Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Селма, за некој во оваа држава да биде избран за функционер,заправо за некој да добие државјанство во Р.М потребно е се како првичен услов да достави доказ дека течно го говори и пишува македонскиот јазик.Лицата амнестирани и опфатени со некој рамковен догор никаде не се изземени од ова.Живееш во ова држава и мора да се почитува тоа нели?
    Како може Талат или било кој друг(а ги има многу) да му е тешко да научи да зборува македонски,со години е во парламент,и кога ке излезе да даде изјава звучи како од марс.Без оглед кој ти е мајчин јазик,ти си должен да зборуваш убаво македонски.Како тебе,гледам убаво се изразуваш,не ти е понижување етнички да те претствува некој понеписмен од тебе,било кој да е.Како пратеник србин зборува читко,влав читко,па дури и Амди зборува поубаво.Па нели си ти интелектуалец,министер,можеш да научиш :!:
    Глумењето жртви не проаѓа одамна.Па и Европа не се слепи,гледаат вести и тие нели?!Секоја толеранција и од МВР и од странските сили има и своја граница,не оди до бескрај и не треба да се злоупотребува.

На DeMelo и Dulceee им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Не е ни прв пат, за жал ниту последен. Јас сум личност што не сака да прави генерализации, сакам прво тоа да го објаснам.
    Како прво ќе ги замолам Селма и Розе да бидат објективни, затоа што ние сме тие кои денес не можат да се шетаат слободно низ градов, а не они. На нашите деца дома мајките ги молат да останат во соба, да не излегуваат, да внимаваат, а не на нивните. И сакам да ги прашам, затоа што очигледно немале права, што тоа ви беше ускратено пред 2000година? Што немавте? Сакам да ве потсетам дека сме Македонија, дека во Македонија се учи на македонски јазик, дека населението во Македонија е македонско. Сметам дека ги имавте сите основни права како секој човек, да учите на свој јазик, да се молите во свои верски установи... итн. Она што го добивте и вие и ние со овие права што ги баравте е да на битни функции или воопшто на државни работни места сега седат неинтелигентни необразовани лица кои се таму само затоа што се од една етничка припадност. Кога ќе дојдеш на ред да стоиш пред шалтер и еден таков, ма и брат да ти е, да нема врска од тоа што го работи, врати се и кажи овде дека сте добиле поголеми права. Или да те нападне некој од твојата верска припадност и да не лежи во затвор. Да невоспитани гневни дечишта демолираат цели градови, објекти, автобуси со кои сите ние заедно се возиме. Како можеше да нема вакви грди коментари насочени кон вас пред 10год? Што направивте вие за да се смени тоа дали можете да ни кажете? Дали вашето однесување денес кон нас го заслужува овој гнев овде насобран од сите?
    Туку, ситуацијата е ваква. Погледнете македонски вести и погледнете албански вести. На нашите вести нема да кажат кои деца Албанци биле истепани, на албанските нема да кажат кои Македонци биле истепани. Јасно како ден. Медиумите не перат, властите ни го перат мозокот. И во среде тоа гневни деца кои ги гледаат тие работи и гласно се побунуваат за истото. Само сакам да знам, дали едно од оние деца што вчера го демолираа Скопје, наше Скопје заедничко патем, навистина потекнува од Македонија? Дали има дедо и татко што тука се родени? Е тоа ме интересира стварно.
    За да биде појасна целата ситуација, нашата влада, т.е. партијата македонска на влада го поттикнува националниот конфликт со се поголемото всадување на македонштината во нас (историја, споменици, религија, јасно е како ден, гледајте го Латас ќе го сфатите ставот за Албанците), албанската партија на власт го поттикнува нивниот, албанизам да го наречам. Сите ние, жртви на политиката, во различно дејствување за одбрана на нашето, патриоти до срж.

На крајот на денот, тоа што е битно нели, освен дека Груевски отворил фабрика е
    Епа драги мои, лекот не е во посочувањето со прст туку со решавање на проблемот.

