно, убаво се изјасни а ти без потреба остро го нападна. Ако ти си бранковист или не знам што, не значи дека сите се грујовисти и дека ти го чепкаат бранко, дека он бил крив, не дека не е, ама ај. Велиш дека на дело сите биле исти, ама некако повеќе плукаш кон едниот. И мене никој од нив не ми дал можност за работа и за убав живот, ама тоа не е причина да навредувам членови по форуми и да кажувам дека не гатам на коски од кокошка за да разберам нечие мислење. Секој си пишува тоа што сака, ти ако не си разбрала некого, твој проблем, не мора да викаш и да навредуваш. Твојата негативна енергија истурај ја дома, нема потреба заради политика да се караш тука.
Абеја нит сум нервозна нит напаѓам некого Нема потреба на секое мислење капаче да се става и у секоја манџа да се меша. Јас само дадов еден општ коментар за рабоите. Не беше толку лично мислењето кон запирка, само очиглњдно лошо го формулирала, и не ми беше мене насочено право кон запирка туку само зи дадов еден општ заклучок. Нит сум бранковиста, нит ќе бидам. Па сеа ако е така ти почнуваш да напаѓаш и да си карикираш. Нејзиниот муабет мене ни се виде како мамо не добив само јас ќец, сите добија, не сум крив. А ако ти прочита убаво што сакав да кажм ќе сватеше што ми е е поентата. Не мора да се глуми модератор, или дежурен полицаец абеја. Во ниеден мој пост немало нит ќе има агресија нит навреди. Уште помалку одбрана на некоја партија. Нема потреба да се правиме најпаметни тука де се докажуваме. Твоето мислење беше многу понападно. Нема потреба од создвање тензии кои ги нема. И оффи да те сваќам у право си за достоинство, но мислиш дека имаат шанси за победа?? За жал не мислам така. Инаку мислев за тоа што сите се нагрнаа да ни држат продики како е битни да се гласа и дека тоа е наше право. А изборот сеа е очигледен дека не ти остава мн простор за гласање.
Јас само да ви кажам дека оние од 2001ва кои не чуваа или повеќе не се заинтересирани за државата или се во пензија или се веќе стари. Па мислете му ја ако се повтори нештото што ќе се случи кои лигуши ќе не чуваат. Оние кои се во Авганистан и слично, одат за пари, не одат од љубов...а државата како што видовме нема ни љубов,ни па пари за своите татковци. Па вие чекајте го Годо...Размислете убаво дали ќе сте вечер во 19 часот пред Владата,зошто сите вие сте зафатени и со деца и обврски и родендени и било што и секој ќе си рече,ајде бе ќе има некој,ќе се соберат,зарем јас ќе направам разлика. Па да...ќе направиш...
^^ Ајде ајде, и од овој пост се гледа колку не си нервозна и спремна да нападнеш нечие мислење. Не мора јас да се докажувам, немав ни таква намера, докажана сум си таму кај што треба. Ти го цитираше запирка кој си го "формулирал" мислењето по лично убедување и не гледам причина да треба да "формулира" нешто како што сака некој друг. Доволно си беше јасен. Можеби не сум модератор ама дежурен полицаец сум, така да си знаеш и работам на повик Ова е веќе "кој си ја има мувата на капата..... Ете го одговорот, понекогаш и ти треба да размислиш кога ги читаш другите. Моето а и ова сега беше сугестија, твоето беше тензија. И смири ги тензиите, оставајќи ги мислењата на другите да им стојат "формулирани" по лично мислење, без да ги напаѓаш и вреѓаш. Мразам вакви реплики на форум, ама не може да се доискаже човек p.s. Абе запирка машко е нели? Ми должи кафе, дежурам работно во негова одбрана p.p.s Лилит што има вечер пред Влада?