Пак ќе речам, за цел народ што се смени, не сум компетентна да зборам, но сум компетентна да зборам за тоа дека јас како студент и дипломец добив повеќе шанси за стаж, што волонтерство, што пракси, што дообучувања, што работни позиции за разлика од некои луѓе што ги познавам шо дипломираа тогаш. Не дека премлатив некоја пара ама ЦВто ми е полно за толку мал период. Слична ни` е струката на мене и на тие луѓе, со разликата што во нивно време истата беше далеку подефицитарна. Туку ми падна во очи Селма. Драга како што можеш да забележиш по мислењата, јас сум у првите борбени редови за мир и соживот, за барање на доброто во луѓето. И сум била во ситуација да напаѓам Македонци христијани, браќа по вера доколку сум забележала дека нивното однесување е полно со предрасуди. Значи објективна сум и самокритична. Според твоите мислења, и ти го тврдиш истото за себе. Епа тогаш, зошто не постираше некоја вест со некој од Aлбанците како прават злодела врз Македонци и истата да ја искритикуваш и да докажеш дека си објективна? Зошто не искоментира за чинот на Велики Петок? Или пак хулиганство е само ако доаѓа од „другите“?
Прашај кој не пее од естрадава, мала коалиција, ама добро ги плаќаат. Наум со години пееше по кампањи на СДС стандардно со В.Томовска, ама последно се преобрати. Кај плавиве стандардни се Олгица Христовска, Бени, Дарио, Пилева, мислам дека и Кристина Арнаудова, и без Верица Пандиловска и Распукала Шар планина, кампања нема.
И Наум сончоглед станал . А заштитно лице им беше на СДСМ у пар со Виолетка кога ќе грмнеа со За многу години Македонци .
Морав уште едно последно мислење тука Ах Селма селма, јас не ти побарав да ми праќаш линкови од секојдневно насилство, ако почнам јас да лепам тука од вашите колку жртви има произлезено ехеее до кај ќе стигне темава, не дај боже да раскажувам што лично јас имам доживеано. Сакав да ми постираш било каков доказ дека тоа детето заради кое се бунтувавте, малото, претепаното од Македонците што протестираа, дека постои, дека родителите дале изјава, дека е снимено исто како што се снимени овие што ги тепала полицијата вчера кога протестирале (патем во полицијата има и шиптари во случај да не си информирана). И не знам со која поента си ги постирала тие, да не очекувавте полицијата да ве мази после таков напад? И нашите ги тепаше полицијата кога протестиравме па не испаднавме толкави плачковци ко вас. Патем, не разбрав, ова детенцево што не сакало да баци крст, инаку типична ваша лага со која редовно не клеветите и која ви е редовна причина за инциденти, има 13 годинки, невинко детенце мало така? А да ти кажам дека истите тие ваши мали деца, 13 годишни, редовно се берат во групички и напаѓаат девојчиња Македонки? Лично јас сум била нападната кога бев на истата возраст. Ама ајде, деца, им вријат хормони ќе речеш. Ова детево не можам баш да разберам, го нападнале младичи 20 годишни и повеќе или исто деца? Како и да е не е важно, секако потребната информација не ја обезбеди.
Јас го осудувам насилството, и барам извршителите на убиството (па и роден брат да ми беше, а камоли некој албанец), па дури ако има и нарачатели на убиството на младите пред Велингден да ја добијат максималната казна (да имавме во казнениот закон смрттна казна за овие убијци и таа ќе ја поддржев), и Бог да им помогне на нивните семејства и сочувство од мене...