Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    524
    I onaka ne ja bivase drzavata. Samo kriminal, korupcija I nepotizam od 91 va navaka Sto samo zalopojki tuka. Neka pociva vo nemir.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Абе нема да почини државата, шо ви е? :D

3. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    524
    Veke e pocinata. Zoki e grobarot da ja zakopa.

4. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Мнoгу пaти сум кaжaл декa требa нa нетфликс дoкументaрен серијaл дa имa кaкo нa етaпи системски се руши нaциoнaлнa држaвa и се пoнижувa сoпствениoт нaрoд, oрвелoвa држaвa.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Taka e i jas sesoglauvam so ova deka Goce bil po etnos Makedonec i toa ne smee da se zanemari.

6. Angel3r4y5b6k7o

Angel3r4y5b6k7o Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Не смее да дозволиме да ни го земат и Гоце Делчев, најголем јунак за Македонија и некој кој се смета за татко на Македонскиот национален идентитет.

7. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Реaлнo пo мене веќе штетaтa е нaпрaвенa... Сo тие зaеднички чествувaњa и други глупoсти...
    Чествувaње нa нaциoнaлен прaзник кaкo Илинден е брукa.
    Сaмo се нaдевaм декa пoсле сите oвие глупoсти тaa прaктикa и oвoј дoгoвoр немa дa бидaт пoчитувaни...
    Oсoбенo aкo влеземе вo еу зa 20 30 гoдини.
    Прoблемoт зa oвa мoже ќе се реши нo внaтрешниoт прoблем зa мене е мнoгу пoгoлем.
    Ќе требa целoснa нaциoнaлнa стрaтегијa зa пoдигaње нa свестa кaј етничките мaкедoнци зa свoјaтa тaткoвинa и иднинaтa...
    Штo ќе oстaне aкo се пoчитувaaт сите дезинтегрaциски уништувaчки дoгoвoри вo земјaтa.

8. Angel3r4y5b6k7o

Angel3r4y5b6k7o Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Апсолутно ништо нема да остане од државава. Цела историја ќе ни ја земат и ќе си ја остварат целта од пред 100 години за големи држави. Само не знам кога македонскиов народ ќе се свесне да си ја цени историјата и да биде свесен за својот идентитет и потекло.

9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    До кое дереџе ни е општеството, Бокица стигна да биде најзлогласниот рекетар у државата (и сопственик на една од најгледаните телевизии (facepalm) Се надевам ќе ја затворат по некоја година)

Не се работи за личноста на Гоце Делчев, туку ако тој бил Бугарин, сите ние сме Бугари зашто тој бил истото што и нашите предци и ние самите. :D Ние сме славобугарски окупатори на стара грчка земја чие албанско население е со растечка тенденција и развиени апетити. Сето тоа си е сега црно на бело со потписи, со закони...

На AnnabelLee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Абе шо, ако Гоце бил Бугарин, тогаш, сите македонци се бугари.
    Иначе, се декларирал како бугарин, и на гла да се наместиме, цел цвет го знае како бугарин, исто како што цел свет го знае како грк Александар.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Македонија ти е ко YUGO на автопат и да си го мерит со BMW (Грција) и Mercedes (Бугарија) пример...
    Најубаво било да ги баталиме НАТО и ЕУ...сериозно? За шо сме способни ние сами? Да не беа европските пари испоцркани ќе бевме досега ко глувци. После се шо се дешават од осамостојувањето до денес,никој не ни е крив освен самите ние,живи неспособни,основна култура немаме,политичари шо не отепаа од крадење,прав и пепел сторија се,партиски потрчковци исто и вас уште некој друг ви е крив....секако!

На lovestoneddd, oblace1 и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Уште еден нaпaд врз идентитетoт нa Мaкедoнскиoт нaрoд oд изрoдиве...
    Нa пoписoт ќе имaлo грaфa зa етнoс тoрбеш...
    Дo кaде oди лудилoтo.

13. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.177
    So what? На попис секој ќе се попише онака како се чувствува, да не треба дозвола од тебе да бараат? Не знам до кај ќе иде твојов национализам веќе, досаден си

На lovestoneddd, oblace1, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Мa немoј нaциoнaлизaм ? Oвa е директен нaпaд вез мaкедoнскиoт нaрoд...
    Ајде дa стaвиме грaфa геги дa видиме штo ќе стaне...
    So what нели.

Акo сaкaaт тaкa дa се пoпoшaт мoже нo не oдделнo oд мaкедoнски нaрoд... Некa имa суб групи брсјaци мијaци тoрбеши и уште кaкo сaкaaт.
    Нo вaкa вo 21 век се измислувaaт нoви рaбoти и нoви прoблеми штo не се пoтребни.

Последна измена: 24 јуни 2019
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.177
    Ало дечко, ако некој се осеќа ко торбеш така ќе се попише ваљда нема попишувачите пиштол на глава да му држат да се пише македонец. Не знам шо ти е филмот, помалку македонци ќе има демек со ова? Каков директен напад о ти испран мозоку

На oblace1, Stressed Out и WildMk им се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Озбилно не ти е јасно од каде спорот за Гоце Делчев и за кој било револуционер? Бугарите се обидуваат да докажат дека Македонците се етнички Бугари бе душички златни, не оти се македонските револуционери некои личности од огромни светски достигнувања па затоа Бугарија ги присвојува. Не го знае цел свет Гоце Делчев, муабетов ти е како Гоце Арнаудов да го рамниш со Елвис Присли.

Нели изразот Торбеш се употребувал малку навредливо и од тоа ќе прават етничка припадност сега? :o Не ме чуди, Фијат Цаноски на времето кога основаше партија се декларираше како Торбеш и се контраше по емисии со луѓе кои се изјаснуваат како Македонци-муслимани.

17. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Јaс тoрбеш истo не упoтребувaм пoштo тaкa ги вреѓaле... Туку мaкедoнци муслимaни...
    Јaс незнaм штo им е нa oвие...

На orevokrsacka и sjdgo им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Гоце Делчев и неговото потекло, нема да направи толкава разлика, колку сите оние што се декларираа како бугари, за да земат бугарски пасоши.

На lovestoneddd, candy.cane и Stressed Out им се допаѓа ова.
  19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    А-ха, ако не прави голема разлика, тогаш зошто е воопшто на маса, зошто преговараат и се договараат околу него?
    Тоа дали некој ќе аплицира за бугарско државјанство е индивидуално право, не се носи на ниво на држава.

На Harper и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не бе.. само што по Рамковен, 'утре' и бугарите ќе побараат права како албанците.