На LadyNN, Ashling, AnaKarenina и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.193
    Допаѓања:
    12.956
    Само во толпа се јаки, инаку се страшливци.Проблем е што ги допуштивме да ни се качуваат на глава. Тоа се племиња кои нема да се цивилизираат никогаш. Па погледнете им ги лидерите какви им се прости, а за народот да не зборам. Тоа се трупци, сега младите нивни не ни знаат македонски иако во школо го учат. Што да правиш со коефициент 60, 70, толку се постигнува па уште и министри. Кривично гонет човек не може работа асална да најде, да конкурира, овие терористи министри. Не бе за ДПМНЕ не галсам дур сум жива. Ова е најлошата влада што Македонија ја имала.

4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Ете и јас што на форумов кревам врева за ВМРО кревам раце.

Последниве две недели многу ми го пукнаа филмот. Значи, не велам дека се тие виновни за ситуацијава ама па на такви гужви, они да си тераат митинзи и да се прават оти ништо не се случува треба да си ТЕЖОК ИДИОТ за така да се однесуваш. Кога веќе си ставил министер Талат да биде, биди маж и соопшти го тоа. И не само за него, и за Илија Димовски и за Јанкуловска и за сите важи. Биди маж и излези кажи- таков ние договорот со ДУИ така правиме. А не да се криеш ко пи*ка под кошула.

И ај нека дојдат некои нови луѓе на политичкава сцена, од сите деновиве ми се гади.

На Antula и Tanjamm им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Едно нешто. Ние тука поминавме се и сешто од најмали провокации до војна, така да сега и едни и други си бркаме секој своја работа. Дури и вчера додека во Скопје беше што беше, тука човек не мрдна со прст од нив. Па и градов беше некако празен, значи се пазат и они и ние. Иако сега сме малцинство, сепак немаме страв никаков. Нема потреба. Така да и вие не може во едно Скопје каде се македонците мнозинство да покажувате страв. Никако! Верувајте, тука немало инцидент меѓуетнички од одамна. Не им одговара посебно на нив зашто големи пари се вложија во градов. Го изградија, бизнис на секој чекор вирее ... Меѓу себе може политички да се јадат. Точно дека станаа од прв ред граѓани, ама со тоа македонците се по заштитени во однос на сигурност, додека за работа и сл. факт дека работите се изменија. Нека им е, ова ќе им биде тест дали конечно ќе се преобразат во луѓе или ќе продолжат да бидат диво племе. Во генот им е силата, ама верувам дека може да се искорени кај поголемиот дел од нив само интегрирање во државата.
    Е сега Скопје е место каде демонстрираат некаква моќ нели ... Ама и ова ќе помине. Нема вечно да се вадат со контрање, на тоа дека се загрозени во секој смисол. На дивиот му треба време за да постепено се спитоми.

На tessie и Tanjamm им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467

Hе само што немаат права, море и грчки имиња носат.
    ден на знаме? Hека пробаат со 3латна 3ора...Edit- Mорав

Груевски кон кандидатите: Македонија се сака со дела!

Bиц!!!! :rofl:

На Tanjamm и Hipster им се допаѓа ова.
  7. selma...selma

selma...selma Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    22
    Моето мислење е објективно...кажав, не сакам да коментирам за изборот на Џафери како министер за одбрана, воопшто не ми значи, доколку на Вас не ви се допаѓа изборете сменете го, ама тоа нека биде со граѓански методи, еве протести, потписи, било што, ама не деца да се тепаат по улица...Ги осудувам и албанците, кои не сфатив за што протестираа (против насилство :o со насилство), затоа што возилото и автобусот не им се виновни за ништо...и побарав институциите да бидат ефикасни и насилниците да бидат казнети...А повикав на неширење на омраза, ама гледам дека тука има премногу кои албанците ги гледаат како племе (добро најверојатно цел ден гледаат Латас), исфрустирани кои сакаат да го палат Чаир, или најверојатно живеат со мотото ‘‘добар шиптар е само мртов шиптар‘‘ и не сакаат заедно да изградиме иднина.ОК Нема веќе да ги коментирам, затоа што мој заклучок е дека јас тука ќе останам да живеам, а доколку на некому му сметам, тоа е негов проблем, НЕ МОЈ....