(не ги коментирав во претходните случаи затоа што се коментираше за насилството во последните денови)... Кажав дека насилниците немаат етничка припадност, во петокот македонци напаѓале деца албанци, кои се враќале од училишта. Има луди глави и албанци, кои ги осудувам за сите напади кои ги извршуваат кон македонците (а насилниците од протестите во сабота беа осудени од сите албанци - освен ДПА). Ама да се генерализираат народите за мене не е замисливо, ама гледам тука по се изгледа има луѓе луѓе кои го палат Чаир и шиптарското племе, и шират пропаганда на ‘‘добар шиптар е само мртов шиптар‘‘. (факит, јас се извинувам што линковите не се на македонски јазик, ама еве некоја си тука не сака извинување од мене, па нели јас сум шиптарка За алсат не кажав дека е објективен, туку жалам што нема објективен медиум кој двете страни ќе ги покаже, и сите ќе знаевеме, а не вака јас од Алсат (која ја паралелизираат со Ал Џезаира, ама не знаат што медиум е Ал Џезаира) дознавам за насилствата кон албанците, додека вие македонците дознавате од македонските медиумми само за насилството на албанците кон македонците...Ама добро да знаеше букви не значи дека знаеш да читаш, и да го знаеш значењето на зборовите во реченица... И кажав не ми значи Џафери за министер за одбрана, доколку на демократски начин се постигне да се разреши за мене воопшто не е проблем.... Кога јас би размислувала како повеќето од вас (се извинувам на исклучоците, како тесси) би требало, според вестите во црна кроника, како пијан син го убил својот роден татко или мајка, или таткото од велес (така памтам, ама знам дека беше македонец), кој ги силуваше своите девојчиња, а да не зборувам колку често дедовци силуваат мали девојчиња, па сега да мислам дека сите македонци се манијаци, кои пијат и сексуално злоупотребуваат... И на крај, продолжете така, на вистински прав пат сте ...и ќе повторам, Јас тука ќе останам во Скопје да живеам, доколку на некого му сметам тоа НЕ Е МОЈ ПРОБЛЕМ, ТУКУ НЕГОВ ПРОБЛЕМ И САМИОТ НЕКА СЕ СПРАВИ...(This is my last comment, премногу негативна енергија за да коментирам/дебатирам со Вас)
Селма, насилниците кои ги егзекутираа децата биле луди, психички пореметени и.т.н. Тогаш кажи ми што беа оние 10 000 што излегоа во мај да протестираат во нивна поддршка, мафтајќи со џихадски знамиња, и пароли дека исламот ќе доминира во светот? Ако бевте нормални мнозинството од вас, ќе се оградевте и згрозевте од случајот, немој да ми мешаш баби и жаби, таткото кој си ги силуваше децата од Велес сите го осудија, не излегоа Велешани да протестираат дека е невин и го наместиле, како што тоа го направија твоите соплеменици за гнасните гниди, исто така твои соплеменици.
А вие муслиманите кога се тепавте во џамија, да те потсетам Рамандан Рамандани. Таа ваша вера јас би ја свела на ниво на празноверие и секта. Освен што мсилите дека ќе доминирате со светот и ве учат да напаѓате други луѓе, што друго научивте. Вашите оџи политика тераат. Вчера зборев со еден албанец и ми кажува дека ќе земел 7 жени, дека ако не е невина, прво кажа дека ќе ја убие, а после ќе ја врател кај нејзините. Во кој век сте вие, во камено време. Замисли таков маж да имаш. Ама реалноста е друга тој кутар од што е прост 1 жена нема да најде не 7. Си купил 2 дипломи а невработен. После јас и другаркава кога си заминваме викаме “леле абе овој прост бил“, вика “пушти го утепан без зрно барут“.
Половина вести на Сител каде биле кандидатите за градоначалници на ВМРО и што им се ветувањата, завршуваат вестите и даваат митинг. Мда... Што не се преименуваат во ПР агенција Сител,а не телевизија.
На што личи бре тоа Сител. Излегува Латас и 20 минути јаде бурек. Вести ли се тоа? Мизерија од новинар, бедотија. Ако сакаш прај емисија или ПР агенција па рекламирај. Ама на вести да го тупиш до толку, ти бе брат, си многу јако искеширан. Нема каде шовек да се информира на ТВ. Нешто Телма се обидува, ама ќе ја заприметат портокаловиве и ќе оди јабана, ама аај тоа следната година. За сега доста беше Алфа што ја уништија. Се на се, нема човек каде вести да види. Затоа веќе ги избегнувам.
срамота форумов станал плаката на власта ccccc слободно банирајте ме разочаран сум сто се овие реклами ???
