Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    9.706
    Насанкано дрпмне баш пред пролетен распуст нови уценети дугмиња гласаа во интерес на зеки и терористите, платени да прават скандали како тетињата назад, нот гуд.... Мицко треба да излезе со скрос нови листи ако сака да зголеми шанси на партијата колабораторска повторно.... и министрите некако не му се покажаја.... требаше да му пука бомби на зајко и избори во децембар.... ќе видиме ќе видиме.... не им верувам на социјал демонските анкети....

2. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Вaжнo вo нaтo влегле...
    86984871_1027432560990259_993888911564472320_n.jpg

На makedon81 и sjdgo им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Ситуацијава со немање пасоши мириса на политичка игра.
    Како што читаме се шпекулира намерно не се нарачани од Спасовски.
    Наќе отфрла одговорност.
    нит па некој превзема одговорност.
    А ние немаме пасоши.
    Во денешно време:envy:,па 2001 војна имавме,а пасоши имаше.
    Сега нема,два месеци пред избори.
    Како и да е,мислам дека е поврзано со изборите.
    Политички игри,а ние вечни заложници.
    Ете затоа не гласам!

На Mrs. Lovett и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    17.125
    Не знам што е потрагично дали предлогот или описот,а не се ништо подобри ниту другите предложени. :rofl:
    #бојкотирам
    4654564.jpg

5. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    И ти мoжеш дa предлoжиш билo кoј и дa стaвиш сликa...
    Нo интереснo штo ги нaпaѓaш бoјкoтирaм, не ви е стрaвoт вo мицкo и дпне туку вo слaбa излезнoст.

Последна измена: 19 февруари 2020
  6. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    17.125
    Знам,се мислам помеѓу Драги Шпага или Карло Бос не можам да се одлучам кој повеќе прилега во екипава. :D

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    Абе си плакавте мајката да ја кажете урнебеснава шега, а 10 години ги лапавте истите сендвичи. Вака сам се дупиш у ребра.

Иронија, плачки за законот, истиот тој закон кој за жал ги штити сите вмроњски криминалци за кои пак нивните партиски овци провоцираат дека правдата не била задоволена. За која правда зборувате ако потврдувате за вашите бивши криминогени водачи кои своевремено ги пддржувавте жестоко. Лидерот, името, братучедот и све со рес. Мицко и се што нуди од кадри не се политичари, ни интелектуалци, туку политиканти и луѓе со лични интереси, па и лични проблеми.
    Ко што имаше во владата на Заев, да почнам од госпожа Ременски.

Се ова, секако ќе се случеше. Она кое вмро цвикаше, сдсм го направи. Ок ќе биде да се помириме со фактите и ако може да продолжиме понатака.

На monibejbi и g8lQQk им се допаѓа ова.
  8. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Сo кoи фaкти дa се пoмириме ?
    Уште мнoгу гoдини немa дa мoжеме дa прoдoлжиме, кризaтa никoгaш и не зaврши.

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    Дека ОВА ќе се случуваше со било која партија на власт, а агонијата со вмро ќе траеше подолго ради нивниот страв и преголемите очекувања на нивните тврдокорни членови, дополнително со другите работи кои ги направија и забегаа.
    Помирени со фактите дека нашиот проблем не е политички, туку сме забегана, мрзлива нација со синдром на виша вредност и грандиозност, а од друга страна со синдром на жртва. Поважно ни е да се занимаваме со политика, имиња и да имаме став за теми од кои немаме поим, отколку да ја преземеме одговорноста во свои раце и да правиме нешто за себе.
    Се мора да е лесно, се мора да обезбеди државата, а од такви кои се способни, но мрзливи и се бесат на државна цицка, иако нема потреба од нив, не поведуваме ред за круцијални прашања.

Она кое што ми е во домен, а најмногу не засега сите, пазарот на труд и невработеноста како таква, да се направи анализа какви луѓе бараат работа, ќе сфатите зошто невработеноста е толку голема, зошто платите не можат да бидат 500 евра и низа низа прашања ќе бидат одговорени. Да бидам кратка - работоспособни, некои се водат и за квалификувани, со никакво воспитание, карактер и на работ на некоја психичка болест ( тврдам, колку сака нека пишува работоспособен), со лоша хигиена и потешкотии со социјализацијата, со став дека државата им должи нешто, зошто доаѓаат од семејство каде што така биле воспитани - дека државата треба да им даде нешто, иако спијат до 15ч и дремат на фб. Но тој нуклеус од каде што доаѓаат, не чувствува одговорност дека создал неспособен човек кој или ќе се однесува како жртва или како криминалец, ама у секој случај ќе биде со ставот - јас заслужувам. Од друга страна доејќи ги овие по администрација, веројатно нема доволно средства за да се поведе ред за вакви соц.општ.појави кои се посериозни од што мислиме, каде треба да се позанимаваме со "клетката" за да да биде здраво целото "тело". И така одиме во еден бескраен луп. Здравите семејства се основа на креирање на здрави општества.
    Тука ни е проблемот. Не името, не државата како таква, туку ние како народ.

Е тоа се фактите.

