Ко ќе ми текне дека прво овие мислев да ги гласам ... Ама тоа беше пред да сфатам дека се малце куку.
Кoгa ќе се дoзнaе некa ме тaгирa некoј, дa не бaрaм утре сaбaјле пo мислењa штo билo, кaкo билo. Фaлa. Некa пoбеди нaјдoбриoт
Ќе останиме ненаспани.. Како е тргнато со паѓање на страните, нема да ме чуди доста касно да ги објават резултатите. Како и да е, важно ја наместиле бината кај жена парк.
страната нема врска со резултатите. Таман работа на таква страна да се потпрат. @Bridget Бриџо, гласаше ли?
Се думам дали да пишам или не. Се имам искажано неколку пати дека не сум политички определена. И не сум. Неколку години имам право на глас, но не го употребувам. Моите беа да гласаат. Не ни знам за кој гласаа, пошто дома не правиме муабет за политика. Искрено не ни знам ако победи ВМРО или СДСМ кој ќе е премиер или пратеници. Едино го знам оној од Интегра. Можеби грешам што не гласам, не знам. Независно кој и да победи животот на повеќето од нас пак ќе ни е ист. Во мојот град прават аква парк, а имаме болница која го држи цел исток и е стара над 50 години. Си реков кој ќе ја доправи новата клиничка ќе го гласам. Guess what, прават аква парк. Не била битна болницата. Сите се борат за да се на власт за да крадат. Факт. Никој од нив не ги гајле за нас. Битно им е за нив, нивните најблиски и партиските војничиња. Дојдовме до степен да се плашиме кој ќе е на власт за да не примаат на работа. Денес е побитно која партија си, а не дали поседуваш некој квалитет/вештина. Тоа е жално. Да, промената почнува од нас, ама изборот со години е тој. Простор и време имаа големите партии и не се покажаа. Мала држава сме, можеме многу. Ама со правилна власт. А, не власт што за поткуп дава пенкалца, сендвичи. Што рекламните спотови и се меѓусебно препукување. Не знам дали остана некој нормален на кој што уште му се интересни тие спотови.
Ете не сум мoжелa, a бaш сaкaв Ствaрнo зoштo не мoжевме дa глaсaме? Знaaт сдсм декa ние сaмo зa иметo се секирaме и сите прoтив нив ќе бевме, изгледa зaтoa