Селма, дај те молам жити се не се фолирај и не шири глупи дезинформации тука! Македонци отишле во Чаир кадешто живее 70% Албанци и муслимани, и којшто секој втор се бави со нелегални бизниси и терале некое мало дете да бакнува крст?Кого вие тука фолирате и мажете?Овие статии се чиста новинарска патка сервирана за да не се губи сликата на жртва иако 98 % од тепаните се Македонци Или тоа дека во овие 2-3 месеци добро ги истепавте секојдневно Македонците по автобусите, школите и барате повторно алиби со измислени наслови да се претставувате жртви и угнетени? Во скоро 98% од инцидентите жртви и нападнати беа Македонци и се тоа околу Чаир и Бит Пазар масовно во групи. Уште фолирате и лажете за нападнати девојчиња Албанки.Никогаш во живот не сум сретнала и видела случка во којашто Македонци малтретирале девојчиња Албанки за разлика од тоа како поминуваат Македонките во доминантно албански средини со штипење за газ, свиркање, дофрлување недолични зборови, застанување со автомобил и многу други “културни и цивилизирани“ работи од “угнетените и обесправени “ Албанци.Се е тоа тивок притисок на еден или друг начин Македонците да се иселуваат од таму константно создавајќи им несигурност. Само во последниот ден имало 6 одделни напади на Македонци низ Скопје, а ниту еден на Албанец. Во петокот Македонци не напаѓале никакви Албанци, туку е тепан еден Албанец којшто е стар должник на Македонците.Тоа што вие самите си измислувате инциденти и малтретирања со цел да бидете вие секогаш “жртвата“ тоа е веќе друга работа.Насилникот не познава националност, но кога 98% од насилниците и тепачите се Албанци тогаш насилството познава националност. Вие за се сте толерирани од државата со цел да не се нарушат меѓуетничките односи.Протестантите што протестираа во петокот беа буквално претепани од полицијата на плоштадот Македонија за разлика од тие во саботата што полицијата само ги бркаше, а судот ги осуди условно да се јавуваат наредните 7 дена во судот за палање автобус, превртување автомобили, тепање цивили Македонци и ред други работи.
Валерија епа ајде како права вмровка кажи разочарана си или не од власта. Синоќа кога слушнавме дека на Македонците од Мала Преспа им се закануваат нациоанлсити од Албанија татко ми пцуеше по Грујо, демек крив е што стави минситер шиптар, малку ли им ена тие луѓе што се сиромашни, па уште фали и некој да ги тепа. Разочарана сум општо од оваа држава од се. Каква е таа плиција што не може тепачки да спречи.
Е ова се вика треснување од цименто Премиеру Никола. Како прво, јас не сум “наречен Стојанче“ туку Стојанче е моето крстено име од раѓање до ден денес. Инаку, повеќето македонски граѓани ме знаат како “Генерал Стојанче Ангелов“ и ми се обраќаат со “Генерал“ или “Генерале“ па би било убаво кога во иднина, и Вие, би ми се обраќале со “Генерале“ или кога ќе зборувате за мене, да ме нарекувате “Генералот“ или “Генералот Стојанче“, кога веќе толку Ви е мерак заедно со вашиот д-р Латас, да ми се обраќате со моето родено име Стојанче, мислејки дека на тој начин ќе ме минимизирате, односно ќе ме направите помал. Изгледа моето име Ви остана единствениот аргумент кога сакате да го намалите мојот авторитет. Колку за илустрација, пред неколку дена, додека го фрлав ѓубрето, еден од неколкуте Роми кои се мотаа околу контејнерот, почна да вика по мене: Генерале, Генерале, каде да се потпишеме за референдумот? Но тоа се сепак само гладни и полуписмени Роми. Најверојатно не знаеја дека се викам Стојанче. Затоа и ми се обратија со “Генерале“. Вие сте друго. Вие сте Премиер. Вие знаете дека јас сум Стојанче. И уживате во тоа. Премиеру Никола. Во мојот живот сум работел многу дискретни работи кои останале тајна дури и за моите најблиски соработници. Посебно во периодот додека работев во специјалната полициска единица Тигар. Понекогаш, дури ниту ние, кои учествувавме во самите борбени акции, не знаевме каде се и што прават останатите наши тимови. Сме извршувале специјални полициски и воени операции во маскирни униформи на специјалната полиција, во плави униформи на регуларната полиција, сме работеле и во цивилна облека но сме работеле и во маскирни униформи на УЧК. Имам работено работи кои Вие и вашето опкружување можеби сте ги гледале, но само на филм. По завршената работа молчевме. Молчевме и молчиме до денес. Ќе молчиме се додека сме живи со мала можност, некои од нас, а можеби и јас, на стари години, да напишеме некој мемоар. Се разбира доколку доживееме старост, нешто во што јас најискрено се сомневам. Премиеру Никола. Во мојот живот јас научив да чувам тајни. Без притоа тоа да ми смета или оптоварува. Ги чував тајните дури и кога можеби не требаше. Но кога денес