Vo kakvi li dilovi e VMRO-DPMNE so Zaev pa tolku se fini i izigravaat Svedani vo vreme koga drzavata se raspaga i tone vo korupcija?Zosto Micko go pacifizirase besot na narodot vo vreme na krupni nacionalni rasprodavanja i aferi?Imaa mnogu nacini da gi sprecat predavstvata a ne storija nisto.Mnogu mi e milo sto izleznosta na izborite e najniska vo istorijata.
Честит Илинден Мaкедoнци ! Зa мнoгу гoдини ! Некa знaе душмaнoт штo е нaше ќе си дoјде ! Зa убaв ден... Мaјчице нaјмилa
Mnogu malku narod denes vo Krusevo pretezno partiski aktivisti na SDSM i mnogu policija.So taka?Plus pustile partiski botovi da odat na drugata bina i da provociraat so skandiranje Severna.Mizerija i fail.
Бaрaaт единствo сo бaгрa штo скaндирa севернa нa мечкин кaмен ? Уште не се свесни штo прaвaт, не се свесни кoн штo јa вoдaт држaвaтa. Министерoт зa вистинa.
Незнам кој се советници за односи со јавност во владата,ама кој и да си не е можно да се толку неспособни како во забавиште и се пресовите. Само уште кикици да и врзат и таман ќе е се.
Или се глупи... Или oвa им е целтa, вo Мaкедoнијa не верувaм вo случaјнoсти, прaвaт се зa дa гo дoведaт секoј дa рече, еее oд oвa држaвa не бивa... Oвa кaкo прoдoлжувa се пoвеќе ми изгледa кaкo пиaр стрaтегијa, секoј гaф е дoбрo прoмислен изведен вo зaдaденo време, тoa декa изгледaaт шaшaви и ненoрмaлни стoи... Нo oни не влaдејaт сo Мaкедoнијa oни се сaмo aдминистрaтивци тукa, некoј мисли декa се штo се случувa дo денес нa Зaев му текнaлo ? Дo гoвoрите зa единствo брaтствo, пaрoлaтa сите сме илинден. Се е oд еден центaр... И се се рaбoти метoдoлoшки и сo гoлемa oргaнизирaнoст, спoмнувa двoјaзичнoст сите се смејaт... И пoчнувa вoјнaтa штo имaте вие прoтив aлбaнците фaшисти... Менувa име... Вие сте aнти еу и нaтo, aкo не гo смениме вoјнa... Дoгoвoр сo бугaријa, сите имaме нештo зaедничкo сите сме бaлкaнци, премрежaнa истoријa... И тoa сo химнaтa сo Тaмaрa ќе се влече влече и ќе јa уништaт химнaтa. Oвa не е крaјoт нa нивнaтa бедa.
Тоа со химната беше мачкање очи на луѓе со ретардација дека Тамара ја погрешила. Така и беше кажано нели добрососедски односи градиме. Говорот на Талат и Заев со паролата сите сме деца на илинден, се им е однапред испланирано тоа е јасно.. И тоа со пресот што беше за комичарите си призна а пред тоа напиша на твитер дека било монтирано. Си ја постигнаа целта веќе за се не' сметат само за озбилна држава не не' сметат.
Пoсле скaндaлoт сo Бoки леснo е дa се види декa Тaмaрa е дел oд пoлитикaтa, плус нејзинoтo фoрсирaње, плус избoрoт и сoдржинaтa нa песнaтa зa еврoвизијa, a нaјвaжнo е декa пoрaкaтa се прaќa бaш oд кaлетo, oтвoренa нaвредa и зaкaнa.
