ПЕНДАРОВСКИ СЕ ОТКАЖУВА ОД ПРИВИЛЕГИИТЕ ПО ИСТЕКОТ НА МАНДАТОТ КУМОТ ЃОРГЕ ИВАНОВ ПОД КИРИЈА КАЈ КУМАШИНОТ ВО ОБЛАКОДЕРИТЕ НА ЏЕВАХИР ХОЛДИНГ
Тие што му направија пуч му дозволиле слободно да замине и заминал... сега ќе дава мислења, од свој профил секој може да си пишува.
Може, ама воедно може и да не му го вреднувам 'мислењето'. До толку ја има по*рано, што и да посведочам нешто, а тој истото да ми го каже, нема да му верувам. Кредибилитет, нула.
Не замина туку избега. Нели немаше да бега или тешко се лежи за криминал,вака подобро ќе си паламуди како бегалец на фејсбук!? Груевски: Прифаќам да ме уапсат, затворат и малтретираат- Заев нека удри по мене, само нека се откаже од удирање по темелите на државата!
Наречи го заминување или бегство, беше пуштен. Така властите го изгубиле од видик баш него. Епа ете јасно пишува дека ќе лежи доколку Заев не ја редефинира државата, во ноември 2018 веќе беше гласано за уставните измени, условот нема како да важи, и така тој си замина, тие го пуштија да оди. Крај на епизодата. Твое право, иако сдсовците се поистакнати лажговци.
Ко него баш... шо знам.. Бранко евентуално, е на негово рамниште. Тие се луѓето што најмногу штета на државата направија. Иначе, има и од моменталниот состав на СДСМ 'надарени'.. ама не можат да се мерат со гореспоменатите.
Edna mnogu ubava vest koja intenzivno ke se slucuva periodov Од петок започнува акцијата „Разговори за обнова на Македонија“ ВМРО-ДПМНЕ во период од 27.09.2019 година до 12.12.2019 година ќе ја спроведе акцијата „Разговори за обнова на Македонија“ со која тимови предводени од највисокото раководство на партијата ќе ги посетат сите поголеми населени места во Република Македонија. https://kurir.mk/makedonija/vesti/od-petok-zapochnuva-akcijata-razgovori-za-obnova-na-makedonija/
Врвот не значи дека е замешан. И јас се налутив. Ама можам да замислам како изгледало. Преминал во Албанија со дипломатско возило на Унгарска амбасада. Цариник да поткупиш, ама ИЧ! не е тешко. И тоа не е поврзано со партија, туку со менталитет. Народот ни е ужасно подмитлив... ужасно... Затоа сме на ова дереџе
Со кој памет сакаат да го пуштат Кичеец во домашен притвор кога против него има сериозно обвинение: КОј е тој судија ако тоа го спроведе? Под хитно Обвинителството да се жали на таквата одлука и да се поништи. Ако го пуштат од затвор утре исто ке ги пуштат и Катица и Боки. Па кој је одговара тогаш за Рекет? Со овие работи да нема играчки и никој да не се пушта од затвор. Ако се пуштат од затвор Кривична пријава и бркање од работа и на Судијата кој го дозволил тоа и на Обвинителот. Тое е злоупотреба. Ако сакаме како држава да почнеме преговори за вакви раб.никогаш нема да затвориме поглавје.
Заминување и бегство на осуден криминалец кој треба да лежи во затвор не е исто,а за тебе може да иде и слободен граѓанин но фактот е дека ! Инаку да во право си и мене тогаш ми се нажали некако за Николче се гледаше дека е искрен во тоа да ќе лежел,ќе се жртвувал се ќе направел аман заман само Македонија никако да не ја гибаат,и тоа му траеше се до тогаш кога виде дека сепак ќе мора да лежи иии да го нема фати штрафта одма патот под него. И сега ете го жали од туѓина,подобро било од таму да жалиш него ли од Шутка. Епизодата можеби е завршена,но серијата не.
Шо збориш бе??? Криминалците сакаат пак да ја грабнат власта... не се научени да седат дома, без крадење... Пак ќе досаѓаат по врати, а...
Заев автодеструктивен е да го стрпа Груевски во затвор, па кога ВМРО ќе се вратат на власт да го затворат него (зашто основи има секогаш). А и онака сите партии свират под туѓа палка, ова што го гледаш на вести е само шоу.
Ај види таму во партија,во комитет кај сакаш прашај што бидна со ова,нели еднаш одамна ќе ја обновуваа Македонија и тоа засилени цврсто решени со 3Д плански проекти. Сега што ќе обновуваат пак?
Namesto da se zanimavas so Nikola Gruevski zanimavaj se zosto imame 50 milioni evra pomalku direktni investicii od prethodnata godina.Zosto imame mizerni 26% realizirani kapitalni investicii za 6 meseci.Zosto pola vlada e vmesana vo reketiranje a sega se otkriva nova afera Reket 2.Zosto nema datum za EU ni vo oktomvri?Znaci ne bilo samo da se smeni imeto,identitetot,himnata,federalizacija tuku treba i po nekoe reformce da se sprovede.
Никoлче Мaкедoнченче мoжеше мнoгу дa нaпрaви зa oвoј нaрoд aмa уцвикa, пa уште нa лoкaлни изигрaвaше грaѓaнин сo центaр деснa пaртијa, oн не е ништo штo oвие гo прaвеa, oн е кретен и зa 27 aприл гo нaместијa структури штo сo гoдини гo местејa. Белoсветскa будaлa.