На lusi17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.193
    Допаѓања:
    12.956
    Како мислите иднина да градите со вакво насилие, со провокации. Многу Македонци викаат во последно време дека се срамат што живеат во МКД затоа што само вие правите нереди. Во нормални земји за вакво нешто се лежи затвор, сеплаќа казна. Овдека паркинг не можеме да ве научиме дека се плаќа, се на улица колите и пајак кга ќе дојде ќе се тепаат силни. Ова не е само сега, ова е со години, тие што палеле и кршеле може да бидат, може се твои роднини, пријатели, крајно твоја нација и вера се, па сега разбери од каде е нашиот бес и омраза. Ние нема од што да се срамиме, јас не сум тепала, не сум оштетила возило ничие, не сум фрлала камења никогаш, ама од сега ќе се змаилам дали на шиптар вреди “здраво“да му кажеш. Пред некоја година 7 шиптари дечишта брат ми го тепаа со крвав нос си дојде дома. Среќа наишол некој возрасен човек па избегале. Коментираме со една жена, демек од кај им е таа агресивност и вика “абе што се чудиш, така ги учат од дома, женското да задоволи маж, а машкото само да се тепа“.

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216

Ти сериозна си? По твое да не треба албанци да ја водат државава по име Македонија? Секако дека е наш избор власта да биде во рацете на македонски политичари,мнозинство сме,македонци сме.

Вие очигледно не гледате вести кога даваат за малцинствата во други земји.Седни,прочитај на нет па спореди со вашево.Се’ ви е овозможено.Настава на албански,работа под државна капа,место во власта, буквално се’.И пак ви е малку.Мислам кажете еве вие како „угнетен“ народ,да си одиме од државава ако ви е по мерак.

Факт е дека сме многу помирољубиви од вас и многу поспремни на компромис.

Јас мислев дека ситуацијата е многу подобра,ама сум се лажела.Кога видов како константно вашите напаѓаат една моја блиска личност,срцето ми се скамени.Причината беше банална,не е ни вредна за споменување.Ама мнозинство беа во школото,па се правеа силни.Кај мене во школо албанците и останатите етнички заедници не ги делевме од нас.Никој не крена рака на нив.ниту пак им рече збор настарана.

Јас сум на страната на власта,ама ова ме повреди како македонка.Не ми е јасно како можеа да го стават Џафери на оваа позиција.

На Hopeful и Tanjamm им се допаѓа ова.
  10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Штета што Хитлер целел кон погрешна нација!

На elinela, Hopeful, antonina и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.193
    Допаѓања:
    12.956

Во 2006 гласав за ВМРО и никогаш веќе. Вака не може, ако останат на власт ќе почнат да не убиваат и на грујо око нема да му трепне.Вчераспецијалци пуштија кога ескалираше, абе удри им ќотек , димни бомби, солзавци, и врати ги во нивното гето Чаир,таму нека се тепаат меѓу себе. Полицијата тотално ме разочара,неефикасна скроз. Како можат да дозволат автобус да запалат, коли, дуќани да уништат. Гордана со брковите, абе ја мразам кај е да се појави, ќе збори портпаролот , и што кога уапсија наши 19,анивни 8,која беше разликата од тежината на инцидентите. Немаме полиција, нема војска, нема судство, се е аут, а грујозаслужи црвен картон и неповрат во историја. Па уште самобендисан ќе збори Бранко бил крив, свој анрод потценува , ние не сме малоумни. Ккао среќа да сме 2001, тогаш војна имаше ама во град сите слободно се движеа, и Љубе е цар за Гордана, не може на мал прст да му стапне. Страшно, и допрва не чекаат лоши работи.

12. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    Немам ништо со албанците ниту со муслиманите(патем каква врска имаат муслиманите или христијаните со тоа?).
    Верувам дека Бог и Христос во денешно време, како и низ сите времиња, повтроно му се објавуваат на човештвото директно преку пророчка уста - денес тоа е божјата пророчица Габриеле од Вирцбург. Преку неа Бог и духовно-небесниот свет даваа и даваат опомени и упатства до целото човештво за истото духовно се разбуди, духовно еволуира и преку тоа настане мир на Земјата меѓу народите, меѓу луѓето и животните, целата природа.
    Сè додека македонците и албанците се трујат со менталниот отров кој во одредени дози им се сервивра преку разноразни медиуми и политичари-властољупци, ќе живеат во сонот дека се опасност едни за други. Сонувајќи ја таа илузија сите ќе се обидуваат да се „одбранат„ едни од други. Тоа може да резултира само со кошмар и за двете страни.
    Не реков „харизматични„ туку хармоничнии чувства - има битна разлика.
    Првин да се прашаме зошто поедини групи од нив (значи: не цел народ!) палат? Кој ги поттикна? Со протестите не почнаа тие први...
    Токму затоа што се разбудив и увидов каде сум и што сум го пишувам тоа што го пишувам! Редно време е сите народи, целото човештво да се разбуди и да сфати дека нема албанци, македонци, срби, грци, американци, јапонци... има духовни души отлеотворени како луѓе на планетава Земја која е наша привремена космичка школа со цел духовно да се разбудиме и станеме повторно божествени за да се вратиме по телесната смрт во нашата изворна татковина: Царството Небесно.
    Дури кога помасовно ќе почнеме така да размислуваме и постапуваме ќе настане мир и благосостојба. :)

13. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Добро бе пуканки едни
    (пост до сите поддржувачи на честите немири од албанска страна)
    На петочните протести во притвор отидоа полно Македонци, кои замисли протестираа во одбрана на (замислете)својата земја. Протестираа затоа што крајно ретардирано е да ставиш човек на фукнција што до вчера ти ја убивал фамилијата.
    На вчерашните КОНТРАпротести протестираа Албанци за да го поддржат Талат.
    Пред влада скандираа на терористичката организација-УЧК за која полно цивили изгинаа.
    И згора не све сите што ги притворија, веќе на седницата на собранието некој си гомнар вика под итно да се ослободат.
    Прво и основно не ве сметам за писмени.
    Ма,какви сака нека сте, вие не сте писмени, вие сте ретардирани.
    Све што сакате да добиете во оваа држава не го правите на ниту еден интелектуален начин, туку со крајно манипулаторски и подмолни сценарија од кои мене денес ми е страв да шетам по улица и се чувстувам ко заробеник во сопствена земја.
    Нека ме банираат или што и да било,ама јас нема да штедам на навреди во случајов.
    Жал ми е и се плашам што истово не можам да го направам јавно зошто мил ми е животов се уште.
    Имам и пријатели албанци незнам дали да ги ставам во исти кош или да ги тргнам настрана, но ми смета, ми смета ситуацијава моментална.
    Јас како Македонка во моја држава немам толку големи права колку што добивте вие и допрва ќе добиете.
    По нас полицијата мава,а вас не ве допираат и пак барате права.
    Убивте 4 невини деца на најбруталниот можен начин, сите си го тргнавте газот,а кога ја притворија жената што во својот дом била магицин за оружје кренавте галама,како тоа по жена да се удрело,а вие ги испоубивте Македонските жени.
    Ви ја дадовме и државата и све, ако можете уште утре направете војна,а ние ќе си се кријаме во домовите како во 2001 со полициски часови, плашејќи се да не ни ги земат браќата и татковците во војна.
    Идиоти неписмени.
    Ете така.

На Hopeful, Chica.Loca, Dulceee и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Сеуште не одговори на прашањето.
    Има врска, само некоја пророчица ти го затвора видикот.
    Немам намера да го коментирам Бог во тема за актуелни политички настани.
    Шала на страна, ама фати ја за рака таа пророчица и претстави им ја на браќата да им објасни тоа што ти преку неа го проповедаш овде, па после врати се на форум и кажи ни на каква реакција ќе наидете двајцата(ти и "божицата")
    Ние сме доволно цивилизирани, свесни и интелигентни суштества за да ги разбереме последиците од војната, омразата и убиствата, не ни е потребна Габриела за да не учи, ако веќе сакаш некого да научиш преку неа учи го дивото племе кое убива деца пред најголем христијански празник.
    Доста филозофираш, тие филозофии продавај им ги на родителите на децата што шиптaри ги убија кај Смилковско езеро.
    Леле извини, хармонични биле, ептен хармонични а и мирољубиви чувства беа тоа у пм. :x
    Ако Габриела ти кажала дека си разбуден, не значи дека навистина си.
    Не се работи за посакување на војни, туку желба за ПРАВДА!!! Луѓето сакаат правда, за да може душата задоволна да стане божествена како што викаш ти.