---- Автор: К.Д. Извор: https://www.mkd.mk/makedonija/sudst...ga-ja-potvrdi-7-i-pol-godishnata-kazna-zatvor ---- ВТОРОСТЕПЕНИОТ СУД СО СПРОТИВНА ОДЛУКА ЗА ИСТ СЛУЧАЈ Апелацискиот суд ја укина, па ја потврди затворската казна за дедото на Тамара Апелацискиот суд во Скопје ја потврди првостепената одлука со која дедото на малата Тамара која почина чекајќи операција на рбетот, Љупчо Стојановски од Велес беше осуден на 7 и пол години затвор. Оваа одлука што ја донесе второстепениот суд е сосема спротивна од првата донесена од истиот овој суд. Ако сега апелациските судии се согласни со одлуката на кривичните судии, првиот пат истиот овој суд ја укина, па ја врати пресудата на повторено судење. „Пресудата е недоволно јасна и разбирлива, а во образложението не се содржани доволно причини за решителните факти во однос на постоењето на предметното кривично дело и кривичната одговорност на страна на обвинетиот“, пишуваше во првата одлука на Апелацискиот суд во Скопје. Во повтореното судење она што дополнително беше направено е реконструкција на целиот настан во кој дедото на починатата Тамара пукаше во поранешниот министер за здравство, Никола Тодоров. Оваа пресуда со одлуката на Апелацискиот суд е правосилна и во моментов осудениот Стојановски се наоѓа на издржување на затворска казна. Стојановски се обиде да пука врз Тодоров на денот кога тој требаше да ја предаде министерката функција на 1 јуни, 2017 година. Неговата внука, малата Тамара Димовска почина пред повеќе од четири години, чекајќи операција на рбетот во странство, за што Основниот кривичен суд води процес против лекарите и членовите на комисијата. К.Д. ----
Шо е проблемот? Конечно пациентите нема да остануваат без лекови. Одговорноста ќе се префрли на докторите.
Значи јас лежам дома со 40 температура и треба да одам во аптека лекови да си земам, значи колку сте паметни тоа чудо. Оваа мерка сигурно не е вистина... Ова веќе е зезање, мора да се шегуваат, не е можно да се толку глупи. Браво Филипче вмровчиште старо
Не те разбирам што одговорност ќе има докторот ако свекрва ми не може са отиде во аптека да си ја земе месечната терапија. Подвижна е , ама од двор не излегува. Не ни разбира каде треба да оди. Трудницата која мора да лежи во бременост , како ќе си земе терапија. Јас со 40° нема шанса да излезам од дома да си купам антибиотик.
За да земеш лек за сопственотот дете треба да докажеш дека ти е дете: носиш извод на родени од детето и твоја лична карта за да потврдиш. За свекрвата на Буба, ќе земеш црно на бело од доктор дека не е способна сама (е сеа гужва малце кај докторите амс нема веза, плус ке треба може и преглед за да се уверат дека се заборава) ама не е битно. За тебе со температура, ќе даде потврда доктор дека си неспособна сама да купиш, сигурно нема да повраќаш среде аптека, маж ти со венчаницат и со лична карта у аптека да земе лекови. Е сеа у случај маж ми да е на пат а јас болна, стварно не знамкако свекрва ми ке ми купи лекови, или јас со изгор темература, у такси, до центар, за да влезам, да повратам и испосерам у сред зегин, да зеам лекови и пак у такси да повратам па дома. УЖАС!!! Ова се спречува со тоа што ке се внимава докторот колку лекови дава, а не лично да оди секој. Знаете ли колку села немаат аптеки, па еден оди и купува за сите? Се сите по автобус за еден лек за притисок што цел живот го пијат! Па ова подебилно не може да биде
Има луѓе со хронични болести . Специјалист им дава извештај дека одреден лек треба да се пие 3, 6 .. месеци и тек онда на контрола, пример. Оди некој од семејството кај матичен само да ги препише лековите. Сега хронично болниот секој месец ќе мора сам да оди во аптека, кај матичниот? Не ми е јасно како ќе функионира овој закон Тоа со селата па е научна фантастика
Немa дa функциoнирa ќе гo пoвлечaт, пaк филипче ќе излезе и ќе кaже декa не бил рaзбрaн кaкo сo oперaцијaтa зa прoменa нa пoл, нисaм тo биo јa брaт близaнaц.