Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Каменувани автобуси и тепачки меѓу средношколци

На повеќе локации во Скопје во текот на вчерашниот ден се случија неколку инциденти меѓу кои каменување автобуси на ЈСП и тепачки меѓу средношколци.

Како што соопшти МВР, во 11,10 часот вчера во Скопје на ул. „Китка“ во СУГС „Браќа Миладиновци“, поради меѓусебно нетрпение настанала вербална расправија, а потоа и тепачка помеѓу учениците Ф.Ѓ.(18) и Н.С.(19). Во тепачката тие се здобиле со видливи повреди.

Во скопското село Радишани пак, околу 20,30 часот, непознати лица каменувале автобус на ЈСП бр.47, при што се повредени патниците Б.Ј.(17) и А.Р.(19). Тие се пренесени во Ургентниот центар, каде им е укажана лекарска помош, а се преземаат мерки за откривање на сторителите и расчистување на случајот.

На бул. „Гоце Делчев“ синоќа околу 23 часот во Скопје непознати лица каменувале автобус на ЈСП бр.50, при што е скршено едно стакло.

Во 10,30 часот вчера во полицијата на Бит Пазар, А.Д.(43) од Скопје пријавил дека на 02.03.2013 година, во 14,30 часот на бул. „Никола Карев“ во близина на надвозникот кај Бит Пазар, автобус на ЈСП бр.61, бил сопрен од страна на пет до осум непознати лица, по што тој бил физички нападнат. Бил удиран со тупаници и клоци по лицето и телото, од што му биле нанесени телесни повреди. Се преземаат мерки за откривање на сторителите.

Полицијата презема мерки мерки за откривање на сторителите и за расчистување на инцидентите.

извор

Ме интересира кои мерки ги превзема полицијата.
    Секој ден се возам со автобус, со страв ли да се возам, некој шиптарски мајмун да не ме нападне додека се возам во автобус?
    Претераа.
    Нормално дека е за политички цели, но мене гајле ми е за нивната политика.
    Оваа власт треба да ми овозможи безбедно да се движам во својата држава, ако продолжи вака ситуацијава, ќе бидат среќни ако воопшто победат на избориве па и на парламентарни.

2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Абеја не се секирај, ако се случат напади ќе бегаме заедно со полицијата.
    И џабе им полиција низ цело Скопје, кога пак не смеат да ги чепнат,а за тоа дека утре ќе има немири ќе има.
    А, и од МВР немале официјална информација добиено дека се најавени протести.. така да за секој случај топли доме и исклучи се од светот, додека ги слушаш насекаде полициските и амбулантните сирени.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.193
    Допаѓања:
    12.956
    Вечер генерал Ангелов на алсат ќе дебатира до губрето министер во 20.45.

4. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Тоа што Талат прифатил дебата е доказ дека дури и терористичката ДУИ има повеќе демократски капацитет од патриотската ДПМНЕ.
    - јеби га, има поента.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Знаете кај се полицајците??
    Се пикнале во апелација у бифе, два дена ги гледам неможам да се изначудам.
    Поише имаше денес полицајци него спорови.
    А едно 3-4 коли брза помош поминуваат овие мува не ги лази.
    Па кое демек кружат кај Јустинијан кај бифето позади, и за што, да не ме бранат ако ме нападне некој.
    Сигурно.
    НЕзнам дали знаете ама утре имаат изгледа браќава протест закажано.
    Како ќе се иде на факултет незнам.

6. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Утре не верувам дека ќе има инциденти како минатата сабота, ама сепак... превземете мерки на претпазливост. The savages are coming. :) Полицајците се информирани дека пак се спрема некој џихадистички протест и верувам овојпат ќе реагираат спремно и ќе ја разбијат толпата уште пред да се собере, во спротивен случај... ќе гледаме како изгледа ситуацијата во Сирија одблизу. Стварно не знам кој ги мотивира и подбуцнува магарињата на возраст 15-20 год. да се понашаат како да е ова див запад или да ми изиграваат муџахедини и да го величаат алах (намерно со мала буква). Мора да се стави крај на ова лудило, ок знаеме дека сме различна нација, вера, дека можеби нема да има никогаш вистински соживот, ама барем можеме да живееме цивилизирано и секој да си ја брка својата работа.

7. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Оставете ја полицијата на страна,во полициските редови македонците се малцинство,плус што се плашат за своите работни места. За такви протестанти,треба да има ваква полиција:
    http://www.youtube.com/watch?v=PRLpfKzd1Qk

8. vecipeci

vecipeci Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Нешто слушнав, утре ќе имало протести, па сега се мислам дали да одам на фах.
    Што мислите? Да не одам а? :?:
    Од таму морам да поминам, па страв ми е да не им текне пак да кршат се живо.

9. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Џабе не превземаат толку мерки ако нема, ако викаат дека не е најавен!
    Јас немам намера утре да мрднам од дома, да настрадам поради некои невоспитани и нецивилизирани говеда, не мислам!
    Ѓубриња!

10. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Стојанче Ангелов ми е идол.
    Официјално.
    http://www.youtube.com/watch?v=GOUtZ3VWcMU

И кога сме кај актуелните политички настани,збор-два за политичките платени пропаганди.
    Името не се менува без референдум.
    Ама,државата се предава во туѓи раце без знаење.
    Каде се сега ВМРО да излезат со изјава за Талат?
    Поефтинале лековите. Поефтинале колку? 10 лекови за 0,25 денари поефтинаа.
    Наеднаш дошле избори, пензиите случајно скокнале.
    Во сите кампањи, па и порано со СДСМ беше истото. Све вложуваат во пасивното население, а активното она од кое државата практично живее не е вклучено на никаков начин освен да летаат со знамиња на митинзи и случајно или не партиски да добие работно место.
    Е, после ќе се карам со неписмени по шалтери. Па, ќе се карам.
    Нека гласаат на избори тие што имаат корист од партиите, јас не си го копам сопствениот гроб.