На monibejbi, g8lQQk, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Се сложувам со поголем дел од постот,но тоа не е нашиот клучен проблем.
    Клучниот проблем е корупцијата.
    Наследена уште во СфрЈ до денес и понатаму.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    А како нема да бидеш корумпиран ако онаму каде што треба не ти всадиле систем на вредности?!
    Повторно лежи проблемот во гореспоменатото - ако не сум јас, друг ќе лапне, сите така прават, гајле ми е за другите, е да сум само јас итн итн...
    Корупцијата не е личност сама по себе, туку е резултат на систем на вредности.
    Се додека зборуваме за апстрактни поими каде што немаат ни лик, ни форма, ќе бараме вистини и ќе префрламе топка.
    Дали ќе се вика корупција или некако поинаку, коренот е сосема друг и е горе опишан.
    Корупцијата не ти вика направи ме, туку ти преземаш чекор ради личен изграден систем на вредности кои си ги носиш од по дома. Ама нез сега државата треба да не превоспита зоштп веќе сме големи магариња, со казни и така на така, зошто тие што требало не ја завршиле работата. Или викале синко, не биди поштен ко мене, сирот јас стечаец или гази се пред себе или глеј снајди се или ништо не викале, па станал неранимајко.
    И сега... државата треба да се носи со корупцијата и све тоа ние мислиме дека се на ниво на Господ па си го знае патот само од себе ќе се реши или мислиме дека се некои личности кои ќе ги решат проблемите меѓу себе.
    Да, се согласувам, еден од поголемите проблеми е, ама повторно коренот на проблемот лежи од онаму од каде што сме искочиле и таму каде што не надградиле и образувале и на класен час ни викале нека дојде родител да оправда, место да се позанимаат со пошироката слика на проблемот и да посветат време на воспитување и запознавање со вакви работи.

Последна измена: 20 февруари 2020
    На Mrs. Lovett, g8lQQk, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Fiat Lux

Fiat Lux Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Вамте тамте небитни работи
    Откако ја откривме Америка може да се продолжи со актуелните политики т. е. велепредавствата спроведени на чело со вашиот лидер црпе?

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    Оу, извини, ти ја креираш динамикава на темава па да кажуваш на што да се вратиме?
    Па од такви како тебе, доаѓаат на власт и црпе и мице и грујо, зошто откриена им е Америка, а може дома и самите одгледуваат мини црпиња зошто ова се муабети за глупи луѓе и се небитни муабети, каде што пак ќе се сведе одговорноста на некој друг.
    Актуелен настан и дискусија не се вакви политикантски теми од полусветови без интелектуален капацитет за кои небитни работи се основите, а ултра забавно им е да смислуваат хихириху фори и надимаци како црпе и слично.
    Во суштина вакви сме ради луѓе ко тебе.
    А и ако е ова велепредавство, ова небитнава тема може ќе ти се допадне ако се позамислиш, ама штета не моеш, пошо ваљда едвај чекаш да се смени власта, некое вработување чекаш можда или ....
    Пред малце си дошол, домаќин глумиш.

На g8lQQk, WildMk и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Fiat Lux

Fiat Lux Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Македонскиот народ дојде до тоа дереџе да го ругате кај стигнете ради политиките на твојата партија во девеесеттите, партијата која заштитуваше олигархиско влашки наместо македонски интереси и тоа е све одамна апсолвирано како факт ... сем во главите на самопрогласена интелектуала која гласа за самопрогласени црпевци од нива.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Oвие флoскули се нa Фрчкoвски дa де дo нaрoдoт е мрзелив е глуп и небaњaт дo тoa е...
    Прaзни муaбети вaжнo дaвaјте им сегa и к15 нa тaквите.
    А се другo не не интересирa и не сме винoвни.

На sjdgo и Fiat Lux им се допаѓа ова.
  16. Fiat Lux

Fiat Lux Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Oвие флoскули се нa Фрчкoвски дa де дo нaрoдoт е мрзелив е глуп и небaњaт дo тoa е...[/QUOTE]
    фрле бањатиот шо шљака жени на паркинг
    елитно друштво сдсш & гласачи

17. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Кога ќе се избаци некој ваков хардкор вмроец со штабска пацовска реторика директ на кењање ме тера

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    Мојата?!
    Ако ти имаш твоја, не значи дека јас имам моја и тука лежи проблемот со вас партиските стаори, што се гледате од своја перспектива. Тоа е таа пликост. И тоа важи за сите припадници на партии, коа пишував за глупостите на сдсм беб за вмро, сеа ова... *се крстам*
    А дека сум влаинка, влаинка сум, што е рамно на антисеметизам со кој се повикувавте со Рашела. Да ве потсетам, власите да не беа, немаше денес да славиме Илинден. Каква глупост тресна не си нормален.
    Црпевци од нива ти е најкомплексната кованица која успеа да ја смислиш?!
    Еве, ова се тие лицемерни ликови...
    Сакам да се банира ликов зошто вреѓа на национална основа.

На candy.cane, g8lQQk и WildMk им се допаѓа ова.
  19. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Кaј виде ти вo нејзиниoт пoст вреѓaње, aкo се кaже декa евреи гo вoдaт хoливуд тoa е фaкт, истo штo е фaкт и зa oлигaрхијaтa.

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    Вреѓање е, прочитај го уште еднаш.
    Многу слушал приказни за влашкото лоби и неговите "интереси". И покрај влашкото потекло, јас сум македонка и се декларирам како таква, ама нема да дозволам некој ваков да зборува глупости кои немаат веза со реалноста.
    Нека ги посочи кои се тие влашки интереси ама многу ме интересира?!
    Тоа што поединци кои по некоја случајност биле власи правеле глупости за личен интерес, не не дефинира сите за да влегува во масонски сф филмови и олигатхии. Ама те молам еве те објасни ми.
    Можда сме и рептили во човечки тела.