Нема шанса. Македонче ко Македонче ќе се испотепа попрво меѓусебе. Ја немам ништо против албанец премиер ама имам многу против ДУИ.
Како бе немаш против албанец премиер, не ме зафркавај. Каде у светот се видело малцинството да води туѓа држава Плус ако видовме голгота со овие изминативе години, со албанец бетер ќе биде. Они во се и за се ќе бидат главните, а нашиве статисти во сопствена држава.
Ако цениме човек по квалитет нема да ми смета ни да е премиерот Кениец. Ама голготата што ја кажуваш е заради тпа што све се неспособни вклучени во политика, биле македонци, албанци, турци.. што и да е.
Доколку се напраи коалиција со ДУИ и стварно ќе има албанец за примиер, ќе има големи протести. Мислам дека тоа е најреална слика. Албанец да води туѓа држава. ХА ХА, Комити и други навивачки групи има да направат пуздец.
Тешко вас ако се потпирате на Комити, и ако дојде до тоа комити да ви ја бранат државата. Видовте што се случи со Саздо од меѓуетничка нетрпеливост. Не давај идеи што да се направи жити се комити да се тепале и протестирале против ДУИ.
Советникот на Чулев се пресметувал физички со началник од Тетово. Абе, кај ги наоѓаат вакви, па уште и советник
Нема да коментирам на долго... Ама победа на избори после 18 години, а со толку мала разлика, е стварно мизерно за да се слави. И ВМРО победи во 2016 година ама не формира влада... Подетално ќе се изјаснам кога конечно ќе се знае кој ќе формира влада.
Јас имам, затоа што се тешки националисти. И онака се чувствувам како граѓанин од втор ред. Мене не ми е јасно, во туѓа држава, туѓ јазик, да веат албански знамиња. Ене го Косово, Албанија, радо ќе ги зберат, па нека тераат национализам. Жими Имер Селмани што вреди од сите албански политичари. Да не зборам што данок е мисловна именка и што струјата јас ја плаќам за во Арачиново да се приклучуваат на диво. Кога нема да се понашаат како диви племиња и ја ќе ги гласам.
ВМРО + ДУИ + Левица = 61 пратеник СДСМ ( БЕСА) + АА + ДПА = 59 пратеници. ДУИ ќе одредува кој ќе формира влада. Мора да се напомене како Левица ќе игра. Ако Апасиев одбие коалиција со ВМРО тоа би значело дека е добра инвестиција на Заев, за да скине гласови од ВМРО играјќи на национална реторика. СДСМ без БЕСА = 42 пратеници ВМРО-ДПМНЕ = 44 пратеници
Апсиев ако влезе во коалиција со СДС ќе си има големи барања не е он туку така и не барања од типот албанец премиер туку во однос на закони од аспект на право ќе бара он многу и таму и таму. Ама ако.
Ако Апасиев влезе во коалиција со СДСМ тоа би значело крај на неговата политичка кариера, затоа што еден куп вмровци го гласаа. Левица + Интегра скоро 6% од гласачите. Еве каде отиде дел од вмровското гласачко тело. Неопределените не излегоа масовно, заради Короната, а тие секогаш по дифолт најголем дел гласаат за опозиција. Левица + Интегра + Единствена Македонија откинаа скоро 7% од ВМРО, а СДСМ доби 4-5% од БЕСА. Ете, каде се направи разликата. Сега треба да почекаме и да видиме дали Левица е само добра инвестиција на Заев.
Математиките на Ѓорчев дека им зеле глааови. Аман. Народот ги казни и едните и другите. Ама се казни и себе што пак дозволува да зависеме од ДУИ. Сега Апасиев треба да биде мудар, еве нека му ја дадат правда, оти и од СДСМ очекуваат правда и нека остане ДУИ во опозиција. Идеолошки Левица е поблиску до СДСМ отколку до Вмро и стварно мислете дека во 1 успеа да земат гласови на Вмро или на Сдсм? Тоа се тие неопределените, дел кои на минатите избори гласаа за Сдсм, дел кој е разочаран и од двете партии. На мене ми мириса коалиција со ДУИ. Ќе ги фатат за уше, она пред избори Премиер албанец си беше обичен спин за добивање на националистички поени кај нив. Во секој случај, Вмро не сосотавува Влада, ваљда ви е јасно. И криза секако нема да има оти во време на пандемија уште едни избори или уште месеци заглавени без Собрание е катастрофално.