Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.054
    Допаѓања:
    131.033
    Народот направи грешка со спиењето.Требаше да реагира.

2. AnnabelLee

AnnabelLee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    362
  3. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Сегa ќе се искупувaaт oдкoгa црпнaтиoт си ги зaврши зaдaчите (предaвствaтa) нив пoвеќе ни кaтицa ни зaев не им се пoтребни, зa oвдешните кaтицa и сјo се пoлитичкa испoстaвa нa сдс и рекетaри уште oд ден 1... Нa гермaнците сегa им текнa, кaкo не.

4. AnnabelLee

AnnabelLee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    362
    Популарни сме, драма :D

5. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.098
    Допаѓања:
    17.425
    Иии такаа,светот напред ние назад,тоа е.

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    37.079
    До кога со вакви муабети? Како овие ги амнестира однесувањето на бившата власт? Не збореше порано вака?

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    До кога некој правел нешто а се жали дека нему му го прават?
    Се се враќа ,се се плаќа.

Секој околу себе сака свои луѓе.
    Зарем не?

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Абе они (и позиција и опозиција) ниту ќе враќаат, ниту ќе плаќаат. Ние ќе плаќаме. Изглеа тоа скенирање фискални ви го скенира и мозокот, уште не разбирате дека они си играат пинг понг а ние сме топчето.

На Јаневски и sjdgo им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Зависи колку те ставиле горе, толку повеќе ќе враќаш.
    Срамота е за луѓето кои скњнираат фиакални сметки да употребуваш изрази како - скениран мозок.Голема и осетлива маса народ вреѓаш.
    Ако тебе не ти фалат 600 ден месечно на некому можеби му значат.
    Не гледај толку озгоре, зашто падот е тежок;)

На Tajnaotrovna, oblace1 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Глупости пишуваш и ми сместуваш навреди, јасно ти е што сакав да кажам, џабе спомнуваш височини и нивоа кога сама знаеш дека зоки и грујо иако се најгоре нема да паднат. Ама еве катето го притворија па може ќе пропее за сите рекетари.
    Во врска со фискалните, навистина е поигрување со мозокот на луѓето, да враќаат данок кој и онака е превисок,тоа е срамота, понижување на народот, мислеа ќе го прикријат циркусот ако им дадат 500 денари месечно. Јас не ги вреѓам тие шо скенираат, заев ги вреѓа.

На Tea678, happygirl и Јаневски им се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Денес го плаќав интернетот во пошта, од вчера вовеле 15 денари провизија.
    За струјата исто разбрав дека веќе месец-два земале провизија, а ЕВН лани ги затвори пунктовите за наплата. Во пошта се плаќа +15 ден., во банка уште не знам колку. Ете каде ќе им одат парите од скенирање на многумина (fingers)

На Abeja и Јаневски им се допаѓа ова.
  13. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Веќе ништо не боли.

Колку и да личи дека имам субверзивни ставови, не сметам дека данок не треба да се плаќа, 50% е можеби и фер колективен придонес, но сметам дека треба државата да функционира, за доброто на луѓето што живеат во неа и не на сметка на предизвикување туѓа несреќа, некаде, некому, било каде и било кому.
    Држава е творба и сопственост на народот, каде што заедно сме силни - си обезбедуваме услови за живот, храна, дом, сигурност, семејство...
    Државата не смее да биде сопственост на приватни ентитети - владетели и конгломератите на кои што тие припаѓаат со цел владеење врз народот, на штета на народот, а во личен интерес на помалобројни моќни групации.
    Еден човек е ништо, колективот е се.

Можеш да се регистрираш online и да плаќаш со дебитна, барем време да не губиш:
    Телекабел - https://moj.telekabel.com.mk/
    Т-Mobile - https://mojtelekom.mk
    EVN - https://www.evn.mk/OnlineServices/Login.aspx
    Водовод и канализација - https://e.vodovod-skopje.com.mk/Login.aspx
    Град Скопје (данок на имот) - https://danoci.skopje.gov.mk/gskopje/root/public/login.xhtml

На Abeja, Ева33 и ninja35 им се допаѓа ова.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Фала на инфо, ама знам. Сакав да известам доколку некој планира да плати сметка (Т-Home) во пошта или банка дека од вчера земаат провизија.

На Јаневски му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.763
    Допаѓања:
    38.588
    Вчера плаќав струја во пошта и не ми земаа провизија.

