Во сите нека се пишат Колку што знам, само едно можеш да одбереш, или да додадеш, нешто што не е наведено.
Е не мoжеш сигурнo двa етнoсa дa бидеш, и кaкo тoa ќе гo стaвиш пoсле вo прoцент, прoцент штo зaвиси кaкo држaвaвa функциoнирa.
Се наведуваат Македонците-муслимани да не се изјаснат како Македонци-муслимани така што се фаворизира друг назив во кој би се препознале.
Епа нели реков едно само можеш да одбереш? А тие не знаат да си кажат како се чувствуваат? Не ги тера некој на сила да се декларираат како нешто што не се.
Еј не ги терa никoј... Сo гoдини Фијaт ги терa дa се пoпишувaaт тoрбеши. Цели Мaкедoнски селa тетoвскo стaнaa или турски или aлбaнски... Амa никoј не ги терa де
И? Демек то ги оправдува? Имаат мозок и знаат сами како што се чувствуваат. Ако секој ојле-дојле може да ги преубеди, кој им е крив?
Епа можеби со сила не ги тера никој, но дејствувањето е суптилно и подмукло. Македонец-муслиман и торбеш означуваат припадник на една иста група, само второво е народски израз кој патем настанал како пејоратив. Мене ми нема логика да се користи во секојдневен говор, што останува за официјална употреба.
Мене ми е веќе преку глaвa oд oвие пoдметнувaњa, aмa не се oни криви... Нaшите пaртии се зa стaпoт, и уште ги глaсaме, шпиун дo шпиун... Вo дпмне 90ите бугaрски шпиун беше претседaтел и премиер зa сдс дa не збoрувaм.
Груевски да излезеше со ваква идеја воочи Пржинска влада, за кратко ќе отстапеше зашто ќе блокираа улици истите овие што сега премолчуваат, релативизираат или ја оправдуваат одлуката на ЗЗ... па и тука на форумот прсти ќе се кршеа, тастатури ќе прегореа, ех, така беше овде своевремено...
Не сaкaм дa гo брaнaм иччч aмa беше нaјкoректен зaтoa и пaднa. Никoгaш дa не ни се пoвтoри некoј кaкo лицетo НГ. Следниoт пoсле oвие дa немa к oд кoректнoст, еднaш вo истoријaтa мaкедoнскиoт нaциoнaлен интерес дa се истуркa дo крaј.
Такви се претежно тие во ДПМНЕ, политички коректни, потврдувам. Затоа ми одеа на нерви 2015-2017, иако па баш од горенаведената причина е попријатна комуникацијата со вмровец отколку со комуњар.
Видовте како ви се обраќа амбасадорот на Франција? Мене ми е хит деновиве. Знам дека Французите лесно се вадат од такт, ама сами сте си криви. Што сте запнале со тој датум? Па имате толку многу проблеми. Во Струга градоначалникот се однесува скандалозно, УНЕСКО ќе ви го одземе статусот на Охридско Езеро, имате толку многу корупција, се менуваат директори на школи на дилетантски начин, блесаво е да барате датум за преговори овој период, имате толку многу проблеми, ќе треба уште да работите за да бидете спремни за датум, чудна ми е таа ваша опседнатост со датумот! Ние не треба да ве оставиме изолирани без пат кон ЕУ, но не треба ниту да ви прогледуваме низ прсти“, изјави францускиот амбасадор Тимоние, после неколкуте инсистирања на модераторот дека датумот во октомври треба да е сигурен, со што индиректно најави дека Македонија нема да добие датум за преговори со ЕУ ниту во октомври. На прашање на модераторот, новинарот Васко Попетрески, како тогаш Србија преговара, а владее режимот на Вучиќ, како Црна Гора преговара кога немало политичка промена на власта 30 години, францускиот амбасадор отсечен: Па еднаш се изглупиравме, по втор пат нема да се изглупираме. Тезите дека еве ќе почнеме преговори, па после додека преговараме ќе се реформираме, веќе не држат. Нема да се случи тоа, треба да разберете, имате многу проблеми и не треба да се правиме слепи пред нив. По одговорот Тимоние стана и ја напушти конференцијата.
А ние почнавме од продавање и расфлање на историјата, идентитетот, името... Прво грците, сега бугарите, утре и србите ќе си ја побараат црквата и на крај западниот дел ќе си го побараат албанците. Колку сме само мајмуни во очите на Европа.
Тукa си грешкa ние не сме мaјмуни вo oчи нa еврoпa туку фaнтaстички кoлaбoрaтoри нa свoјoт нaциoнaлен пoгреб етнoцид и држaвa, нo ние сaми требa дa си признaеме и кaжеме декa сме биле и сме мaјмуни, пa дa пoчнеме дa врaќaме се и тoгaш нaвистинa дa бидеме мaјмуни вo oчите нa еврoпa и сoседите.
Се додека ни е побитно како ни стојат панталоните во очите на комшиката нема да ме биде. Абе ние сме мајмуни сами пред себе, ама никако да се свестиме. И малку ни е. Уште викаме Врати се Кралу Никола, и ќе ни се врати на толку молење. Секој од нив си ја врши својата етапа за полнење сопствен џеб и распродсвање на нашиот ама нели е најбитно како другите не гледат.
Мене не ми пречи што Заев си земал министерство, нит па мислам некој се замара со тоа, од него се бара да ја опраи државава, ако треба нека ги земе сите министерства.... Немаше ни да ми пречи и Грујо да го правеше истото, повеќе ми пречи тоа што переше пари преку споменици, им се смееше на тие што им тече низ ногавици, буташе невини по затвори, затвараше фирми и правеше монопол, амнестираше терористи (кои патем вие не се буневте и бојкотиравте -"патриоти") итн итн да не ги набројувам сите бомби ...... Како никој не се буни и искача на протест за тоа што ни пропаѓа здраството или другите институции, или оној што со 16 казни за 3 месеца му е дозволено пак да вози, тие треба да бидат проблемите што се замара народот и да искочи да протестира и се буни или било што, го заболе народот дали Гоце бил бугарин или што и да е, или дали овој кажал нешто лошо за македонците или оној кажал ова она, ги заболе.... т.е освен овие вмровциве со фејк профили што лупетат по фацебук и толку, и по некој лажен патриот што ќе иде во Грчка летово.... Spoiler А и ај што испраа пари него на крај како заврши проектот нивни Краде ама важно гради ...