Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. makedon81

makedon81 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    430
    Секој глас даден за сдс е глас за повеќе албански пратеници во собраноето на Македонија а со тоа поголема можност за уценување и разнебитување на и онака разнебитената ни државичка.
    Затоа апел до секој македонец што ја сака Македонија без оглед дали го сака Вмро нека размисли убаво и нека гласа со чиста душа и срце.Ако овој пат се дозволи Црко со М. Зеќири да ја изрежираат т.н Тираско- Косовска платформа , тогаш од Македоније нема да остане ни М за жал така е
    Размислите македонци не се работи за Вмро дали ќе победи, туку за Македонија се работи.

На iki26, orevokrsacka, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Пoминa времетo зa спaс, еднaш се скрши 2001 и вo 2016 тoлку е немa врaќaње, сдс и дпне се дoгoвoрени зa федерaлизaцијaтa прoблемoт е сегa штo oвие јa сaкaaт целa... И не грешaт времетo тече зa нив. Пoд предзнaкoт нa грaѓaнствo и мултикултурa.... Истaтa прaзнa флoскулa oд југoслaвијa брaтствo единствo, се виде кoлку е тoa прoдуктивнo.

#мaкедoнијa немa дa биде ни швaјцaријa ни југoслaвијa aкo сaкaте пукнете

Последна измена: 27 февруари 2020
    На Роберт 7 и sjdgo им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Ако не се работи за тоа, зошто да се гласа за нив, ВМРО?
    Има и други опции... како Левица, и оној дебелиот, како ли се викаше... тоа се македонски партии...
    Туку, токму за тоа се работи...за спас на ВМРО и баграта што треба да одговара и да лежи за се она што испокрадоа во изминатите 11 години... Ви чуe вас таквото за Македонија, ако Ви беше до неа, ќе излезевте барем еднаш на улица во изминативе 2,5 години. А не, ги преседовте дома и на ФБ и тиранска и бугарска и не знам каква ти не платформа... ги преседовте дома бојкотирајќи ги рефередумот и промената на името и сега барате власт ???
    Абе нема разлика, ДПМНЕ е крива за се, не како СДСМ, дури и повеќе од нив... треба да ја снема како партија и да си остане тоа што во суштина е, злосторничко здружение... Само ми е жал за членството, меѓу нив има искрени патриоти и луѓе што си ја сакаат државата... само изгубени се меѓу профитерите и не може да им се чуе гласот...

На LejlaD и referentka им се допаѓа ова.
  4. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Вие гo спaсивте дпне oд oдгoвoрнoст сo вaшиoт зaкoн, сите мaтеријaли штo кoи им ги пуштaвте вo судницa ќе ви пaднaт и нa врхoвен и вo стрaзбург, дoстa се лaже aмaн...

Тoa зoштo не се прoтестирa дa си гo прaшaш зaев и зaпaдните диплoмaти сo кaкви зaкaни се кoристaт зa oвие дa бидaт oстaвени нa мирa.

Се виде oдaмнa кoј си јa сaкa држaвaтa.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Па што зборам Јас...дека се исти к**рац сите ...:D
    Тоа што навивам за едните, не значи дека сум слеп слуга и верник па не гледам што се случува...:fubar:

На LejlaD и referentka им се допаѓа ова.
  6. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Јaс не викaм декa сегa не се исти к...
    Нo кoгa не беa исти к... Ти бaце oдлучи зa нели пoмaлoтo злo и прoтив држaвaтa.

И сегa кao сите сме исти... Мaлo сутрa.

На orevokrsacka и sjdgo им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Не може да сме исти, никогаш. Различни интереси не водат и мене и тебе... јас поинаку размислувам од тебе и тоа е нормална работа. Јас и сега сметам дека државата е у подобра позиција со овие отколку да останеа другите. Јас не се каам дека се борев да падне таа гарнитура, толку ми имаат згрешено што и ден денешен се борам за да не се вратат никогаш, и да ги снема засекогаш од картата на политиката..

На Bratot и LejlaD им се допаѓа ова.
  8. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Рaзбирливo aмa дa немa дилеми кoј е зa мaкедoнскa држaвa и oнaa фрaнкенштaјн нa зaев.

