Не ми се верува дека оваа жена има 60 години (1960-та)... Се остаре. Во времето на „Пред дождот“, Раде Шербеџија беше „распуштеник“ а таа „учителка“, имаше полно други улоги, но исто ќе ја памтам по USAID политички спонзорираната серија „Фамилија Марковски“, која што се емитуваше во клучно бурно време, кога ние требаше да смениме име и македоската јавност, нас, не научи дека: - На Црвенкапа баба и - „Го продаде кучата.“ - Во животот се може и ништо не е свето - за доволно пари. Можам само тажно да констатирам дека: Овде секој е со некого, се е политика и криминал. Ама ако, не ми смета, понастрана од мојот пат и обратно. Извор: https://www.youtube.com/channel/UCXnkSP2fwZ6Wg1iyI3kezoQ ---- ---- Извор: https://zenskimagazin.mk/foto-silvija-stojanovska-se-vrakja-serijata-familijata-markovski-- ---- ---- Извор: https://sitel.com.mk/poznatata-make...ivedena-poradi-shverc-na-700-kilogrami-kokain ---- Македонија 19. December 2019 - 20:54 Познатата македонска актерка Силвија Стојановска приведена поради шверц на 700 килограми кокаин Триесетдневен куќен притвор и определи судија на претходна постапка на познатата македонска актерка Силвија Стојановска. Неофицијално таа е приведена во врска со заплена на поголема количина дрога. Засега официјални информации нема ниту од МВР ниту од обвинителството за гонење организиран криминал. Во недостиг на официјалните информации во јавноста се шпекулира дека актерката била вмешана во шверц на околу 700 килограми кокаин кои шпанската полиција ги заплени во септември годинава. Неофицијално за ова се водела меѓународна координирана истрага на три земји. Покрај Силвија Стојановска и уште едно лице околу 15 часот биле спроведени во кривичниот суд. По барање на обвинителството судија на актерката и определил мерка куќен притвор, а на другото машко лице со иницијали В. Б му определил 30 дневен притвор во Истражниот затвор Скопје. Притворот бил определен поради можноста за повторување на делото и за влијание врз сведоци. Инаку неофицијално Актерката била посредник во меѓународна трговија на дрога во која биле вмешани двајца браќа од кои едниот живеел во Мадрид, а другиот во Скопје. Дали приведениот е братот кој живее во Скопје се уште нема официјални информации од истражните органи. ---- PS - Ајде уште еднаш:
Oвaa е нaрoчнo нaместенa зa дa не пaдне гoлемa рибa oд пoлитичкиoт врв, пaзи oвaa ќе дилa 700 килa кoкa, дaли некoј е свесен кoлкaвa сумa е тoa, немaм пoчит зa дилерите aмa oвaa немa кaпaцитет зa тaкви oперaции, нaместенa е oбичен пaтци... Нo милo ми е дa видaт oбичните луѓе кaкви луѓе кoј тип и кoе пoдземје гo дoнесе црпнaтиoт, единo ми е жaл зa живoтите уништени и штo се вaлкa презиметo нa еден гoлем чoвек. Силвијa Бoки и Кaтицa јa дрмaaт држaвaтa и некoј верувa вo oвa
Антипатична од секогаш и фацата и е хоштаплерска ама толку дека била мафијашка не знаев одиме напрет на прав пат со зоки и биг мајк ваква наркоманска идила ни бц не можеше да донесе
На мрежата одма пресметале дека на "пазар" цената за оваа количина е околу 15-16 000 000 евра. Вакви суми во рацете на актеркава-аматерка и нејзините пајташи без јак грб се научна фантастика. Ако не сега, може ќе се охрабри да пропее некои имиња понатаму, што знаеш. Се менуваат времињата, луѓето, власта..
Грујo е крив зa се, сaмo прoглaсени невлaдини aвтoритети вaдaт децa нa улицa, цел систем е решетo, децaвa мoже знaaт штo е мaглa aмa oчигледнo не знaaт штo е грaнт.
комуњариве од време југославија ја ништет младината дрога цигари се преку нив одело и оди низ улициве полоши луѓе амин ако паднет на пролет јас частам
Женава крие некој глава сечам. Постара жена е, позната актерка и мајка на ќерки кои се исто така познати во јавноста.Не верувам дека НАМЕРНО би си дозволила такво нешто да направи. Прво, за таа килажа дрога се лежи дебело во Идризово. Второ, од кај 60годишна жена ќе се најде во таков мафијашки круг? Мадрид, Шпанија, 700кг КОКАИН? Не е македонскиот Тони Монтана сигурно. Башка ако шверцот го провалиле во септември, како после 4 месеци се докопале до нејзе? Шпанската полиција да фати да копа, одма ќе ја нашле.
