На прес24 пишува дека вчера имало 8 напади врз македонци од кои најмалото претепано има само 10 години,да 10 не читате грешно
Ич не ми е гајле какви компензации и пазари се прават, битно ги фатија кучињата, сега единствено што е битно е шупакот да им го направат со дијаметар од 10 сантима во затвор. Крв да просерат и бел ден да не видат додека не го испуштат последниот здив!
Андреј Петров од СДСМ во трката за Општина Карпош Овие СДСМ се најголеми клошари. ЦЦЦ, не ми се верува, Андреј Петров зар и ти стана партиско глувче. А беш штета, имав верба во тебе. Ќе идеш против вечарашниот колега и пријател за кои мотиви да го обезвредниш или па јака супозиторија си му на доичниот ви председател Се надевам дека само јагнулата нема да победи, срам за сите правници ми е таа. Како тргнал СДСМ како едина цел му е да го подели народт кој гласал за нив, зашто Стевче до вчера беше во СДСМ фала богу дека преку ноќ не сменил партиски идентитет(никој не е Амди) народов нема да знае за кога да гласа, и Јагнулка ќе лапне победа. А тамн си реков единствeната општина што нема грди споменици, ќе му ја уништи работата на човекот ако дојде големава адвокатка.
Луѓе кога не не почитуваат, тие што живеете во мешани градови баталете пријателство со нив. Јас во нивни дуќани не одам, ќе пропешачам 10 мин ако треба ама од наш ќе купам. Не ги сакам, ги мразам. Има колега доаѓа тука, збори како за монструм не биле криви шипатрите, како0 божем он знае. И бидете претпазливи, солазавец во рака имајте си, во џеб кога одите во тоа гето Чаир. Јас не знам овие од тетовско и Тетово како шетаат толку слободни, гледајте вести луѓе, и ниакко шетање сами, подобро појди со брат, татко, немој сам, подобро земи нешто за самоодбрана, не со празни раце. Така да ние треба да излеземе во овој гард бидејќи сме 2/3 и да буниме бидејќи оџата ни смета кога грми. И нашите политичари не ги разбирам, зошто не одат во амбасада на САД да се бунат, со ова племе не се живее. Нема веќе глумење љубезност со качаци, кога ќе почнат да зборат, кажете им што им мислите без влакна на јазик. Во оваа куќа ние сме газди, а тие се гости што ќе седат позади врата и ќе ми пејат на македонски ако сакаат да ги разберам, ако не ништо.
„Тоа што со војската во Македонија командува Генералот на АРМ и Претседателот на државата, а не министерот за одбрана, никој не стигна да го искоментира,...„ - Никола Груевски во своето обраќање на конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ во Универзална сала. извор: http://www.sitel.com.mk/node/63773
Вчераспецијалци пуштија кога ескалираше, абе удри им ќотек , димни бомби, солзавци, и врати ги во нивното гето Чаир,таму нека се тепаат меѓу себе. А зошто ,,нивно гето,, Тања???? Тоа е дел од Скопје,од Македонија, а тоа што ние како народ сме лакоми и си го продаваме своето за некое евро повеќе на некои качаци дојдени од планина никој не ни е крив.Чаир си беше до пред некоја година 90% со Македонско население а тоа што Портокаловиот им го даде во владение во замена за фотеља е тоа е за размислување.Не се они криви ние сме, ако на некого не му продадеш стан нема да може да го купи,нели? А овие патриотиве ми се гади од нив. Нит сум ги гласала нит ќе ги гласам. И баш да видам што ќе се случи со гнасиве што ги фатија во Косово,каква пресуда ќе добијат. Ме плаши само да не им дадат некое министерско место.
Оваа Влада е едно големо разочарување. Од нив ќе трпиме последици со години. До гуша во долгови и плус на раат не можеме да седиме од гниди што се прејале па сега ќе се тепаат по улици, ќе палат автобуси.