А ова со враќањето ДДВ е каша попара. Не скенирам, нити планирам.

16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Епа не знам зошто не ти побарале. На форумот пишуваа дека им земале, а и минатиов ден во поштата прочитав соопштение дека од 1 јули се плаќа провизија за сметките од ЕВН.

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Немам обичај да преземам и да шерувам текстови или мисли напишани од друг... ама овој толку реално ја отсликува сегашнава ситуација, што... не можев да не го ставам тука

ЌЕ НЕ’ БИДЕ И ТОЧКА!
    Јас не дигам раце додека не не’ биде!

Никој не рече дека ќе биде лесно
    Можеме да тонеме во разочарување и очај и да ја храниме самопоразувачката енергија дека од нас не бидува ништо. Со мазохизам и неразбирлива радост да ги дочекуваме лошите вести. Чашата секогаш да биде полупразна: “Ти кажав, не бива од нас држава”. Бидејќи, веста денес може да биде и ваква: системот, со сите маани, почнува да се бори со криминалот, без разлика од каде доаѓа.
    Дека ќе не’ биде и покрај се’ и заради се’. И заедно со сите кои не веруваат дека ќе не’ биде. Дека борбата против криминалот никогаш нема да заврши. И ќе трае, оти е борба всушност на доброто против злото. На некој начин, таа борба, што мене како и многу други ме вовлече во и кон политиката, е на самиот почеток. Дека ќе треба интегритет, пот, солзи и многу работа за да ги тргаме наталожените раскомотени криминални мрежи. Дека сеирџиство и банално ликување не помагаат, ниту дефетизам и ширење немоќ, бидејќи најлесно е да се откажеме сите. Помага само да засукаме ракави и сите да работиме до последно. Бидејќи знаете што е државата? Сите ние, сите граѓани до последен. И кога фрламе по државата, фрламе и по себеси. Ќе не’ биде народе, тогаш кога секој во своето, ќе турка до последниот атом. Јас не дигам раце додека не не’ биде. Не сме ние ништо понеспособен народ од било кој друг. Мегданот тоа да го покажеме и докажеме е токму тука, токму сега.

Ќе не’ биде и точка! - Никола Димитров - Nikola Dimitrov

На Јаневски, WildMk, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.512
    https://pressingtv.mk/ekonomija/nin...-zgrYyrKbQ5znp3h_AvQYrdp-gmlgYJqUxXMOVkVtgvFY

Девојчево се подзанесе.
    Идејата украдена, но и успеа. Но во ред.
    Ајде д-р била. Во ред, ама ништо не значи, Тевдовски професор е, па ...

Ако ова го дозволат, една голема шега сме. И другиот избор е лош, гувернерката е жена со бубици во глава (внатрешното водење на НБРМ и прераспределување и мобингување, дескридитирање на луѓе кои со години работеа таму, а фаворизирање на други, и тоа не ради објективност туку ради чиста женска глупоќа - не ми се свиѓаш), ама е каде каде подобар избор од Нина.
    Финансии е клучно министерство кое е најчесто предмет на злоупотреба и манипулации, треба да биде искусна личност од фелата, а не човек од маркетинг и шиткање попусти, туку некој што и те како знае со големи пари и зрела личност.
    Не е позиција за преамбициозна и арогантна личност, нека си најде друг предизвик во животов. Да се помириме дека има работи што не ги можеме во животов.

Сериозно сме неозбилни.

На Tajnaotrovna, happygirl, sierra и 5 други им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.763
    Допаѓања:
    38.588
    Да се чудиш. Ни за вода не ми земаа. А по банкиве од поодамна земаат провизија. И од сметките ќе враќаат ддв?

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Deka e sposobno devojceto nema dilema.Ukrade ideja od Zapad i ja realizirase koga 90% od naselenieto vo Mkd bese tehnoloski nepismeno.Napravi solidna para i ime prvite godini no mnogu se smenija rabotite.Sega ima mnogu konkurencija i verojatno mnogu i zemaat od kolacot pa svesna e deka za nekoja godina takov koncept ke bide totalno out.Pretpostavuvam del od svojot profit dava i na SDSM za da si otkupi visoka funkcija.Taka funkcionira toa kaj nas.Sega koga ke stane minister ima da lapa strasni pari i da si promovira svoi firmicki so drzavni pari.