Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Очекував да видам вест како некој од дотраените автобуси кои сообраќаат низ Скопје се запалил денес , кога гледам , двокатниот на Грујче :o . Не беа овие 2012 - 2014 земени :^) ? Нови беа :?: .. Ме чуди како може да се запали во возење .. зарем не научија дека секоја недела треба да ги носат на технички :@ . Не научија ли нешто од несреќата кај Ласкарци :@

На boomsleng и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Не бе, супер ни оди у партија...:party:
    Баш прегеска ве оговаравме, дека малку се подлажавте дека пак ви се ближи вашето време и уста не затворивте деновиве....:lol:
    Како и да е, сега слободно може да се критикува власта, не е како во вашето едноумие, да се стрела секој неистомисленик.... па така, слободно продолжете, ќе ве ислушаме :yawn:

На boomsleng, JuLleE, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Нaј трaгичнo е штo oд сaбaјле се рaдувaa штo изгoрел, кoј пaмет, свaштa.

5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Среќа е што нема жртви . Да не бил пожарот на време забележан , сега ќе броевме колку луѓе настрадале ...

На Tajnaotrovna и Asdasovski им се допаѓа ова.
  6. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Хaхaхaхa зa време нa пo твoе режим... Имaвте прoтести секoјдневни, медиуми весници телмa 24 aлфa a1 дo 2011, пoртaли, невлaдини oргaнизaции пoзaди сдс, aмбaсaди, меѓунaрoднa се се се, предвремени кoгa сaкaвте тoa е нaј демoкрaтскo, меѓунaрoдни нaбљудувaчи сo илјaдници незaпaметенo вo други случaји, непризнaвaa институции...
    И сегa спoреди гo твoјoв режим сo штo е oвa денескa.
    И oвa ти гo кaжувaм oд пoзицијa нa некoј штo не е дпмне.
    Не живеј вo oблaци.
    Срaмoтa е.

На Lianna Anna, zuto, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Се ова што наброја, всушност се случуваше зошто Македонија го живееше најубавото поглавје во историјата, нели...
    абе иди бегај, не биди смешен....:rofl:

На oblace1 и referentka им се допаѓа ова.
  8. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Не не гo живееше јaс бев прoтив груевски зaтoa штo не стaви крaј нa мешaњетo вo внaтрешните рaбoти нa Мaкедoнијa и си легнa нa oхридскиoт рaмкoвен дoгoвoр.
    Не туку се смешкaј кaжи дaли беше тaкa и спoреди гo сo сегa.
    И кaкo сегa се третирa oпoзицијaтa.
    Ти си смешниoт.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Ве стрелале хахахах
    не сте вие белки зомбиња
    Значи циркусот летово служи за ние да се подлажеме, да не се секираат оние помалку упатените ваши симпатизери. Добро. Приоритети, мајко мила.

сдс додека беа во опозиција немаа никаков демократски капацитет за дискусија, нејќеа да слушаат ништо што не им одговара, многу беа хистерични и најдобро беше да не разговараш со нив. Сега не се расправаат зашто сѐ им е рамно, ама како и секогаш ги игнорираат реалните проблеми, затворени се во своја стварност повеќе од било кој.

Не, и никој ништо нема да научи, веројатно никогаш.

На CrazyGirl15 и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас така кско лаик неупатен, сакам да ми кажете еден човек кој сметате дека ке го биде за министер за економија, не е битна неговата партиска определеност.
    Може па и премиерот ќе го упатиме.
    Не, сериозно де предложете?

На Feminka22, LejlaD и referentka им се допаѓа ова.
  11. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    1.385
    Заев кога пред 2-3 години даваше интервјуа беше се нешто сигурен во себе се смешкаше а сега во последно време како некој исплашен зајак зборува, испотен целиот зборува брзо.

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Зошто да не и Ставревски:wasntme:
    Арен си беше човекот, професионалец.
    Тоа што не се слагаше со лудите идеи на неговиот ,,лидер,, кажува далеку повеќе од она што го сторил.

На boomsleng, galapce, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Бидејќи идејата на премиерот е експерти на вистинските позиции, ете Нина и Коста и Кирил велат дека политика е ново за нив, па се политички анонимуси, можеше да се осврне на познатите банкари кај нас. Од бордовите на директори само да се насочи, пола работа му е завршена. Има и одлични луѓе и од други типови на финансиски институции.

А и што вика Рефка, Ставревски без иронија сметам дека беше ретко здраворазумен лик од претходната влада и ми се допаѓаше. Човекот интегритетно си го застапувал стојалиштата, ама нели... друго е во прашање.

Треба да гледаме реално на работите.
    Немаме време за проби и утки.
    Она што треба да се критикува, треба да се критикува зошто не се работи за градоначалник на Прибилци со буџет од 2 милиони денари.
    Има луѓе на темава (не зборувам за тебе Галапче, дека те цитирам, генерапно зборувам) кои јасно ми е дека имаат придобивки од партијата оваа или онаа, па секогаш реагираат на идентичен начин еден на друг, а не се ни свесни за тоа и секогаш им чини што и да им преземе партијата. Да бидеме реални, ова е страшен чекор.

На Lianna Anna, Harper, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Јас имав шанса лично да ја запознаам во неколку прилики и убаво мислење имам и за неа, и за Групер. Искуството секогаш ми било позитивно и често го кажувам тоа. Девојката е многу начитана, нашетана и информирана, во тек е со настаните, полетна, полна енергија, муабетот што го прави е на место.

Повеќе не знам, и не би било фер да кажам. Значи, впечатокот мене ми е позитивен. Нема многу такви луѓе овде.

