Абе овие од Уставен живи биле уште? Кога се работи и за нивен г'з одма се одмрзнуваат од "длабоко". Ќе поведеле постапка за оценка на уставноста на уредбата со која сите функционери (сосе судии разбира се) ќе земаа минималец за април и мај. А дури не донесат одлука ќе си земат цела плата за април а сигурно и мај. Па негде во јули ќе речат "а па ова е неуставно, ма нема дискусија" и ајт. Ни лук јале, ни лук мирисале. Уставот за едни мајка, а за други маќеа, секој со својата среќа и државна позиција. А за солидарност нека снимат филм и нека им го пуштат на пензионерите, уште кај нив да се испробаат. https://fokus.mk/pratenitsite-sudii...4-500-tuku-tsela-plata-odluchi-ustavniot-sud/
Ако барем еден судија или обвинител напиша писмо против неговите колеги судии што покренаа иницијатива, и против тие кои истата ја усвоија, ве молам да го споделите. За другарка прашувам.
Захариева: Македонскиот јазик е западно-бугарски дијалект со србизми Кај нас политичкиот врв никако за ништо да се обедини.
Верувај дека кој и да е на власт, ќе мора да направи големи отстапки .. Можеби не толку околу македонскиот јазик, ама околу историски настани и личности сигурно .. Впрочем и МПЦ побара БПЦ да и биде "мајка-црква".
Кога се пишува народот ко бугари, што мислеа? Нема бугарите еден ден да наплатат за 'услугата'? Чекајте.. доправа. По Рамковен уште малку и еден куп права ќе им следуваат.
Штета што оваа власт не се справи на време со ваквите копиљаци,кој се остатокот од претходната власт. СКАНДАЛ: Македонскиот конзул во Бугарија СМЕТА ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ БУГАРИ (ФОТО)
Еве чекаме прво со Денко да се справат, поблиску им е барем тука е во Скопје.. со Пендаровски си се шушукаат.. плус му е советник.. плус професор... копиљана насекаде. Па нека почнат веќе да се справуваат, кој ги држи?
Би требало,ајде ваљда во наредниот мандат ќе средат во овој имаше доста други поприоритетни работи за средување.
У едно сум сигурна, тешко на жителите во државава ако бандава по втор пат добие мандат на изборите кои планира да ги спроведе во ек на криза. Тек тогаш ќе видиме и мерки и ограничувања и затварање на фирми. Сега се лижат за гласачи па затоа им се донекаде врзани рацете. Веселото тек допрва ќе дојде. Не им одговара задоволен народ, полесно се манипулира со сиромашни.
А што не ги направат изборите негде крај на Август,чим и така се за избори партииве. Нека се стиша бројов на заразени, јуни мислам дека е рано како рок. Кај чекале толку месеци нека бидат најрано Август.
Целата ситуација наликува на скечовите од К-15 Близок пријател на Поглаварот на ИВЗ го уценува Доналд Трамп Клипови: https://www.facebook.com/shek.hallaci/posts/228766098421421 https://www.facebook.com/shek.hallaci/posts/228715155093182
Пред да почнам да пишувам,морам да нагласам дека не сум Политички определен,ни една партија не се појавила во мојот живот,што ми одземала внимание и да кажам,е да овие се Луѓето кој гледаат за Народот а не за сопствениот џеб,а нема ни да дочекам во оваа Држава факт е тоа. Го гледам видеово и се прашувам,што толку сме му згрешиле на Господ да ни даде ваков ментално ретардиран Човек да ја води Државата,јас сум сериозен луѓе,ова повеќе не е за смеење ,за плачење е работава.Продаде име,сега ке ни го продаде и јазикот на Бугарите,ке ни ја е*е буквално цела Историја,како што е почнат.Искрено ја како Граѓанин на оваа Држава,се срамам што имаме ваква будала на Власт,кај е неписмен,едвај кутриот Македонски збори,за другите Јазици да не зборам колку е црпнат,ја направи Државата буквално со еден збор пепел.Не дека Врмро и паторот ми одговарале,далеку од тоа искрено,и таму имаше еден тон вакви гнасни работи,и премногу Криминал,ама овој ептен забега со играње на Државата. https://www.facebook.com/RobertMileskiBlog/videos/3024732640974313/ Размислете дали вреди да се гласа за НЕКОГО во оваа Држава,и пред тоа да го направите,нека биде размислувањето најмалце 3 пати,се работи за лебот наш,и за иднината на нашите Семејства,јас повеќе никогаш нема да искочам на гласање после све ова што го видов во мојот живот.
Ај што е тој ментално ретардирани ама мене не ми е јасно одозгора како човек при здрав разум излегува да гласа за него. Тек допрва иде веселото. Читав баш преска буквално уценува со изборите, или да ги има или да не малтретираат уште со вонредна и полициски часови. Како целата држава и народ да е у сопственост на татко му. Јасно е дека брзаат да се наместат пред народот да западне во сиромаштија ради кризата кои тие лично ја продлабочија.
Не сакав ова да го пишам за луѓето што гласале за него,за да не навредам оние кој го дале гласот за него.Веројатно верувале ради тоа што друго ветуваше пред да дојде на Власт,а направи огромен пресврт,познавам големи симпатизери на неговата партија,кој се тотално разочарани,и кој повеќе нема никогаш да гласаат за оваа партија.Иначе да прочитав ова за изборите,и се надевам ке се најде еден што ке го скроти скапаново мрднато човече,така дома може да им забранува.Јас како и да е,ни идам на гласање,ни имам потреба од такво нешто,како што реков не гледам зашто за некој би гласал,30 години не крадат,лажат,сиромашат,едни те исти,и да искочам на гласање треба да сум имбецил и без памет,фала тоа не ми треба мене.Јас за жал иднината повеќе не ја гледам во оваа Држава,па се надевам на нешто подобро.
Ај што гласале гласале ама има многу што го поддржуваат и после сите сра*а што ги направи. За три ипол години освен што го смени личниот опис на цела држава друго ништо не направи. Се полакомија и поверуваа дека 500 евра плата ќе им даде. Едино ако некој искористи, тоа се одреден број на штабски паразити што се укотвиа на државни позиции.