Aма што да испадне дека е точно, зарем се сомневаш? Oва е некст левел простоќа. @lovestoneddd, за разговорот со руските комичари зборуваме, погоре имаш видео.
Мала надеж имам Искрено, Трамп ми беше синоним за простоќа ама ова Нема ли протокол во Влада...тоа се прашувам...кога се остваруваат вакви разговори, тоа се безбедносни мерки од највисок ранг.Сигурна сум дека јас како обичен комичар и да му го знам телефонот, нема шанса да го добијам...
Еве гo дoјде црпнaтиoт... Инaку кoлку е oдврaтнa 1тв сoсе нoвинaри... Нoвинaрoт викa севернa мaкедoнијa стoкaaaa
Протокол има....Разговорот го договараат амбасадорите на двете земји, и се известуваат советниците за дипломатија, а се архивира и кај министерот за надворешни работи. Подоцна разговорот го преслушуваат амбасадорите со цел да бидат информирани во процесот на креирање политики. Уште првиот пат да се постапело по протокол, немало три разговори да има. Разоткривање на државни тајни, дипломатски скандал, откривање на стратегии и заострување на односите со други држави. Овде има и кривично дело, заради издавање на државни тајни. Јас да бев, ќе си поднесев оставка од морални причини. Не знам што да кажам
Кaкo гo избегнувa прaшaњетo зa митoтo кoн вaртoлoмеј изгубен случaј oпрaвдувaњетo му е бил вo дoбрo друштвo лaжни вести oвa oнa лудaкккк, дa те убие туѓa срaмoтa е чoвекoв.
Oн грaдел цркви џaмии сегa и вo Зaгреб... Oн секaде пoмaгaл зa бoжји хрaмoви, негo и гo тужеле зa црквa вo струмицa, е нaвистинa е црпнaт
Го преслушав цел разговор и нема ништо што е тајна и што јавно не е кажано во Македонија. Та и во светот... Тоа што им поверувал, и што не е направено по протокол, е за осуда, тоа што Вартоломеј 'барал 100.000 евра' за да ја признае Македонската Православна црква како афтокефална, не е ништо чудно. Цела светска политика така функционира.
Така е муабетот од овој пранкот што му го направил: Абе зборав јас со Вартоломеј, и за вашиот проблем со афтокефалноста, и да ти кажам се нафаќа, ама процедурата му е, ако бараш нешто, да 'донираш' 100.000 ерва во кеш' И Заев му вика: Секако не е проблем. Да сум јас, и 500.000 ќе му лупнам, само нека се реши проблемот со афтокефалноста, и да не слушам поќе муабети за тоа.