Сите ги имaaт бoмбите дури и сoседните земји, мнoгу служби имaaт прислушувaнo пa и ние сaмите тaкa дa.... Се е зaвршенo нa црниoт пaзaр. Прaшaње нa време е кoгa пaк ќе ни приредaт циркуз зa дa гo врaтaт дпмне и се дa се зaбoрaви. И тaкa вo круг сo oртoмa oкoлу врaтoт нa мaкедoнецoт. Инaку вo еврoпa дoбри рaбoти се случувaaт Oрбaн сo фидес aкo јa нaпушти епп дa се приклучи нa нaцијa и слoбoдa ќе биде фaнтaстичнo.
На здравје бричење... На апликантите за американска виза ќе им се бара и профилот на фејсбук Изгледа толку од приватноста на интернет.
Дoбрa меркa зa пoздрaвувaње, дoбрo е дa се види декa гaздaтa нa куќaтa се грижи зa безбеднoстa нa свoјaтa фaмилијa.
Агендата на Заев каква е за денес? Ќе ги покани Вардарци за да им ја честита шампионската титула и да ги почести нешто, или ќе оди на ифтар кај Рамуш?
Само прашање дали е тоа вистинскиот мотив?! Или можеби поголема контрола врз животите на луѓето? Кој не ставил доволно лајкови за актуелниот мистер или мисиз президент не му даваат виза бе! Шега на страна, но можностите за злоупотреба се енормни!!!
Богами убаво голтна човекот туѓа кнедла. Клубот пропаднат со години наназад. Се пропаднато. Оди па дигни се наеднаш. Ако оделе на настанот, зошто мешсле политика со спорт, ако не оделе на ифтар ли ке оделе. Се што ни се случувс со децении наназад, море и со векови, малку ни е.
Е како бе пропаднат клуб е 2 пати шампион за 3 години? Заев е пропаднатиот од срам тука, што и покрај изедените гадотии за Столе и Самсоненко голтна кнедли и ги покани дечкиве што ни пружија таква национална гордост, што дури ни човек како него не можеше да го игнорира овој факт. И добро е што се надминал себеси и ги викнал, без оглед на се' останато.
Треба да го занемари спортскиот успех ли? И јас им честитам за спортската победа, но не значи дека се согласувам со нивните политички ставови. Ако честита: Треба да не честита. Ако не честита: Треба да честита. Одберете едно
Па убаво си пиша членката убаво што честитал. Не гледам каде разбра ти дека го напаѓа зошто честитал.
Голтна и Стоилов. Сепак пари се во прашање, а кога се работи за пари се погазуваат и сопствени ставови и изјави дадени пред целата јавност. Северна не постоела, а од буџетот на таа Северна зема пари. Врти капа.
Не стојат финансиски баш добро, имале долгови. Плус и што мешаат политика во спорт, барем Стоилов тоа го прави. Веројатно на тоа мислат кога велат дека е пропаднат, така ги сфаќам јас.
Кога читам како некои луѓе се натегаат за политички теми со сарказам, ироноја и болка во гзот, си велам, колку ли се напорни во приватниот живот и колку ли се полни со суета. Сигурно се од оние - а јас прв не честитам нова година или не му честитам роденден он не ми честиташе мене, па шо ако умрела мајка му тогаш, можел да одвои 5 минути. Све не ви чини и све вие нешто сте посебни (не)принципиелни. Луѓе ДОБЛЕСНОСТ ВИ ФАЛИ ДОБЛЕСНОСТ! Гнојот на општеството сте и вие сте дел од коренот на поделбите со зајадувањава. Таквите ко вас не утепуваат. Плевел сте. Со срце колку маслинка. Аааа Заев им честитал, а го вреѓаше Столе. Ааа Столе се продал за пари, а нели името. Аааа Шилегов се пере. Аааа дај да скандираме секогаш Македонија, никогаш Северна на спортски настан зошто сум шупак шупачки,. Дај ќе викам ууууу кога ќе го спомнат Шилегов. Море марш у пичку матер. Преку тасета ми е од вас. Све на кантар. Све!!!
Не само Столе. Сите на бина што беа ја поддржаа публиката кога викаше Никогаш Северна. Никој не ги тера да викаат Северна Македонија ама ептен измешаа политика и спорт.
ЕВРОПСКИОТ СОВЕТ ДА НИ доделат заслужен Датум за Преговори. Имаме чиста препорака од Е. Комисија направивме некои реформи, не сме како што сме биле имаме напредок , решивме децениски спор зада ги одбликираме пречките и тоа треба највеќе дасе испочитува. Дали кебидеме во пакет со Албанија или не пошто е таму поТензично за разлика од кај нас, сепак кај нас е далеку помирна ситуацијата и тоа треба дасе вреднува, може и ние само да добиеме ЗА да се добие еден позитивен знак па понатака и на Албанија кога ке се смири ситуацијата. Но да не бидеме ничии заложници и за нас да добиеме соглсасност Како кандидат земја што заслужува преговори. Ке ни требаат години тој процес нее за1год но барем да добиеме заслужен и брз почеток на преговори. Во спротивност све друго ке биде во негативна смисла за нас како народ.
Ова вака во твојот светоглед, не и во мојот. Со тоа што на моите документи и триста други хартии стои „Северна“, ама ич не значи дека јас сум го прифатила тоа име. Тоа го сметам како наметната агресија која сепак не смее да ме спречи да функционирам и дејствувам во моето општество. Важно е дека сум дома и придонесувам за себеси и другите. Во моментов нема друг начин. Оттука, ниту Заев ниту Стоилов не ги смениле ставовите и мислењата еден за друг со тоа што се сретнаа. Никој и не го очекува тоа од нив. Важно е да се потегнат работите да се движат колку - толку во некој правец кој оди во насока на општонароден, државен интерес.А парите се потребни секако, без нив нема инвестиции, резултати, победи, радост до солзи и сл. И на крајот на краиштата, хероите се наградуваат со буџетски, народни пари, ни Заев ни Шилегов не извадија од свој џеб. Едноставно, се направи тоа што требаше да се направи.
Ако се спортисти не значи дека не смеат да се политички определени и дека не смеат да кажат што подржуват што не. И во Америка познатите ретко кој не беше против Трамп па сите беа отворени.