Чекај, чекај Тања, а да не претеруваш малку ти со твоето уплашено мозоче?! Што збориш?? Кој не може да шета слободно?! Кај живееме ние, во Македонија наша матична држава или некоја туѓа земја?? Немој со такви не логички мислења и сеење непотребен страв. Затоа после они се силни, зашто македонче цело време демонстрира страв, несигурност, молчи пред се... Има луѓе кои се по природа по несигурни и плашливи па ќе те сфатат ептен сериозно. Јас живеам во град со најголемо нивно мнозинство, слободно ќе кажам дека се движам слободно, по слободно здравје. Никој не ме испровоцирал нит ме чепнал. Доживеано е тука се од нивна страна, ама сега искрено не можам да кажам дека имаме проблеми. Се движам и во дел каде се они 90% па веруј дека воопшто не се чувствувам загрозена. Тука сме сакале или не мора да живееме, мора да соработуваш на некој начин, не друго материјално се многу зајакнати парите се кај нив во голем дел. Сакање нема, ама некој однос коректен мора ( ради бизнис најмногу). Тоа што во Скопје сега се случува, им се дозволи ... Или евентуално се кријат политички игри зад се тоа. Ќе им помине, нема да можат да дивеат уште долго. Само државата и нашине квази патриоти треба да се запрашаат зошто вакви ситуации??
Ох не премиерот пак се труди да биде шеговит... на Сител... Смејте се ве молам гласно,сите да не чуе да се порадува неговата егоцентрична личност. Кој му ги пишува комичниве говори, Сашко Коцев и Маријан Ѓеоргиев? Само што он ја нема хумористичноста у себе,па ништо... Ау БЦ пак е крив за хаосот низ Скопје... па како смеел народот да протестира...одма БЦ е крив,народот нема ум. Се фати за армијата да коментира,дека била на Македонија и македонскиот народ и дека ќе му служела...леле стварно има смисла за хумор, е ова ме изнасмеа. Откако испартизираа се живо и диво, ќе му служела...ооооо туго... Градоначалниците биле со висок авторитет меѓу народот од општините. Дефинирај,авторитетни или авторитативни...? Разлики...разлики Грујо.
Мене па најјак момент ми беше кога преку заби рече протестираат за новиот министер за одбрана талат нема,немаше муда тоа да го изговори јасно и гласно
Многу ми и жал што во РМ нема објективен медиум, кој ќе ги информира граѓаните од двете страни што всуштост се случува во Скопје и Македонија...еве ви линкови за насилството кон оддредени албанци, извршени од сеуште непознати сторители (меѓу нив е дете од 13 години, кое одбило да го бакне крстот).Сакав да ги најдам да македонски јазик, ама неуспеав http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/4127- ... eshem.html http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/4115- ... pital.html http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/4069- ... ptare.html ОВА Е ОД 13 ГОДИШНИКОТ БЛИНИ, КОЈ ЗА ГРЕВЧЕ НЕ МУ ТЕКНАЛО ДА ГО БАКНЕ КРСТОТ И ДА СПАСИ ГЛАВА http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/4021- ... ryqin.html А ОВА Е ОД ДЕНЕС, ДЕВОЈКАТА ВЕЛИ ДЕКА ДВАЈЦА ЈА НАПАДНАЛЕ, И ДЕКА КОМУНИЦИРАЛЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК... http://alsat-m.tv/lajme/nga_vendi/4021- ... ryqin.html Се мислев дали да ги постирам овие снимки, затоа што како што читам тука има многу повеќе кои ќе се радуваат на несреќата на овие деца, но сепак јас знам дека и меѓу македонските народ има луѓе, кои гледаат на човекот како човек, а не како припадник на етничка заедница, како што сум јас....Извинете уште еднаш што снимките се на албански јазик, алсат има вести и на македонски јазик, кои се обидов да ги најдам на интернет, ама неуспешно...Доколку ги најде некој нека ги постира...