Коста Петров не го знам, ама типот знае шо прави и знае како да направи добар ПР. Да направи хајп, да речеме. Можеби и затоа го земаат, малку да се поправи реномето на партијата. :)

НО....

И јас не мислам дека и' треба ваква егзибиција. Ни неа, ни на Коста Петров.

Се надевам дека ќе останат некорумпирани, трудољубиви и полни со енергија да ги решаваат проблемите. Оти се' некако мислам дека кога ќе те проголта машинеријата, треба да угодуваш на лево и на десно, на фаци однадвор, да се осигураш дека џепчињата на сите тропкаат и плус да водиш државни финанси... мислам дека ќе ти го исцицаат и најмалиот атом на енергија.

На lovestoneddd, boomsleng, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    37.076
    A дали секогаш мора да имаме сопстве предлог за да критикуваме или изразиме несогласување со предложените министри? Низок удар, Галапче. Слично како Чка другарка ти ;)
    Не сум стручна, ниту морам да бидам и се да знам, нели одбрани се за тоа да ја водат државава, а не да прават циркузи. Тежок плагијатор за министер :^) Била начитана, образована, докторат, итн... Пола од младава популација се такви, па не сите се за министри. Постои нешто како искуство, на пример. А дотичнава го нема. Освен за крадење туѓи идеи :nod:

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    А да, да се надоврзам на постот на @An-na (ништо лично, само ми дојде твојов пост овде) оти често слушам дека идејата за Групер е крадена.

Ако добро памтам, Групер (и сите фирми од типот на Групер - пример, во Словенија е Купонко, во Америка е Групон, во Бугарија е Групово) се франшиза.

Значи, само ги откупуваат правата да го прават истото, а не ја крадат идејата. Исто како што Мекдоналдс, Бургер кинг, КФЦ и сличните на нив ги продаваат правата за отворање ресторани низ светот.

На happygirl, boomsleng, ForeverYoung и 2 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Исто сакав да пишам.
    не се работи за плагијаторство.
    Само со лиценца е превземена работата.
    Жената не измислила ништо ново, но ете многу години успешно опстојува на е-пазарот.
    Зарем немаше и други он-лајн сајтови за вакво вид на понуди на пазарот, ама не успејаа.

Не ја познавам девојката, но тоа не значи дека не е успешна.
    Нека се даде шанса.
    И многу звучни имиња биле на чело на Министерства ама не покажале особен успех.

Не ми е јасно она во врска со годините и искуството, зарем претходно НЕКОИ Министри за финансии имаа искуство и години кога просечно успешно ги водеа финансиите во Макд ?

На boomsleng и Doozy им се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Настрана од тоа, често е критикувана и она, а и други млади - демек, зошто не се почнуваат стартапи за е-комерција во Мкд. Ова Благојчо Аризанов ја критикуваше, а и него си го поштувам, ако е забеган малце. :D

Е, па, не е така лесно.

И Групер не дека вртат некоја којзнае колкава пара, вртат сосема доволно за да опстанат успешно и да додадат по некоја новина тук-там. Толку е. Па само една апликација знаете коолку пари чини?! Многу!

Сега се проширија и во Косово, ама не дека и таму ќе свиткаат џам.

За да се направи еден сајт за нарачки како Амазон, Али Експрес, Золандо (или како и да беше тој германскиот/швајцарскиот), требаат многу пари, ама требаат и технички услови што делумно се оневозможени ради полисите на Гугл во Мк. Пример, не можеш да рангираш со спонзорирано кирилично пребарување, па се користат бугарски/руски азбуки, па подесувањето за онлајн наплата е осмо светско чудо за банките овде (пример - еден куп книжарници имаат електронска испорака на книги но целиот систем е застарен и се гледа дека функционираат со што можат и имаат на располагање) па карго доставите чинат едно мало богатство (пример, плаќам 100 денари достава за продукт од 100 денари?!) итн, итн, итн...

Да не заборавиме, ние сме исклучително мал и сиромашен пазар. Се знае колку е и која е куповната моќ на пазарот. А да не правиме муабет за тоа колкава едукација треба на населението за правилно купување онлајн. Се знае кај нас, најлесно е да се купи/нарача преку ФБ/ИГ - тоа го знаат и тоа го прават луѓето, па мислат се' е лага, бла бла.

Мислам, ај да бидеме реални, без купоните на Групер, 80% немаше да отидат у Сушико на суши оти е прескапо за еден просечен човек. :D

Како и да е... да не забегаме од темата.

Не е лесно човек да отвори и одржува фирма/бренд во Мк, така што... нема потреба до толку да се плука по неа.

На happygirl, lovestoneddd, boomsleng и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    90.777
    Без никакво сомнение девојката е способна,никој не треба да го спори тоа,но за оваа позиција е неискусна.
    Имаме многу способни млади лица што успеале во бизниси но дали ке ги бива за министри ,дали ни се потребни такви егзибиции и тестирања?!
    Дали се работи за недостаток на искусен кадар,докажан во тоа поле,па од тука доаѓа овој предлог за министерка?

На Tanjamm, sierra и oblace1 им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ок, неискусна е.
    Дајте предлог тогаш.
    (само без НЕЗНАМ ве молам)

Мој предлог беше да го вратат Ставревски.
    Или евентуално (незнам дали е технички возможно) Таки Фити.

Кирил Миновски by the way какво искуство имаше?
    Него лично го познавам, воопшто не е за функција, а најмалку за Финансии

Последна измена: 23 август 2019
    На boomsleng, ninja35 и JuLleE им се допаѓа ова.