Кога сме кај правдата, нешто да споделам :
    Според Телевизија Сител денес околу 19 часот косовската полиција ги уапсила осомничените за "Монструм", Африм Исмаиловиќ и Демири Алил.
    Исмаиловиќ и Демири се осомничени за грозоморното убиство на четирите момчиња и 45-годишниот жител на Црешево, кои до денес беа во бегство. По овие лица трагаше и Интерпол.

Судскиот процес за петкратното убиство на Кире Тричковски, Филип Славковски, Цветанчо Ацковски, Александар Наќевски и Борче Стефковски, започна на 20 декември 2012.

На обвинителската клупа, за убиството кое се случи на 12 април, се најдоа Агим Исмаиловиќ, Фејзи Азири, Рами Сејди и Хаки Азири.
    извор

Баш пред избори, хммм :?: бравоС, до сега не ги најдоа или ги криеја во некој косовски мотел за да се истакнат сега. Кој и зошто?
    Се плашам од наредните реакции на нивните "сорелигијци" во државава. Колку само галамеа и протестираа како контра протести на нашите протести и после кога ги притворија нивните, а замислете сега што ќе биде :tmi:
    Ова е политичко сценарио, не сакам ниту да именувам чие и какво, нека му служи на чест на тој што заради своја фотеља ја разгорува омразата. Омраза и нетрпение секогаш имало и ќе има, желба за одмзада исто, но премногу нагло сакаат да кулминираат во предизбориево.
    Но пред или после, некогаш ќе пукнеше, а зошто тоа се случува баш сега, е сомнително.
    Кога се реши сдсм да излезат на локални, се случи ова, зашто не им одговара на браќата, полесно им беше кога беа раскарани и поделени.

15. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    Искрено чудно е навистина вака пред избори,ама барем ги фатија.Гнаси гнасни,никогаш од затвор да не излезат.И после некој ќе ми рече и тие мир сакале...Се покажа лани на Велигден како изгледа нивната перцепција за мир и соживот. |(

16. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    Како не ти го одговорив??? Прочитај уште еднаш што напишав погоре.

А кога прашав каква врска имаат муслиманите и христијаните со претходното го реков во смисла дека и кај едните и кај другиет има албанци (јужна Албанија на пр. се христијани) и македонци (има македонци муслимани). Изворно и муслиманите и христијаните делат многу заеднички етичко морални вредности. Тоа што има луѓе кои формално се нарекуваат себе си христијани или муслимани а не ги почитуваат тие вредности тоа е друга приказна. На пр. многу диктатури оделе под името демократија но немале врска со вистинското значење на зборот.
    Претставено е. Дел од објавите се преведени и на албански јазик. Реакцијата е мошне позитивна кај оние кои се желни за духовно будење и посветла иднина. Оние кои пак се заглавени во своето себично човечко его (независно националноста) тие наместо да се разбудат, продолжуваат да го сонуваат својот кошмарен сон кој самите го одбрале.
    Која „божица„??? Никаде не спомнав некаква божица.
    Вистината е понудена секому, а дали некој ќе ја прифати и колку според неа ќе живее тоа веќе личен слободен избор. Да беа луѓето пошироко запознаени со Христовите објави за денешното време и да се трудеа според истите да живеат, до такви и други немили настани кај нас на балканот но и низ светот воопшто не ќе доаѓаше.
    А што е правдата? Правдата каква што многумина албанци и македонци посакуваат е човечка и несовршена правда и таа никогаш нема да донесе мир и среќа меѓу народите. Вистинската праведност е онаа за која Исус од Назарет објасни во неговата Беседа на Гората: по смисла „извади ја гредата од сопственото око, а не трнот од окото на ближниот„.