Мора и тука да го пишам. Не сум за никоја партија, но толку е глупаво тоа што од цела држава ги носат луѓето во еден град, па во друг и се така додека ги свртат сите, па нека направат еден митинг и готово. Што се морало сегде истите луѓе се едно исто да слушаат. А луѓево гледам си пукаат од мака бидејќи биле приморани да присуствуваат.
Михајло Маневски советник за град Скопје Деде, го упорпасти судството, сега и од тука ли сакаш пари да зимаш, иди чувај внуци бре. И Владо Поповски исто. За кој да гласаме ајде кажете ми за кој? Селма, тоа ти е непристрасен медиум? Како што нас не обвинуваш дека Латас ни ја пуни главата(пу пу Латас да ми биде показател за фактичката состојба), така и алсат М сигурно нема да биде реален и непристрасен. Незнам што барате веќе најискрено па се ви дадовме. Во секоја институција по рамовен мора да примат 25 посто албанци, знак прашање дали се компетентни или не. Душата земете ни ја, гледам дека тоа го сакате. Прави верници немаше да убиваат на свет ден Велигден, само да ти кажам. Туку зашто вакви пресуди има, е зашто- Министер за правда г-н Блерим Беџети. Што поише сакате, ШТО????? Ние прст, ама вие раката ни ја зедовте.
Хипстер,тие таквите будали ко него арно шо ги знаеме...ами тие од обичниот народ што се во советите по општините да не ти објаснувам кои глуперди се... Барем 10тина знам од различити општини што се и повеќе од предлог за пешачки премин и лежечи полицајци не дале или едноставно одат и дремат таму колку да им минува време и зимаат пари... Тие се пострашни... А ова со фатените злосторници е само...уште еден смешен потег. Го ставаат Талат, го досудуваат човеков доживотно, се дешава протест, се дешава контра-протест и оп,веќе вчера ги фаќаат злосторниците и тоа полицијата од Косово која беспрекорно соработува со нашата. Абе... комедија.
Селма, ако сакаш постирај уште толку линкови, ама сето тоа заедно нема да го надмине злото кој твојот народ го направи лани на Велигден. Мислам, ја разбираш разликата и тежината на тие настани за кои ти се потресуваш и ова другово? Не сме способни ние за такво зло, додека за вас немам коментар, сите знаеме со кого имаме работа. Така ве учат од дома ли? На насилство? Лично јас бев сведок пред некоја година, си се шетав низ градов каде ве има доста, и едно албанче (ова само за да не звучам некултурно,инаку... ) 5 или 6 години имаше и помина покрај едни двајца полицајци македонци и се сврте накај нив и со рацеве направи демек пиштол и "пукаше" накај нив и кажа два-три навредливи збора на албански. Ееееееј, детево имаше максимум 6 години! Во крв ви е. И многу добро го знаете тоа и вистината ве боли, тоа е тоа. Да не бидам оф-топик, ма да не сум - во однос на уапсениве, иако претходеа неколку глупави настани со министерон и протестиве, не мислам дека е лажно, туку тајмингот е чиста случајност. Сакам да верувам дека правдата ќе биде задоволена, барем еднаш...барем овој пат.
Ексклузивно, Галиите на Вардар се трајл верзија за плановите за инвестирање на државата во своја флота,пошто многу исплатлива... Пошто развиена економијава... Муко...до каде и до кога со вестиве и овие *стручни* анализи...
Селма, не знам што постираш работи во темава на албански, да не сакате и форумов двојазичен да биде? Нормално дека ќе пишат такви вести, пак ќе кажам, ако се толку против насилство, кај сте кога вашите го нападнаа полицаецот т.е неговата ќерка, кај сте за Велигден да осудите, кај сте лани ова време кога на секое ќоше се начекуваа деца и багра орангутани од 10 души претепувале едно. Оти нормално, како племе дејствувате. Алсат уште ја нарекуваат и Албанската Ал Џезира, и расплинуваат со објективност.