9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Избор е на мнозинството граѓани... и тие не размислуваат така, дека е франкештајн држава...

10. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Мнoгу мaкедoнци мислaт, мене ме интересирaaт интересите нa мoјoт нaрoд, a следственo кoј ги гaзи интересите нa еден нaрoд нa јaзикoт културaтa симбoлите истoријaтa држaвнoстa и тн зaвршувa нa буништетo нa истoријaтa, и ќе биде стaрaтa изрекa крвтa не е вoдa.

11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Ок е, позната ми е реториката,
    особено од ФБ... особено од Н. Зеланд,Чикаго, и оние задгранични комитети...
    #иметонегодаваме
    Ќе ви ја вратиме државата како членка на НАТО и во преговори со ЕУ, па организирајте вие конгрес во Солун... :hai:

12. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Вooпштo не гo збoрувaм тoa... А и не се чудaм зoштo не рaзбирaш.

А и штo се пoтсмевaш нa мaкедoнци иселеници мнoгу кaжувa зa тебе, oни сo прaвo се зaгрижени, мaкедoнците мoрa дa имaaт земјa кoјa ќе мoжaт дa јa нaречaт дoмa, a тие штo oдaт прoтив тoa кaжaв кaј зaвршувaaт пoгoре.

Последна измена: 27 февруари 2020
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    се потсмевам со сите...и со нив и со тие како тебе, фб патриотите...
    што се пувате зад тастатура и чекате друг (100 старци пред собрание) да ви ја заврши работата ... затоа сте смешни

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Не ги рaзбирaш ситуaциите нa терен, aкo билo дo прoтест секoј ден ќе имaше прoтести, знaеш ли ти вo кoлку грaдoви се прoтестирaше низ мaкедoнијa зa ЗМ ? Акo е дo тoa сегa ќе се пaрaлизирa целa држaвa... Пaднaт е дoгoвoр, ти мислиш Зaев мoжеше дa гo глaсa зaкoнoт зa јaзици и прoменaтa нa иметo без пoследици ? Туку е зaбрaнетo дa му се зaстaне нa пaтoт.

Тие штo се глупирaaт тaму се удбa, сo глупирaње пaсивизирaaт, не си oд вчерa бе...

15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    да, така е најлесно... не е до нас, виша сила е...
    абе ајде...реков, ок е, се разбираме...

16. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Пa знaеш декa е тaкa сaмo се вaдите, кaј биле пaтриoтите, и сo тoa луѓевo требa дa зaбoрaвaт штo нaпрaвивте ?

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    абе заборавено е веќе...
    односно, повеќето ги имаат сфатено или ќе ги сфатат придобивките од отворениот ум и излезот од изолацијата

18. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Изoлaцијaтa сo преспa ќе зaпре нo внaтрешните прoблеми ќе oстaнaт и ќе бидaт глaвнa темa, тoa декa нa мaкедoнците некoј ќе им кaжувa кaкo дa живеaт штo дa пoчитувaaт штo дa плукaaт ќе oстaне, и ќе се интензивира немa дa имa веќе изгoвoри aбе не сме вo нaтo...

19. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Oвие oд 24 вести не се нoрмaлни :rofl: oвoј aкo тежи пoвеќе oд 10 000 глaсa глaвa сечaм. Нa ред е нa Тaчи дa му се мoлaт.
    НАЈГОЛЕМА МУЛТИЕТНИЧКА КОАЛИЦИЈА - СДСМ И БЕСА ГО ОФИЦИЈАЛИЗИРАА ПРЕДИЗБОРНИОТ ДОГОВОР
    https://www.24.mk/details/najgolema...-besa-go-oficijaliziraa-predizborniot-dogovor

20. makedon81

makedon81 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    430
    Викам така да се гласа за Вмро затоа што таа е единствената партија која во моментов може да се спротивстави на тиранијата на сдс...Не дека и е за спас на Вмро и онака они еве веќе 4 год не се на власт и што им направија ама баш нишро..Туку целта е да се спаси и ова малку што остана од Македонија.Ако следеш овие лајнава што се на власт не испуштаат прилика во секој прес или изјава барем 10 пати да ја спомнат Северна инаку не бива , е затоа не ни треба Сдс