Нормално дека спијам мирно... особено откако дпмне е во опозиција а гнидата избега покрај Дунав... Не се секорај ти за Волците... единицата ќе си постои и натаму, а командата ќе премине во раце на Претседателот... и ќе се исчисти од тие што не ги исполнуваат нормите... ама тебе тоа те загрижува зошто во тие спаѓаат ониее што ги начукаа таму партиски, а...
Денеска во Интервју Амбасадорот на Франција Тимоние вели дека до последен ден до денот за одлука во врска со датумот за преговори ке ги следат спроведувањето на рефорските закони но и нивна реална примена. Посочи за законот за Ј.О како орган кој мора да биде независен и надпартиски и да се бави со висока корупција секаде каде што има сомневање вклучувсјќи и наВласта но и предметите на Опозицијата. Дека мора да постои нешто како Надпартиски орган и строго да се придржува до тоа. На ова партиите Мора да посветат внимание бидеќи зависи иднината на Државата на долгорочно. И некој недоноседен закон сеуште во Тајната служба. СЕриозно да се сфатат овие забелешки и да се работи за нив.
Ke gi iscistat od tie sto gi nacukaa navodno partiski za da gi napolnat so partiski od DUI.Koja ste ziva patetika.Za sekoja laga i izmama na vasata gnida udbaska Pendarovski imate nekoi smesni opravduvanja.Ne stanuva tuka zbor za nikakvi normi tuku predizboren dil na SDSM i UCK.So doagjaneto na SDSM na vlast UCK navleze dlaboko vo site bezbednosni strukturi i prevzema kontrola.
Ти не продавај ефтини приказни . Во " Волци " знам кој се влезе и како влезе , какви дрва има таму во шума нема . Ако се бара специјалци да бодат , треба да извадат максимални бодови , а не да вадат боледување , да се закануваат по телефони преку " луѓе " , итн . Не ми кажувај дека " Волците " се тие што беа некогаш . Многу добро ги паметам старите " Волци " , овие денес се " Волци " у покушај . Плачат од еден терен појак . П . С . Има една единица што е далеку поважна од " Волците " . Таму се све православни . Така да , немој да се сеќираш многу , безбеден си .
Vie se znaete ama na krajot ispaga nisto ne znaete.Koja e taa edinica povazna od Volci kade site se Makedonci?Volcite se najeltina formacija vo drzavata i sekogas bile socinuvani samo od Makedonci.Tie li treba da ja platat cenata i da bidat ramo do ramo so koljacite od UCK koi im gi ubija drugarite vo Vejce samo zatoa sto Stevo pobedi zaradi glasovite na DUI?
Не можам јавно да го кажам името на единицата , меѓутоа во " Волци " во последните години напикаа ќоро и сакато , дечки што едноставно не ги бидува . А за оваа единица што е поважна од " Волци " ако сакаш ќе ти кажам во пп , тука не . И не се секирај , добро знам што зборувам . Физички проверки од годинава се вршат пред камера , и плус беа со надзор од министерството , сега брзо имаше . Снимките се носат во Генералштаб , и пак се проверуваат резултатите . Во времето на ВМРО се пишуваа паушал бројки , способни дечки беа уназадени за овие неспособните да легачат и да лапаат плата исто толку како и оние што не седнале цел ден . Не ми ги кажувај те молам , јас знам кој колку работел . Сите што биле со чичко , вујко и стрина фаќаа кривини и се криеа по соби и канцеларии . Волците не се криви , ама не се тоа што беа во 2001 . А тие од 2001 се унапредени и не се повеќе Волци , туку старешини , командири итн , во Волците .
Se pikaat i sega vo ARM i MVR luge sto ne ispolnuvaat pred se fizicki normi a potoa se ostanato.Imam takov primer vo blisko opkruzuvanje.Ednostavno semejstvoto im trcase na izbori za SDSM i go vrabotija. Povtorno doagame do moeto.Volcite navodno ke se profesionaliziraat i ke se trgnat tie sto ne gi biva za da se primi koj?20 pati polosi od niv vrz baza na megupartiski dogovor SDSM-DUI.Ne postoi druga edinica.Volcite se elitata. Kakva vlada imame a uste potragicno kakov narod zivee ovde i koj se gi glasa dovolno e da ti go postiram ova Жителите на Арачиново во #ClickPlus: Ни ветија дека 300 пилоти ќе вработат од Арачиново https://tv21.tv/mk/zhitelite-na-ara...ja-deka-300-piloti-ke-vrabotat-od-arachinovo/
Zoran Ivanovski (partija Integra) status na FB Ден Дончев на дебата кај Лупевска призна дека државата платила 5 милиони евра пенал за поништување на готов проект за Клинички центар кредитиран од Светска Банка. Се за да можат да направат 5 пати поскап проект од кого ќе земат доволно рекет за до крај на животот. Na povidok nov skandal vo MVR Набавката на старите чизми сомнителна: „Република“ објавува информација од свиркач кој тврди дека Спасовски „стопил“ 150.000 евра за чизми Неодамна полицискиот синдикат реагираше за старите чизми кои беа доделени на полициските службеници. Освен донираните од 1982 година чизми кои министерот Спасовски ни ги претстави како светла инвестиција заедно со донираните шкоди купени од неговиот партиски донатор, скандалозен е неквалитетот на купените 2000 пара чизми со пари од Буџетот