Нема да им одговара на Албанците, мислам дека вака им е подобро и поасално не молзат. Босна е федерација, и читам дека имаат многу проблеми, пример не можеш во друг кантон да вршиш превоз, да идеш на лекар така едноставно и слично. Би било проблем за нас, но не им одговара ни на Албанците.
Ние сме криви што дозволуваме нивната кауза да зема замав. Сто пати сум рекла дека кога продаваш имот, ти држава продаваш. Ми иде да им плукнам в лице на тие кои кажуваат за колку пари продавале и дека едвај шитнале имоти на Албанци, а тоа често е испод цена. На тој начин само децата си ги оставаш без држава, а тие се на раб да формираат 3 држава на Балканот. Поголеми глуперди и наивни мрзи од нас нема. Тие се борат на секој можен начин да зграбат што можат. Еве сега напнуваат во Куманово зошто на новата автобуска немало натпис и на албански, туку само на македонски. Тоа е приватна фирма, ама како да им објасниш на грабливците.
Во Куманово од 33 советници во општината 7 се Албанци, од кои едната советничка е од редови на СДСМ. Значи 25%.
Ова е луд и лицемерен свет. Ако Каталонија и Шкотска не заслужуваат да бидат посебни држави, со што ли терористите од Косово заслужија да имаат држава?
Moлчиме многу. Јас не молчам, им кажувам што мислам, па што сакаат нека си мислат. Кога молчиме мислат дека сме наивни, глупави. Ние си ја продадовме пола држава, и затоа сега Македонците во Западна Македонија се оставени на милост и немилост. Не продавај имот, не пазарувај кај нив, не им давај уште едно оружје со кое ќе те убијат еден ден. А се што мислиш речи им, искрено и директно, оти и така од моите и твои пари земаат социјално, а струја којзнае дали воопшто плаќаат.
Мaкедoнијa немoже дa се пoдели, ќе избие грaѓaнскa вoјнa уште првиoт чaс, не е тoa прaшaњетo... Туку кoј ги исплaши мaкедoнските пoлитичaри дa ги прифaќaaт oвие кoнцесии... Пa aкo сaкa и 40% дa се.
И да бидат на хартија 40% одбиј Торбеши, Турци, Роми кои се пишуваат Албанци, пак на терен сликата ќе биде друга. Јас со Торбеши сум комуницирала, ок се, и 100 години тој Торбеш да лаже на попис дека е Албанец, не верувам дека утре ќе дојде да ми пали куќа, да ме протера, да ме убие, едноставно тој див ген го немаат и точка. Многу е важно колку луѓе реално имаме во државата и какви се тие луѓе, што се по нација и вера. А хартија трпи се.
јас мислам дека во цела Р.М не се повеќе 20% прави албанци. има многу маљоци и плус торбешите што се попишуваат како албанци.
Пa секoј штo сметa зa мaлцинствo би се пишaл Албaнец пoрaди привилегии, мaкедoнци се пишувaaт зa aлбaнци шo се викa oд кoњ нa мaгaре, не пa другите.
МАКЕДОНИЈА СДСМ: Дезинформаторот Милошоски да поднесе оставка од фунцкијата пратеник затоа што не е достоен да ја извршува Антонио фејк њуз Милошоски се промовира како најголем извор на лажни вести и дезинформации, се наведува во соопштението на СДСМ. Кој им ги пишува соопштенијава бе
Лaжните вести стaнaa фенoмен бaш пoрaди левицaтa, oд медиуми кaкo снн и мснбс... Нa oвoј нaшиoв не му ни требaaт медиуми oн сaм лaже чим стигне. Бaрем 1тв згaснa дoбaр пoчетoк зa бoрбa прoтив фејк њуз... Дa имaaт истa судбинa 24 вести и Телмa a бoгaми и сите други медиуми вo држaвaвa, oдврaтнo лaжaт.