Врвот на рекламите на Вмро е нивниот слоган „Македонија се сака со дела“. Поставувањето на Талат за министер за одбрана е одличен начин да ја покажете љубовта кон Македонија. Згора на тоа и Тавитијан во реклама. Па дали е нормален човекот. Од рекламите ќе заклучиме дека живееме во земја која економски е богата, утопија. За жал, тоа е само реклама. Ало, сиромаштија царува, какви фабрики, какви вработувања, народ бега од овде, а останатиот кој остана, живее во мизерни услови. Едвај преживува.
Богами и во време на Бранко имаше сиромаштија. Приватизацијата и затворањето на толку фабрики ги има директно изгорено и моето и семејството на мм. Сега барем има инвеститори. И јас лично на своја кожа имам почувствувано дека имам шанси и избор. Зборувам само од овој аспект пошо е нешто за кое директно имам осетено на своја кожа. За работи од аспект кој човек каде е назначен, не се чувствувам доволно информирана и компетентна да коментирам. Не напаѓам никого, само си кажувам став во врска со нешто со кое сум добро запознаена.
За ставот на Теси, не ја негирам, ама морам да те корегирам за нешто. Се почна од таа проклета приватизација. Проклета, противправна(не незаконска ама бесмислена и неетичка) И крива тогашната влада и Бранко што ја дозволи, ЗАКОНСКИ! Колку директори тогашни станаа мнозински акционери преку ноќ, без денар да дадат за акциите или се обезвредниле до толку да се купат за ич пари. Толку неправилности и нелогичности незнам дали имало на друго место(освен во хрвастска зашто тој модел го иаме земено) Да ги сваќам стечајците зашто никогаш нема да го подржат Бранко, зашто он и неговите потрчковци тоа им го овозможија ЗАКОНСКИ! Ама ете се смени власта, дојде Вмро, прво Љупчо, не чинеше он, сеа Никола Г. И ајде кажете ми направи ли нешто поразлично он? Не. Изгласа ли закон за стечајците? Не. Им олесни ли на тие кутри луѓе?НЕ. Нeзнам дали знаете ама председател на одбор на директори, извршен директор и мнозински акционер никогаш и никогаш не смеат да бидат иста личност! А не сте свесни во колку фирми македонски тоа е така. Колку неправилности има во ''јакиве'' фирми, отпуштања пред пензија, да потпишеш дека доброволно си одиш, а некој те натерал тоа, и никако не е по твоја вина. Не викам дека е подобар Бранко, ама Никола е ист, дури и полош, зашто само мачка очи на народ неин дека прави нешто а се што прави се краде и прави глупави споменици. Има некои работи и закони кои се донесени кои ги подржувам, ама тоа е 5%. Останатите 95 се чиста пародија и параван за нивните нечисти партиски игри. Со такси компаниите, со тендерите, со споменициве, се тоа е мутна вода. И криво ми е што толку добро го лажат народот зашто стварно изгледа дека работат многу, а уствари ништо како што треба. И нека престане више со нападите Бранко е крив, и што грип има у Македонија, зашто знаеме дека напад е најдобра одбрана. Дела, ама со кои дела ќе ни се пофали он? Споменици? Партиски вработивања? Субрата рој? Кажете ми вие мене, дали живеете подобро, него порано, зашто тоа е целата на една власт да ти го подобри животот, а не да тапкаш у место, и да се викаш може и полошо. На темава можам до милион и еден и назад да праам муебет, зашто правото го унакација, узурпираа за свои партиски и високи цели, и се нервирам зашто не треба да е така. Можеби на некого му делувам исфрустирано, прекричики настороена, дури и добив комплимент дека тука испукувам нервоза и фрустрации безпотребно на темава, ама едноставно неможам да мижам, и да порекувам дека не е така, само зашто на мојот грб не се осетило. Гледам околку мене многу луѓе се несреќни и буквално живеат од денес за утре, и како да почувстивам незадоволство. Денес они, утре може ќе бидам јас или некој мој близок. А додека не се реши ова партизација на се живо во државава нема да биде подобро, верувајте.