на Република Македонија, стои во новиот текст на свиркачите на „Џастпејстит“. Во текстот се вели дека Министерот Спасовски истуркал сомнителна набавка на чизми од 150.000 евра. „На тендерот од преку 150.000 евра кој го доби фирмата Пинко Кирил ДОО Скопје до МВР доставени се мостри за контрола на квалитет пред истите да се дистрибуираат до МВР. Откако е утврдено скандалозното отстапување од спецификациите кои се барани во набавката како водопропустливост, лабораториски сертификати кои не соодветствуваат со реалните параметри и останато, за истите не е дадена согласност да бидат примени во магацинот на МВР. Но, преку најгруба и криминална писмена наредба потпишана од Министерот Спасовски и Директорот Лазо Велковски со која им се наредува на комисијата задолжена за оваа постапка да изврши прием на чизмите, истите се дистрибуирани во МВР. За ваков вид нарушување на постапка за набавка се лежи затвор. За скандалозно неквалитетни обувки за полициските припадници се плаќа со нивното здравје. Спасовски и Велковски дали сте свесни дека тој Ваш допис не застарува и имате основ за одење во затвор за ваквата Ваша криминална постапка на кршење на сите процедури за спроведување на јавна набавка? Добро прочитајте си го законот за јавни набавки и сите останати процедури поврзани со него и консултирајте се со адвокати бидејќи ЈО сега или во иднина сепак ќе мора со ова да се позанимава. МВР не е Ваша компанија, па самостојно да одлучувате што и од кого ќе набавувате, порачуваат свиркачите. Дека СДСМ си мисли на своите се покажа и преку најавената набавка на автомобили за МВР од фирма блиска на партијата. Неодамна свиркачите јавно повикаа на одговор, дали од фирма блиска до СДСМ, ќе се купува возила за МВР вредни милион евра? Да потсетиме дека за скандалот со донираните „нови“ чизми од 1982 година реагираше и Независниот синдикат на полицајците, кои побараа подобрување на условите за работа и опремување на припадниците на МВР согласно Правилникот за носење и времетраење на униформата. -Во овој период МВР доби донација на и од она што може да се види има две врсти на чизми. Едните се со производство од 1982/3 година од типот на чизми на ЈНА но со многу полош квалитет, а другите се еден вид на имитација на Планика но во многу мал број кој нема да биде доволен за сите полициски службеници, реагираа од синдикатот. https://infomax.mk/wp/набавката-на-старите-чизми-сомнителн/?fbclid=IwAR0DxrURVN7gzkLgehbmXEJEwt1ST1NfEz-kP1EpUHQhp9neS3JSTgddC6A @CrazyGirl15 Sto ke kazes na ova?
Се надевам убаво си го поминавте денешниот, веќе вчерашен, роденден и сите обреди ги направивте, како што е редот. ---- Извор: https://centar.mk/blog/2019/10/08/sreken-rodenden-premiere-zoran-zaev-slavi-45-godini/ ---- Среќен роденден премиере – Зоран Заев слави 45 години Објавено на 8 октомври, 2019 во 00 часот и 26 минути Премиерот Зоран Заев денеска слави 45 години. Зоран Заев е роден 8 октомври 1974 во Струмица, тој е претседател на Владата на Македонија и лидер на СДСМ. Среќен роденден премиере Заев. ----
Не можам да се објаснувам со тврдоглав човек . Ти велам човек во блиска фамилија имам во таа поелитна ( не е единица , жалам ако сум погрешила во погорниот пост ) чета во АРМ , а " Волци " и " Ренџери " се гуштери за луѓето во таа чета . Мене ми е жал што вмро ги расипа најелитните единици , напикаа секаков кадар , дозволија да станат плачип*чки од елитни единици . Абе први ќе избегаат ако пукне . Слушај ми го зборов . Пола ќе треба со бетеери да ги собираат од дома . Пола ќе се направат работонеспособни .
Костов: Боки 13 нема сериозно нарушување на здравјето Директорот на Градската општа болница „8 Септември“, Христијан Костов, вели дека Бојан Јовановски нема сериозни нарушувања на здравјето, откако првоосмничениот во „Рекет“ беше вратен назад во притвор во затворот во Шутка, пренесува „СДК.мк“. Боки 13 мина четири часа во болницата „8 Септември“ откако му се слоши пред да даде исказ кај обвинителката Вилма Русковска. „По направените анализи врз пациентот, во кои не се констатирани посериозни нарушувања на здравјето, тој е пуштен од болницата“, изјави за СДК директорот Костов. Му пропадна планот на Боки и на адвокатот за лежењето во болница и да не го враќаат во Шутка.
Владата побарала од Венецијанската комисија одложување на извештајот? https://lider.com.mk/makedonija/vla...janskata-komisija-odlozuvanje-na-izveshtajot/
Бравоо за Обвнинителството кој што ја прошири истрагата за Рекети и за Меѓународниот Сојуз. Сите осомничени и на Фросина Ременски да им се одреди притвор заради Неделувње врзсведоци, злоупотреба на службеа должност и измама на пари врз бизнисмен. НИеден Бизнисмен несмее да биде уценуван од ниедна партија. Обвинителството да продолжи да работи во овој правец и непристрасно. И целата слика што се има за него да добие позитивна слика од Меѓународната јавност.