го слушнав вашиот детски говор во Универзалната сала, детски говор во кој меѓу другото рековте дека на Бранко му помага “платеник за ситни пари наречен Стојанче“ едноставно не можев да оддолеам на желбата да споделам една партиска тајна на “Достоинство“ со македонската јавност. Бидејки вие сте тој кој прв го прекрши непишаниот договор за дискреција кој ние премолчано го постигнавме со вашиот човек. Партиска тајна за која веднаш го известивме раководството на нашите коалициони партнери. Партиска тајна поради која нашите коалициони партнери имаат неограничена доверба во нас. Премиеру Никола. Кажете и на македонската јавност колкава беше вашата последна понуда од пред неколку дена, понуда која ми ја дадовте на 28.02.2013 година, денот пред да ја одржите средбата со еврокомесарот Штефан Филе во Македонија, понуда која ми ја дадовте преку еден од вашите најблиски соработници, министер од претходните состави на вашата Влада, кој сепак потекнува од старото ВМРО-ДПМНЕ и кон кого сеуште имам доволно почит за да не го спомнам неговото име. Бидејки, тој и не е виновен. Тој само требаше да биде убедлив посредник, посредник кој повеќе од сигурно се јави по ваша наредба или барем со ваше знаење и дозвола. Кажете ја јавно вашата последна понуда до мене, бидејки во спротивно можеби јас ќе ја кажам. Во мојот мобилен телефон сеуште чувам неколку СМС пораки кои се повеќе од доволен доказ за да се види нечесниот, валкан и гнасен начин на кој вие и вашите најблиски луѓе работите. Премиеру Никола. Кажете и за вашата понуда од мај и јуни 2012 година. Кажете за да не кажам јас. Ве разбирам дека сте бесни и фрустрирани бидејки не сте навикнати некој да ве одбие. Но запомнете. Во Македонија има и чесни луѓе, чесни луѓе кои не можете да ги исплашите, чесни луѓе кои не можете да ги купите, чесни луѓе кои не се продаваат како стока, чесни луѓе кои имаат достоинство. За жал, вие не сте навикнати да соработувате со такви луѓе бидејки такви луѓе околу вас најверојатно има многу малку. Лидер на македонските бранители Претседател на “Достоинство“ Генерал СТОЈАНЧЕ Ангелов
Jас го знам вака да не беше Cдсм, вестите на Cител ќе беа, добровечер, ова се вестите на Cител, фала пријатно
Да не беа политичките партии во македонија, вестите на сител ќе беа: - Добар ден, ова се вестите за денес, пријатно.
Хахаха, добро е ова. А еден мој пријател ми вели: Ај сега да погледам малку Сител, таму е толку се убаво и има економски прогрес. Кога гледам Сител, заборавам на мизеријава што ме мачи.
Латас чувствува потреба да ја говори вистината и тоа ничему изазван, да употребам негов термин. Инаку децааааааааа идат избори пазете се. Ќе има секакви заткулисни и подмолни игри, гледајте да не бидете дел од нив. Еееех Македонијо, до каде дојде. Не си од Македонија ако 6-8 месеци однапред не знаеш дека има избори. Зашто не можеме да бидеме нормална држава и да дојде денот на изборите, да си гласаш, па кој сработил или му се посреќи да си добие мандат и све тоа да помине без пола или цела година малтретирање на цела јавност и народ. Уште од лани почнаа борбите за да еве сега кулминираат. Нема теоретски шанси нашата длабоко политизираната држава да го искорени овој феномен уште долги години. Се е сведено на политика, ама буквално се. Ако протестираш против власта, тогаш си од СДСМ, од друга страна СДСМ вика или си со нас или против нас, оди најди му ја сега средината. Иако сум политички неутрален и немам членска книшка од ниедна партија, сепак си имам свој став и позиција кој случајно или не може да се совпадне со некоја партија, ама не значи дека ги застапувам интересите на таа партија. Во принцип гледам да сум реалист и мислам дека Бранко се глупира подолг период. Не знам што се замислува дека пак ќе се враќа на власт, кога реално е многу тешко изводливо. Не се ова 90-ти години па ајдееееее дупи го народот со југоносталија. Смешно и жално истовремено. Да не биде дека го бранам ВМРО, и нашиот премиер во последно време ја зезнува работата. СЕКОГАШ кога има меѓуетнички тензии, некои немири или инциденти или од таков размер големи работи, нашиот премиер е отсутен или е во странство (каква коинциденција?) и се крие како пичка. Па реално така си е сега што, не бранам ничија страна. Не ми се верува дека како се одвиваат работите ќе имаат мирен завршеток, но да се надеваме се е во жар на борбата за локална власт. Македонското единство исто така доста е опаднато, еден асален протест не можеме да организираме и да докажеме дека оваа држава припаѓа на нас!!! А не на некои што ни дошле на гости и ич не им е гајле за иднината на државата, па се однесуваат како вандали. Време е за промени, време е за... платена политичка програма.