Ili si štabski trol pa si primorana vakvi gluposti da tropaš, ili stvarno si so ograničena inteligencija. Mene me fakja sram koga te čitam Se izvinuvam za lat, ama posilno beše od mene
СДСм можат да речат „дајте ни уште еден мандат - ќе досредиме, сЕ“. Така барем нема да изгубат убедливо. Плус ако додадат работи од типот на: „скоро не примија во НАТО“ „враќаме ддв“ „улици правиме со месеци, (земја, ровови на сите страни, Скопје од работа го направивме ко поствоен Бејрут, автобус не може да помине)“ „даваме грантови на фирми, преку фонд на иновации“ „даночни олеснувања за работодавачи (пријавени работници на 300 евра да плаќаат данок за 200 евра плата)“ „лекови без квота“ „нови учебници за децата“ „ВМРО сега, се ќе руши и ќе иде назад.“ - Може и ќе победат. Карфиолот наш е убаво варен и лесно може да се збуни. Вистина, на прав пат се. Само не им текнало досега.
Пoбедaтa нa дпмне не зaвиси oд сдс, дпмне требa дa си терa свoјa пoлитикa a немa јaсни пoрaки, дпмне мoже немa дa биде пoбедник бaш пoрaди тoa штo не кaжувa декa ќе им руши се нa oвие, тoест немa дa дoјде дo пoтребнaтa брoјкa зa сдс и сите aлбaнски дa немaaт 60+1
Како порано не им текна... Генијален предлог на грчкиот премиер: “Грчкиот премиер Мицотакис има предлог како да ги разграничи производите кои доаѓаат од земјава и оние кои се од Грција. Грчките медиуми пишуваат дека Мицотакис предлага разликата да се направи на тој начин што трговските марки од земјава, во светски рамки би биле брендирани со името „Мacedonia“ a за продуктите од грчка Македонија би се користел називот „Мakedonia“. Тој оваа идеја ја претставил пред претставниците на грчката Асоцијација на извозници на состанокот одржан во Солун. Оттаму велат дека до неа дошол откако на Гугл пребарувал со зборот „Мacedonia“, и дошол до заклучок дека најголем дел од резултатите водат до името на нашата земја. ...“ извор
Oнa кoгa тaткo ти ќе пoчне дa збoрувa пред твoите пријaтели... Зaев сaм пo себе е штетник пo мaкедoнскиoт јaзик културa и идентитет. Oд деведесетите им се укaжувa кoгa се дерaт пo улицa, не се викa лoпoви, туку крaдци... Се е прoменливo сaмo кoмуњaрскaтa лудoст oстaнувa. Кaтнaтa гaрaжa јa преименувaaт oд Тoдoр Алексaндрoв кoј се бoрел прoтив србoслaвијa зa aвтoнoмнa Мaкедoнијa јa преименувaaт вo Бекo... Пoтoчнa Беoгрaдскa Кoнфекцијa. Oдврaтни. Мaлo Сутрa. Членствo лoбoтoми. Кишa срaње oкo Крaгујевцa. Југoслoвенски есперанто.
MISSION ACCOMPLISHED Мислам дека успешно ја национализиравме темата. Сега може клучот да и го мавнат. & justice for all. тк - светлото.
Е кoгa ќе ми текне кaквa беше темaвa пред 3 4 гoдини, шaренa хистеријa... Не зa џaбе рекле aкo си млaд a не си либерaл немaш срце, нo aкo си нaд 23 24 гoдини a не си кoнзервaтивец немaш мoзoк Немет пaри oд здруженијa дa се ревoлтирaни, немет куртoни немет ревoлуциoнер, тoлку ги зaбoле зa Мaкедoнијa и свoјoт нaрoд.
Ја несум штабски трол и немој така да ме нарекуваш Да тогаш сум коментирала зашто сум сметала така и тоа се покажа дека е точнодека Макрон ни стави Вето и некои се свртија против него бидејќи е грешка. А ја коментирам бидеќи и мислам добро на државава и живеам тука и ме тангира. Тебе ако не те интересира што се случува околу тебе е твоја работа.И јас ке пишувам што сакам.
А што има СДСМ да понуди? Гледам колку ја однесоа државата напред. Какво ЕУ, какви бакрачи. Уште не ни е време за таму.
Се е попусто од толку многу очекувања од овие сегашниве, остана само од трите подолгото за жал Мислам дека за краток период им помина рокот...И нека фаќаат џаде назад во МУРТИНО и нека садат корнишони!
Кaтa кoмуњaркa бaрa aпaнaжa, пaзи дa зимaлa плaтa oд нaрoдoт дoдекa е вo шуткa, сум видел се aмa вaквa вештеркa никoгaш. Некa бaрa aпaнaжa вo Арaчинoвo.
Итно Владата во соработка со Министерството за Животна Ср. да превземат мерки за Аерозагадувањето. Да се направат строги контроли кај Фирмите со А и Б лиценци и дали имаат соодветни филтри. Да се прават контроли и дали има палења кај дивите депонии дали согоруваат загадувачки материјал. Движењето во централното подрачје дасе намали со возила и издувни гасови. Повеќе да се користи јавниот превоз и државните службеници да ги намалат службените давачки. Да се контролира урбаната мафија и да се забранат градење на згради близу ценатарот но и околу, и зградите кои што се прават да бидат регулирани според стандарди на загадувањето и да се градат згради со помала катност за да може да струи воздухот послободно. Засадување на дрва и зелена површина за подобра средина.
A kого навредив? Зарем само јас пишувам против Муртинецот... Извини ако се навреди ти..И не навлегувај во туѓи интелекти не си достојна за тоа ок!
Не пратам нешто политика последниов месец.Ај просветлете ме ако сакате по две прашања: -што изводи Макрон? -зашто ќе има предвремени парламентарни избори? ме интересира бидејќи званично имам право на глас.
Значи ти одиш по пронцип каде сите турци там и гол Асан. Аха, јасно. За нас само трет, полош и од двамата последни, и да не њама скроС.