Противуставен закон не може во пракса да биде функционален. Околу другото што ветија, со ред. Ќе дојде и тоа до промена, постепено.
Ах,бее, До кое дереџе дојдовме!?! Имаме ли МВР? Имаме ли некој стабилен политичар да го стопира лудилово!?! Титаник не ни бега https://mobile.twitter.com/Skitnikot7/status/1267097097947484162?s=20
Не мора да сум живеела да знам како тие луѓе зборуваат и размислуваат. Баш така како овој, доволно ми беше тоа што бев на курс по германски со нив и видов доволно.
Сега отворам сајт на Општина Валандово, имаат превод и на албански. Од друга страна, Струга, Дебар, Тетово, Липково со години и месеци се правеа будали и немаа превод на македонски. Валандово нема Албанци, а наведените општини имаат Македонци со исклучок на Липково, кое е 100% албанско.
Сакаш да кажеш после Катето гола (баш пали анџео ) кажи речи и ова следи? Ништо чудно ама ај Катето мора некако да се вади од затвор, она гола, Боки Тито хахха што се мора се мора ама ова на кое лудило ќе се правдаат, не знам.
Да не се знае богами, ама оној Заев му кажал: Ако мислиш за премиер, нема место за тебе во влада и да правиме коалиција...
Не се возам јас на таа кола, од сабајле едно после може кје се предомисли. А од каде толкава сигурност во ЗЗ па, таков одговор ? Не ми е верно.
И јас не верувам веќе во ништо, еднаш е вака, после ќе се смени....кажа на вестите кога гледав...абе како мали деца се веќе. Нема некој цврст човек да застане. НЕМА...