17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Па не знам како ја нарекувате таа Габриела, божица, пророчица, не е битнo, некако секташки ми звучи сето тоа.
    Нема потреба да се цитираме веќе, ти зборуваш за сосема друга материја а не за актуелните политички настани, за кои Габриела очигледно не е запознаена. Џабе им ги преведувале книгите, бидејќи тие што повикуваат на војна се неписмени.

18. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    79
    Латас ниту го гледам,ниту слушм,затоа што мислам дека презентерот треба објективно да ги чита вестите а не да дава свое мислење.Инаку познавам Албанци кои се вистински ЛУЃЕ и со тие немам проблем.Ми пречи племето шиптарско што се симна од планините или избега од Косово и се однесува како да не постојат закони,а верувам дека и ти како албанка сакаш достоен претставник , а не терорист како Џафери

19. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    Џабе никогаш не е. Шансата за позитивен пресврт дадена е секому. За жал во сите народи има „неписмени„ духовно слепи и глуви и поради тоа светов сè повеќе оди кон својата пропаст.
    Ти ме праша за вероисповедта и рече дека те збуни она што најпрвин го кажав. Јас само дадов одговор и се обидов да ти објаснам за тоа што ме праша... следен пат можеш и во лична порака да пишеш ако сметаш дека темата не е за тоа.

Мое лично видување на актуелниве политички настани во голем дел се поклопува во она што беше кажано од страна на Јанко во „Јади Бурек„ (иако со многу негови ставови не се согласувам) во разговорот со еден гледач.

Лично сметам дека и ДУИ и ДПМНЕ направиле лош политички потег и тоа со сиот памет пред избори, но факт е дека Талат Џафери не е во министерството за одбрана од вчера, туку уште од 2004 год. присутен е како заменик министер. Со исклучок на неколку графити низ градот (графитите беа: бУЧКовски и сл.) тогаш многу не се бунеа луѓето. И СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ беа и се во коалиција со политичка партија чиј водач беше идеолог и врховен командант на војната од 2001. Тоа никому не му пречи, не гледам зошто би им пречел Талат. Македонските малолетни (а малолетниците потешко се судат) хулигани почнаа да прават непотребно безредија низ градот уништувајќи го сопствениот имот и напаѓајќи ја соптсвената полиција. Албанските хулигани за уште еден ден истото го продолжија. Но не треба сите македонци и сите албанци да се ставаат во еден ист кош. И кај едните и кај другите паметните си седеа дома или се шетаа низ природата или правеа нешто општо корисно за општеството, своите семејства, своите животи кои немаат врска со политиката која ја презентираат медиумите.

Убаво некоја од феминките го цитираше Ноам Чомски: еднa од методите за манипулирање на народот е да му се одвлекува вниманието од побитните работи (а тоа се: нездрава храна, нечист воздух, вода, генетски манипулации, осиромашување преку неправедни економии, климатски промени кои се претвараат во катастрофи и тн. ).

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Јас јавно ќе ја замолам Селма(боде очи ова за полесно да се пронајде) да даде линк од изјава на родител на претепаното дете, или барем име, иницијали, точна возраст, било што што би служело како доказ дека случајот е вистински. Верувам дека ниту вашите ниту нашите не би кренале рака на толку мало детенце, ама вие избравте да верувате на лажни пропаганди од страна на вашата партија или кој курац имате таму, џамија, оџа, министер, учка...
    Друго, чисто информативно, Латас не ве нарекува племе, и да го слушавме Латас верувај сега немаше ни да бидеме свесни дека вие сте виновни, слушни го Латас и ќе видиш дека тој фрла камења по Македонци, поточно, Македонци од опозиција.

Трето, ако сте толку мирољубив народ, дали вчера претепаното дете Македонче беше израз на вашата мирољубивост? Дали 4 убиени деца се израз на вашата желба за соживот? Или можеби почит кон земјата, која патем на вас странска, ви овозможи да се чувствувате ко во своја земја?

Во врска со коментарите за Монструм, не ги фатија МВР, туку Косовската полиција, не знам од каде ќе има заслуга тука Николче.

На danielka0507, anuskaNESTLE, antonina и 9 други им се допаѓа ова.