Хелоу мај френд Грета (17 год ) Некој веднаш да му го земе телефонот....и фиксниот и мобилниот !!! Доста не брукаше човечево... Несудениот нобеловец, реформаторот, човекот кој бутна режим со пенкало, лабаво си прави муабет со ( лажната) Грета Тумберг која е малолетна и нејзиниот (лажен) татко за дување на марихуана. Одозгора на тога, дете од 17 години му вика дека треба да затвори еден аеродром, а црепов ко од пушка: ok, it's great idea! Ова, ова е национална трагедија од невидени размери! Нобеловец!?
Неее знааам, ова е на ниво на Обиџуко бруката. Неуромаркетинг во обид. Или не знам што е ова, хипнотички елементи, НЛП, еве не знам... Баба ми ќе помисли дека стварно ќе дојде да и искречи дома, ама и освен банани и праски ќе има пари да си купи, зошто и чинијата МАГИЧНО е пополна со неговото доаѓање. Кој ли им ги смислува работиве само...
Зборите што сакате за рекламите на вмро ама има резултати. Еве многу луѓе што не сакаа да гласаат, после рекламиве рекоа дека ипак ќе гласаат, е сега за кого не знам али ете. Ефект има!
И јас немав намера да гласам. Ама после рекламите на ВМРО ми стана јасно каков циркус од држава ( од циркус во поголем циркус) ќе станеме ако не гласам јас или луѓето не искочат да гласаат што исто како мене мислеле да не гласаат бидејќи од две зла се бира помалото така да ќе искочам и ќе гласам само ВМРО да не се врати на власт.
После избори ако победи сдс+беса+дуи+алијанса ќе си учиш ШЧИП... Ко ќе размислам......Не фала...не ни помислувам ни 2 збора да знам
Секој јазик кој го знаеш е плус за тебе и се надогдаруваш со тоа што го знаеш така да немам ништо против секој кој сака да си учи и знае албански.
Ики, кој воведе двојазичност? СДСМ згрешија многу, ама ништо од тоа не се осети како од ВМРО. Мицкоски ќе намалувал трошоци за живот, а знаеме добро кој врати евтина струја, кој ја тргна радиодифузната такса, кој направи да не плаќаат парно тие што не се приклучени и кој покачи минималец и општо плати.
Каква евтина струја.... Струјата поскапува откако се овие на власт....можи на тие шо им се на партиските списоци пониски сметки им доаѓаат евенезнам....ништо не ме чуди веќе....ама дома исто се троши ко пред 3-4 год, а се плаќа вртоглаво повисоко....и за вода исто
Ако некогаш задолжително со закон треба да се учи друг јазик освен македонскиот,би бирала тогаш некој светски јазик( германски,француски,шпански,кинески...) сигурно шчипскиот не би го избрале голем дел од Македонцоите. А ти слободно можеш да си го изучуваш факултативно
Секој јазик сакам да го учам пред албански....не ми треба албанскиот....ни во Албанија на одмор не одам.... И други малцински групи во државава нема шо запнувате со тој албански, до кога селективни привилегии???
Сево ова што го наброи можеше да го среди сдс за 1 до 2 години(да не се фаќаме за радиодифузна такса),ама побитно им беше да не постои никаква македонска нација.. И освен покачена минимална плата,друго навистина не знам што добро направија во овие скоро 4 год власт..
Мене секој јазик кој го знам а не е македонски бидејки македонски ми е мајчин јазик и го знам нели ми е како надоградување на знаењето и не морате да учите ако не сакате јас кога би имала шанса би го научила сепак тоа е мое право.
А што добро направија ВМРО во 12 години, паралелно со се лошо што направија? Искрено, за името ич не ме заболе, ама бар да беше во ред останатото. Да имаше добра 3та опција со можност за победа, ок. Вака не знам..