Знам, ги чекам да им се изнасмеам виртуелно Замисли, Зоќи го спасува Грујо од Талир 2 и Попис, го пушти да му ја кидне иностранство, а ги лаже во кампањава дека ако дојде вмро на власт,ќе се врател Грујо назад
https://a1on.mk/macedonia/ne-se-shtedelo-novi-fotografii-od-luksuzot-vo-sedishteto-na-vmro-dpmne/ Да исплакнете очи што се вика.
Силно блеснат денот!! https://twitter.com/NDimitrovMK/status/1281954472550432776?s=20 *Мали је нервозан
@нина122 те молам сподели некои предлози како да им помогнеме на кутриве албанци кои трпат за леб,дискриминирани се,немаат елементарни услови за живот Викаш ако го изучуваме албанскиот јазик ќе им се подобри состојбата во опшетеството?!? https://expres.mk/sela-makedonci-se-pishuvaat-albanci-za-da-im-go-zemat-rabotnoto-mesto/ Те жаЉам
И јас тебе ама искрено те сожалувам со тој поглед на светот кој го имаш, со тоа твое IQ кое се коси со собна температура, со тој твој менталитет дека ако научиш уште еден јазик за личен просперитет и напредок ќе бидеш понижена, со тоа што веруваш на некој квази портали кој пишуваат нешто со цел да соберат политички поени.
Абе што си запнала за дека е плус да знаеш уште еден јазик? Да плус е за тебе ама јас што ќе си го тупам мозокот да учам Албански ќе си го тупам за да учам Англиски, Германски, Француски...!!! Кој побогу би сакал да учи наметнат јазик??? Ако сакам да живеам Албанија или Косово ќе мора да го знам и ќе го учам. Така и они дошле тука да живеат мора да го знаат македонскиот. Немам потреба јас нивниот јазик да го учам, ни па српски ни ромски бидејки се малцинство и е Македонија и треба да се зборува на македонски јазик! Не разбирам што не е јасно?
Ж За учење албански се согласувам и со тебе и со Ики, ама така гледано и англиски и другите јазици се наметнати во основно/средно.
Па друго е англиски да ми наметнат што цел свет го зборува, а друго е да ми наметнат албански кој што се зборува само во Албанија и Косово.
Ај вклучи се пак на темава кога во Британија ќе воведат хинди или урду ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПРЕДМЕТ за секое дете во кралството. Кај се најдовте вие најпаметни во цел свет, јас не знам. Европа врие од малцинства, кажи ми една држава која досега не била двојазична и дури сега на прагот од третата деценија од 21.век стана таква, за атер од некоја малцинска група? Една само. Германија, Франција? Не, а?
Едно е да изучуваш задолжителен предмет во училиште(англиски, француски, германски, италијански..) каде освен на одмор и при извршување на одредени работни обврски не го користиш , а друго е да учиш втор службен јазик за севкупна употреба во животот,и тоа од малцинство кое е застапено само во 4,5 града од Македонија и е испод 20%. Има разлика!
Реков дека се согласувам де, и јас не сакам да биде задолжителен за учење. Само ја цитирав членката затоа што рече:
Интегра имаат добри видеа, наса, возови брзи, најака армија. До сега ниту една партија не ни ветила вселенски програми, така да не знам, се мислам да дадам шанса на нив.
Твоја партија е интересна партија. Нивните спотови дефинитивно се најкреативни и пред сите од останатите партии кои покажаа само колку се ужасно досадни и неинвентивни.
Навистина им се инвентивни спотовите, и цела кампања им е ептен инвентивна. И онда Најчевска пцуе секој што ќе и се спротивстави или ќе ја навреди, и секој што е против нив го обвинуваат дека СДСМ му дал работа што и да е вистина те остава некако со горко чувство... И онда... мех... Некако како исти да се, на крај...
WTF. Cringe. Јас баш бидејќи тропаат глупости нема да ги гласам. Zero gravity chamber жими она, не е остварлив проектот уопште, а не па да го направат. Она кога ти вика "Ќе ти ги симнам ѕвездите од небо" а после те силува.