На lackygirl, lolyta777, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сега на дебатата Стојанче убаво му кажа на гомното.
    Права, права, права се бараат, преку оваа доле од вашите права, вие не сте Албанци бре, бев јас на одмор у Албанија летото, е тоа е народ, ова тука е племе гнасно смрдено, само серат за права.
    Убаво им кажа, му вика кажи Албанците кои права ги имаат у Грција, кажи?! Е кажи де, појма немаат тие бе, навикнати се само со насилства и дивјаштво, како пред неколку века кога се разбирале, иако и тогаш верувам ќе се најдело пак некој друг начин.

Незнам шо треба да се направе, кои мерки да се превземат, и кој да застане на врвот на оваа посрана држава, да еднаш засекогаш се расчисте овој хаос, нема шо да се бара повеќе права бе, шо повеќе од ова, ако не ви се свиѓа идете си бре у Албанија, Косово, Авганистан, Америка, или у пм, каде сакате, веќе преку глава од шиптараната која шета низ Скопје како да ние сме во нвина држава, и сме им го убиле кралот кој владеел со години, незнам Грујо зошто не превземе нешто со ова, ниту па го дискутира како битно прашање ова, ебате говорите низ градовите, секој ден исто срање, со Брането под рака и нека идат пак у Радика у МАврово да вечераат и пијат кафе, е тоа се дешава позади нас да знаете!
    Си се смејат и наздравуваат.
    Шо не се најде некој паметен шиптар да ги силува и двајцата, некоја тешка педерана од Чаир, секако ги има ногу!
    Уф ми олесна!
    Така да, нема извини, нема, и сите Албанки и Албанци на форумот, шо се бунеа пред некој ден, нека не се осмелат да писнат дека не е така, ве молам, можда вие сте поразлични или не, не ме интересира, не ве знам, ама што е вака - вака е!
    Цел град е на штрек од вас, наместо вие да ни го имате стравот, ама не, ние сме црни Македончиња, како тоа да се крениме и здружиме, јеботе и нас сите...

Порано не ми беше јасно шо толку имаат сите против шиптарите, шо толку му сметаат, но тоа беше кога си живеев во Неготино, и не бев сведок на лице место, секој ден, тука во Ск, каде имам шанса да видам која е разликата.
    Ееее мало мало Неготино, ама чисто!
    Кешки цела држава да ни е таква, раат, па сами да се кубеме ние Македонците.

На esperanca, angelina1, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Леле колку ме изнервира овој Талат Џафери во наша македонска држава него го ставиле министер за одбрана и со цел памет на дебатата заборува албански идиот ама затоа Стојанче Ангелов се убаво му плесна во лице алал да му е.

На lackygirl и Tanjamm им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Од неофицијални извори, штрајкот на шиптарите ќе бил денес околу 12 часот. Дали има некој некакви информации, не знам како ќе си отидам дома ако биде се блокирано и ако палат и кршат пак нездравите, страв ми е и во автобус да се качам :^)

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.193
    Допаѓања:
    12.956
    А новинарот го видовте ли, па и тој зазема страна. ОООооо качаци едни неписмени, од која планина ли дојдоа да се прават паметни тука. За нив џабе образование, џабе се, тоа е диво племе. Па и Ромите се гнасат од шиптари и не ги сакаат. Има малку случаи на мешани бракови и како ли ја коментираат состојбата. Има еден актер шиптар и жена од шоу бизнис македонка, како е да спиеш со човек што сигурно дали некое евро за помош на учк, придонел да ја истребуваат твојата нација.

15. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Јас слушнав во 13часот после молитвита во џамијата,тогаш ке ке штрајкуваат,Абеја викај такси и бегај си порано :lol:

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Ајдее стварно веќе да не знае човек во што да верува. Сега па откажан бил протестот? Нека се решат, ќе протестираат или не?
    "Ноќните апсења во Чаир се пропаганда" извор

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
  18. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
    Кога тогаш Албанците ќе си го добијат тоа што го сакаат...
    Немоќна држава сме се ке ни земат.. :( :doh:

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.679
    Допаѓања:
    22.787
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Курир и нивните жални обиди да го исперат г***т на Грујо за именувањето на Талат.
    Заменик министер во времето на СДСМ, ама сега седнат во удобна фотеља во владејачкото ни ДПМНЕ.
    Кандидат на ДУИ, коалиционен партенр на ДПМНЕ.
    Ама не, битно е да се помене дека бил заменик министер во времето на СДСМ.
    Патетитики.

Него друго сакав да кажам, мило ми е што СДСМ одлучи да ги подржи кандидатите за градоначалници на ДПМНЕ во Струга и Кичево, барем да не се разделат македонските гласови во овие две општини. Некаде читав дека и покрај тоа што македонските партии се здружени за еден кандидат во Кичево, сепак мнгумина Кичево веќе го сметаатза изгубено зашто Аљи Ахмети веќе наполнил 31 авион со патници кои што ќе дојдат да гласаат на изборите! Па ако има кичевчанки на форумот, нека кажат како е расположението во Кичево и дали македонскиот кандидат има шанси за победа?

На artemis, Hipster, kate21 и 2 други им се допаѓа ова.