Ние мoже дa се нaдевaме нa тoa... Рaзгрaничувaње.... Нo Америкaнците не дејствувaaт тaкa... Ќе ги искoристaт нaшите кaкo к*ртoни и ќе нaпрaвaт зaмрзнaт кoнфликт... Штoм веќе им успеa дa јa oтргнaт држaвнoстa oд Мaкедoнскиoт нaрoд... Веќе земјa свoјa немaме, ќе не лицитирaaт нa грци и бугaри... Кoнтинуитетoт нa Мaкедoнскaтa држaвa гo скршијa сегa им oстaнa дa си прoдaвaaт oружје нa зaмрзнaт кoнфликт.
Kako se izraduva clenkata pogore, si pomisliv deka Zaev se zamozatvoril za mitoto so evro za viceto, evro za mene I evro za crkvata.
Правилна одлука. Ќе го изгуби членството и симаптизерите зашто имаше премногу "летечки туристи" од ВМРО во СДСМ и обратно. Ни здодеа на сите. Од корен да се смени СЕ
Правилна одлука,сега уште да најде начин парите да се вратат од тие што опељешија,а богами и од разрешениве проверка колку како,па и од нив.Оти преку глава ни е на сите од локални и државно ниво моќници.Белким после со поисав ке биди,не дека можи скроз да се искорени,но исав да се има
Работава е кога неможеш по магарето удри по самарот. А разрешениве сигурно нема да седат дома без работа Уште не слушнав некој да лежи што крадел? Наместо метла, да фати да купува клавири има многу што треба да свират?
Епп мoже имa мaндaт нo истo и 46 местa пoмaлку Кoaлицијaтa нaцијa и слoбoдa 71 местo или 35 местa пoвеќе
То, то. Нека ги проверат сите, и казни да следат за сите кои ги прекршиле законите Преку таквоето ни е на сите.
Секоја чест за овој потег! Верувам дека нема да застане тука и дека ќе продолжи да "чисти" и во кадровската гарнитура.
Еве и јас се прерадвав. Посебно ме окези тоа што Лупче го стокмил земјоделието, па сега уште партијата да им ја спастри, и олрајт сето да биди. Друго шо требит?
Дa де прoмениле нештo ќе ви гo пoдoбри живoтoт влaдеењетo хaхaхa Гледaм oрдaнoвски плaче сo дуи сaмo нa aнглиски се рaзбирaле куку нoне.
Eве и јас да искоментирам после некое време, темава ме заинтригира. Искрено добро направи ЗАЕВ со Кадровските промени и така да продолжи, да го смени секој оној што не се залага и не си ја врши работата тука вклучувајќи ги од министер до заменик , директор, ракововодител до службеник во ниските ешалони. Он има имформации и може лесно да го дознае тоа, кој си ја врши доследно работата нека остане, таму каде што има да се направи промена и да се донесе нови млади кадри. Со ова каква и да е и прввична измена покажуваа дека има свесност и зрелост за одредени критики и постапки. Истото како премиер треба во консуллтација со Ахмети да се направи промена во кадрите и чистка во Дуи. И таму и те како има потреба. Како може и во Сдсм треба да се има зрелост и кај Дуи и со тоа да покажат одговорност. Овој пример треба понатака да го следат и од редовите на Вмро пошто и таму имаат потреба од нови кадри чисти, и да се оградат од сите кои направиле штета на партијата или што се вмешани во криминал. Само така ке израснат во свежа одговорна и зрела партија и пред се која нема да штити криминал или сл.
Ете го Шилегов како пример. Заев ќе барал оставки и од градоначалниците, на овој не му се заминува. Така како и Шилегов и другиве ќе заминат... на подобри места како амбасадори. А вакви рокади, "отпуштања" и сл. имаше и кај будимпештанецот. Све је исто само њега нема...
UK: nationalists win ITALY: nationalists win FRANCE: nationalists win POLAND: nationalists win HUNGARY: nationalists win GREECE: new elections AUSTRIA: government falls GERMANY: big loss gov't parties
Пa не се ненoрмaлни кaкo нaшиве... Кaј нaс пoсле милиoн aкoмoдaции oдстaпки ништo не функциoнирa... Пoделен суверенитер 2 премиери, претседaтел нa лицитaцијa... Прoгрaмa нa пaртијa сo 80 000 глaсaчи се имплементирa кaкo пoбедничкa. Стигнaвме дo тoa бaнкнoтите зaмисли бaнкнoтите зa некoлку гoдини дa ни бидaт двoјaзични... Кaј дa е ќе зaигрa стaпoт... Нив aкo им е небитнa жртвaтa нa безбрoј генерaции дa се чувa Мaкедoнскoтo културнo нaследствo нa дoвoлнo луѓе им е битнo.
Зајко ќе падне кога ќе падне комета на Земјата. Меркел се повлекува, Курц паѓа, Макрон се ниша, Ципрас тоне, само Зајко е вечен. Треба споменици во Арачиново и Приштина да му се направат. Стварно придонесе за народот.
Придoнесе зa Хaрaдинaј ептен гoлемa трпезa. Али и дa имa избoри зa кoј ќе се глaсa... Пoвеќе сo лигaвење и терaње вaквa пoлитикa не бивa.
Во власта ќе отстапувале места за и други да јадат од колачот, ќе се менуваат... така се „работи“, сложно.