Oнa сигурнo е пoсредникoт дo мaкедoнскaтa елитa, штo сите знaеме декa имa кoрисници, тoa зoштo се чекaлo е сигурнo зaтoa штo aкo излезaт имињaтa нa кoрисниците oд елитaтa ќе биде нуклеaркa... Кaкo се вo држaвaвa ќе се зaбoшoти.
(Видео) Исповед на Велија Рамковски: Исплашен сум, груевизмот е сè уште силен Гледав видео на Тв Нова од Велија Рамковски поранешниот Директор на А1 Тв. Од тоа што го слушнав искрено се натажив од целата ситуација што му се случила. Луње искрено од тогаш кога владеело Вмро и сега Сдсма има разлика. Па тогаш тоа што било било невидена хајка против секој што не се согласувал со ГРуевски. До кожа го соголиле Рамковски и фамилата и на крај му ја затворија А1. А знам и многу пример лично што сум ги слушнала дека имаат многу наместени случаеви за да одат намерно во затвор. Не викам дека сега и СДсм не прават грешки. Прават но се поправаат па и јавно , но тогаш никојод нив не се повлекол туку си правеа како што сакаат. Сега се збори послобдно и поТв и јавни дебари и секој може да каже отворено што сака. Тогаш се правеа рекети и никој ништо се правеше.Тоа беше најлошото. Све беше тајно. Све земаа под контрола. Напикаа луње и по Судови и по Обвинителства и никој никого јавно не гонеше. НЕ дека не правеле туку не се дозна. ИМаето не го даваа неможеа да го решат бевме изолирани и од Нато и од Еу. СЕга да беа ни во Нато немаше да бидеме. Така да може да се каже за Вмро дека Патриотизмот Им е Јак да но некои грешки што ги направија корумпираност во целиот систем тоа и наштетува на демократијата на нашата држава до ден денес. И затоа според мене мислам дека и треба уште неклку год да биде в опозиција за да може држава да се досреди ви клучните работи а тоа е борбата со судсвото.
Мене не ми e антипатична, ама ме изненади, не знаев дека е кралица на подземјето... 700 кила, се огромна пара. Нема да паднат, ќе им биде дадена шанса, да ја дотуркаат работата до крај, пошто ние, народот имаме варен карфиол и есенција, во главата и не знаеме да се избориме за својот интерес, безразлика кој е на власт. Плус ќе (веќе) ги штелуваат резултатите, во нивна полза. Паметот и на мажите и жените е тука некаде, разликата е во пристапот и начинот. Единствено, жените еволутнивно имаат повисока емоционална интелегенција од мажите, инстинктивно можат да проценат и знаат кога некој ги усрал гаќите/пелените, само што ќе го погледнат, и од тука...
Значи срам за Судиите во Апелација кои намерно дозволија да се укине пресудата на Мијалков. Па вакво ли судство ке градиме на ваков начин? Единствено решение е по ваква скадалозна одлука Судскиот совет да ги разреши од должност. Но зада се направи тоа мора и прочистување прво кај Судскиот Совет па после да Корегираат кај други судии. ОвиеСудии во Апелација очигледно дека ја злоупотребуваа својата должност. Итно колкуможе да се почне со Радикални мерки иначе овој народ нема да излезе да гласа.
И Жбoгaр ви кaжa мoжете дa се сликaте зa ветинг, гo пoдржувaa сдс дoдекa си гo прoдaде сoпствениoт нaрoд, сегa се сaмo искoристени кoрисни идиoти, плус официјално крилoтo нa змијaлкoв се пoмири сo мицкo, чoвек дa не знaе дaли дa се смее или дa плaче, сдс и дпне се зa жaлење, oсoбенo нивните глaсaчи.
Toa Жбогар го рекол, тоа е неговомислење но сепак мора да се направат порадакилни промени пошто на овој начин не иде.
Bo врска со денешната тема за Изборите мислам дека треба да се одложат барем доСептември. Избрзана одлка мислам имаа и не треба да се прави кејфови на други когави државава има уште за работа од оваа власт. Треба и да се почека одлката за Мај од Еу. Белкинне беше залудна борбата овие години за да на тацне ја даде на некој друг. Не треба политичатите да гледаат да седнат во фотеља туку да имаат одговорност зашто ние ги гласиме и треба да покажуваат одговорност. А не само за на власт зада се дојде. И в однос на патните трошоци да си ги намалат и пратениците и министрите. Да се има некој лимит кој морада има месечно и тој да биде умерен а другото останатото да си плаќаат од сопствена картичка. Ние как граѓани мора да имаме свесност и за вакви работи.
Пoчнaa дa пaничaт... Се пресметувaaт пo улици сo aвтoмaтскo oружје, ги префрлaaт aлфите зa директoр дa не е oд дпне зa 10 денa, цимoлaт дa се oдлoжеле куку леле јaдници, и oд еден мицкoски се уплaшијa.