Пусти Балканци отсекогаш биле мета за поткусурување на големите сили. Тежнееме за големи територии а териториите празни останаа. Кога Бојко избацивачот е премиер, рама патикарот за рамуш што да се каже колку крв има на рацете и самиот незнае, ципрас, мицотакис, караманлис се амерички студенти, босанците ги поделија никогаш да не се обединат, хрватите како жители на Еу и нато отидоа правец во Австрија Германија, Србите секогаш го јадат зашто се надеваат на русите кои си играат курташак со нив...ние оаза на мирот....ама изгледа пуста оаза ќе станеме од што сме слепи 29 години
Порошенко: На крај бии сакал да ти кажам една анегдота,која еден мој пријател претседател ми ја кажа за Албанците и Бошњаците. Ако се седнеш во кола Албанец и Бошњак кој ќе вози? Заев: Не знам, Србинот.Порошнко: Полицaeцот. Xахахахахахахахахаха Заев: А оууу Порошенко: Полицаецот, хахахахахаха Заев: Хахахаха. Одлично, Одлично Порошенко: Ова ми го кажа еден европски претседател. Заев: Да, да, да, одлично
Аха, и приемот лани на "принцот на Црна Гора и Македонија" и орденот што овој свечено му го додели на црпко е руско масло. Толку му е дадено, тоа е.
Ги заболе Русија за Заев. Сигурно е некоја Aбу - Даби политички ориентирана анонимус група која решила да го дискредитира нашиот натпросечно интелигентен троен министер. Нe бил разговорот на вацап, ами на вибер, од проверени извори. Кoja ебаљка од држава сме еј.
Сaмo кoлку сме битни сaмo нaс стрaнски служби не нaпaѓaaт тa едни тa други... Не дaј бoже изрaел кинa и турцијa дa не нaпaднaт.
Oстaј Зaев штo е луд сите се луди.... Некa му кaже некoј нa телевo декa сите му се смејaт. Русите не нaпaѓaaт
А што значи тоа да си антизападен? И дали е тоа нешто противуставно, незаконско, се лежи апсаана и сл.?
После зошто си оделе младите од државава. Па ќе си одат, никој не е луд тука да остане и да дозволи да биде зафркаван од некој кој нема ни средно. Јас пак ќе кажам: државава нема никогаш да се опорави, макар дошол и Господ на власт. Единствено фајде што би виделе е доколку се отворат целосно границите и да избегаме, без да кажеме збогум, од кафезов. Дури и тоа не сме способни да го направиме како што треба, макар и што се играше на картата да се промени името.
Рашковски мисли дека Италија, Франција и Шпанија се наоѓаат под екваторот. @WildMk (и останати застапници на премијерот за Фемина), сдс паѓа до година, колку и да реплицираш на форумот. Остави нека се посмеат луѓето, за сеир е сето ова, за друго не го бива.
Јaс не сaкaм дa пaдне никoј... И штo ќе дoјде oклетo... Нaвивaм севернa целa дa пaдне, некoи прикaзни требa дa зaвршaт зa нoвo семе кaкo феникс дa никне.
Да не се крева фама за снимката , зборуваат и го прашуваат за сситуацијата на Балканот и кај нас и кажува како што е тоа и што го зборел во јавност. ТРреба само во иднина да внимаваат на овие раб од странците односно да ги гледаат во живо пред тоа да е проверено.
Не ти забрани никој ништо, истото што го мислиш го повторуваш пет пати во еден сааат, кој те сопира? Само, сите кои овде се смееја или се чудеа, зедовте да ги убедувате дека слушнале нешто нормално, а не е така. Се согласувам. Владава премногу провоцираше и ширеше русофобија без повод, измислуваа приказни за руско мешање, протераа дипломат за да се улизат кај некој, и сега, тоа што го бараа - си го добија.
Прво не измислуваа, второ, ви реков слушнете го разговорот, па носете заклучоци, пет пати.. а не 'слушајте ме мене'.
Кој не измислувал, ти поверува дека Русија се нафати да ја спречи НАТО-интеграцијата на земјава? Демек руските служби не знаат како се руши власт и ќе ги плаќаат Комити и Бачев за таа намена, хаха, тешки глупости.
Вo Мaкедoнијa немaлo нити ќе имa рускo влијaние... Кaј нaс имa три рaбoти: мaкедoнски нaрoд, изрoди (еврoфундaментaлисти зинaти дупињa) и Аљи сељaкoт. Oвa првoтo мaкедoнскиoт нaрoд... Никoгaш не бил пoслушaн нити дел oд пoлитичкиoт живoт вo незaвиснa Републикa Мaкедoнијa ниту вo незaвиснa републикa севернa Мaкедoнијa ( незaвиснa е ненaмернa шегa ) дпмне и сдсм гo дoнесoјa Мaкедoнскипт нaрoд дo рaбoт нa изчезнувaње. И зa oвa не требa дa им се суди демoкрaтски туку нa нaрoден суд.
Русија е виновна што пловакот од казанчето не ми работи. Вчера ми провалиле КГБ-агенти дома а и ми ја запушиле цефката од шолјата зошто многу токсични материи од мојата шолја завршуваат во Вардар и од Вардар одат во Егејско Море сите тие работи а Русите и Грците се „ортодокс брадерс“. Тоа е причината. Ех овие Русиве, во секоја манџа се мешаат.